Reclamă

Câtă cremă SPF se aplică pe față. Reguli de la specialiști ca să fii protejată de razele soarelui

Cu siguranță că deja știi foarte bine că SPF-ul este un must în rutina de îngrijire a pielii, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, încă nu cunoști foarte bine informații despre câtă cremă SPF se aplică pe față? Nu te îngrijora, ești în locul potrivit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 aprilie 2024, 7:09
O femeie care are cremă solară aplicată pe două degete
Poți preveni și încetini îmbătrânirea pielii feței prin aplicarea corectă de protecție solară și utilizarea protecției solare potrivite / Shutterstock

Pe internet vei găsi o mulțime de informații referitoare la cantități sau modalități de măsurare. Așa că, e normal să nu știi ce să faci. De asemenea, mai există și întrebările legate de cât de des trebuie cu adevărat să aplici din nou cremă de protecție solară și ce indice SPF e cel mai bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă cremă SPF se aplică pe față

Cum în acest moment SPF-ul se găsește în atât de multe forme pe piață, sigur ai nevoie de mai multe informații ca să obții rezultatele pe care ți le dorești.

Poți preveni și încetini îmbătrânirea pielii feței prin aplicarea corectă de protecție solară și utilizarea protecției solare potrivite. De asemenea, SPF-ul te poate ajuta să reduci riscul de a face cancer de piele pe față protejând pielea de la soare.

Există atât de multe întrebări despre crema de protecție solară facială. Cu toate acestea, specialiștii recomandă 2 mg pe centimetru pătrat de suprafață corporală pentru fiecare aplicare a protecției solare. Numărul de mai sus te poate încurca puțin, așa că citește în continuare pentru lămuriri suplimentare.

Câtă cremă de protecție solară să folosești pe față în ml

Reclamă

Ai nevoie de o cantitate generoasă de 1,2 ml de protecție solară pe față și partea din față a gâtului. Acest lucru se datorează faptului că ¼ de linguriță este egal cu 1,23 ml. Dacă fruntea ta este înaltă sau fața este mare, folosește o cantitate mai mare.

Specialiștii recomandă să utilizezi 1,25 până la 2,5 ml de protecție solară pentru față/urechi și partea din față a gâtului, în funcție de dimensiunea feței și a gâtului. Asigură-te însă că aplici zilnic protecție solară și pe urechi.

Ca să îți dai seama cât înseamnă 1,25 – 2,5 ml de protecție solară, pune această cantitate în palmă și reține dimensiunea. Așa nu vei mai avea nevoie să cântărești de fiecare dată.

Reclamă

Alte metode de măsurare a cremei de protecție solară

Aplică o cantitate de cremă solară de dimensiunea unei monede numai pe față. Folosește aceeași cantitate pentru gât, urechi și în spatele urechilor.

Dacă și metoda monedei te pune în încurcătură, mai avem o variantă de măsurare pentru tine. Cantitatea de protecție solară aplicată de-a lungul degetului arătător și mijlociu, de la palmă la vârful degetului, este suficientă pentru a acoperi gâtul, urechile și fața.

Această metodă de dozare a cremei solare cu ajutorul degetelor a fost dezvoltată în Australia în 2002 și se aplică produselor de tip cremă și unguent.

Ce tip de protecție solară este recomandat de dermatologi

Dermatologii recomandă să utilizezi pe față o protecție solară cu spectru larg SPF 30 sau mai mare.

Caută cuvintele „spectru larg” pe eticheta produselor pentru a afla dacă protecția UV include atât razele UVA, cât și UVB.

Razele UVB sunt razele puternice care pot provoca arsurile solare de vara. UVA reprezintă peste 90-99% din razele UV care ajung pe pământ. Desigur, totul în funcție de zona în care locuiești sau de anotimp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×