Reclamă

Câtă cremă SPF se aplică pe față. Reguli de la specialiști ca să fii protejată de razele soarelui

Cu siguranță că deja știi foarte bine că SPF-ul este un must în rutina de îngrijire a pielii, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, încă nu cunoști foarte bine informații despre câtă cremă SPF se aplică pe față? Nu te îngrijora, ești în locul potrivit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 aprilie 2024, 7:09

Pe internet vei găsi o mulțime de informații referitoare la cantități sau modalități de măsurare. Așa că, e normal să nu știi ce să faci. De asemenea, mai există și întrebările legate de cât de des trebuie cu adevărat să aplici din nou cremă de protecție solară și ce indice SPF e cel mai bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă cremă SPF se aplică pe față

Cum în acest moment SPF-ul se găsește în atât de multe forme pe piață, sigur ai nevoie de mai multe informații ca să obții rezultatele pe care ți le dorești.

Poți preveni și încetini îmbătrânirea pielii feței prin aplicarea corectă de protecție solară și utilizarea protecției solare potrivite. De asemenea, SPF-ul te poate ajuta să reduci riscul de a face cancer de piele pe față protejând pielea de la soare.

Există atât de multe întrebări despre crema de protecție solară facială. Cu toate acestea, specialiștii recomandă 2 mg pe centimetru pătrat de suprafață corporală pentru fiecare aplicare a protecției solare. Numărul de mai sus te poate încurca puțin, așa că citește în continuare pentru lămuriri suplimentare.

Câtă cremă de protecție solară să folosești pe față în ml

Reclamă

Ai nevoie de o cantitate generoasă de 1,2 ml de protecție solară pe față și partea din față a gâtului. Acest lucru se datorează faptului că ¼ de linguriță este egal cu 1,23 ml. Dacă fruntea ta este înaltă sau fața este mare, folosește o cantitate mai mare.

Specialiștii recomandă să utilizezi 1,25 până la 2,5 ml de protecție solară pentru față/urechi și partea din față a gâtului, în funcție de dimensiunea feței și a gâtului. Asigură-te însă că aplici zilnic protecție solară și pe urechi.

Ca să îți dai seama cât înseamnă 1,25 – 2,5 ml de protecție solară, pune această cantitate în palmă și reține dimensiunea. Așa nu vei mai avea nevoie să cântărești de fiecare dată.

Reclamă

Alte metode de măsurare a cremei de protecție solară

Aplică o cantitate de cremă solară de dimensiunea unei monede numai pe față. Folosește aceeași cantitate pentru gât, urechi și în spatele urechilor.

Dacă și metoda monedei te pune în încurcătură, mai avem o variantă de măsurare pentru tine. Cantitatea de protecție solară aplicată de-a lungul degetului arătător și mijlociu, de la palmă la vârful degetului, este suficientă pentru a acoperi gâtul, urechile și fața.

Această metodă de dozare a cremei solare cu ajutorul degetelor a fost dezvoltată în Australia în 2002 și se aplică produselor de tip cremă și unguent.

Ce tip de protecție solară este recomandat de dermatologi

Dermatologii recomandă să utilizezi pe față o protecție solară cu spectru larg SPF 30 sau mai mare.

Caută cuvintele „spectru larg” pe eticheta produselor pentru a afla dacă protecția UV include atât razele UVA, cât și UVB.

Razele UVB sunt razele puternice care pot provoca arsurile solare de vara. UVA reprezintă peste 90-99% din razele UV care ajung pe pământ. Desigur, totul în funcție de zona în care locuiești sau de anotimp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×