Reclamă

De ce ai nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului, chiar și în interiorul casei

SPF-ul este unul dintre cele mai importante subiecte atunci când vine vorba despre rutina zilnică de îngrijire. Cu toate acestea, sigur te-ai întrebat și tu de ce ai nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului. E important să o porți chiar și în interiorul casei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 martie 2024, 7:43

Experții reamintesc constant despre importanța purtării SPF-ului pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Întrucât costul reprezintă o barieră în calea achiziționării de produse cosmetice, specialiștii susțin că mai bine cumperi o cremă SPF decât un rimel sau un ruj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce ai nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului

Toată lumea are dreptul la siguranță atunci când se expune la soare. Mai presus de toate trebuie să se afle sănătatea pielii.

Amy Callaghan, specialist în îngrijirea pielii a spus pentru yahoo.com: „Prea mulți oameni încă nu își protejează pielea de soare, după cum au descoperit cercetările, punându-i în pericol în fața tipurilor de cancer de piele”.

Există o concepție greșită despre faptul că te poți „bronza sănătos”. Specialiștii susțin că nu există așa ceva atunci când bronzul este cauzat de expunerea la soare. În esență, e vorba de răspunsul corpului tău la deteriorarea celulelor pielii”.

„SPF nu este important doar pentru tipurile de piele mai deschisă, deși riscurile sunt mai mari și mai frecvente pentru cancerul de piele. Acest tip de piele nu produce atât de mult melanină. Deși cancerul de piele este mai puțin răspândit la tonurile închise ale pielii, expunerea la UV încă prezintă un risc pentru toți.”

Reclamă

Oamenii de culoare și de diferite etnii pot prezenta un risc mai mare de pigmentare/pete solare. Acest lucru înseamnă că ar trebui să poarte în continuare SPF ca măsură preventivă. UV poate, de asemenea, agrava condițiile existente, cum ar fi lupusul, care este răspândit la persoanele de culoare.

Daunele solare sunt cumulative. Așa că, în cele 15 minute pe care le-ai putea petrece plimbând câinele, așteptând taxiul și luând masa de prânz, toate se adună. Chiar și atunci când afară temperaturile sunt mai scăzute sau este înorat.

De ce să folosești SPF separat de alte produse

Reclamă

În timp ce razele soarelui s-ar putea să nu fie la fel de calde sau puternice pe pielea ta în timpul iernii, razele sale ultraviolete (UV) continuă să descompună celulele pielii într-un ritm mai rapid, indiferent de anotimp, rezultând o afecțiune numită fotoîmbătrânire.

Această îmbătrânire prematură a pielii este responsabilă pentru majoritatea semnelor vizibile ale îmbătrânirii și te poate face să arăți mai în vârstă decât vârsta ta, accelerând liniile fine, ridurile, petele solare și decolorarea.

Chiar dacă ajungi să limitezi nivelurile de expunere la soare, este important să iei zilnic vitamina D.

Cea mai sigură modalitate de a aplica SPF este ca el să fie aplicat separat de crema hidratantă. De ce? Pentru că este posibil să nu aplici suficient din SPF, acoperirea să nu fie suficientă într-o anumită zonă.

Există totuși atât de multe SPF-uri pe piață astăzi, care nu sunt toate formule grase. Unele sunt translucide, ușoare, sub formă de gel, minerale și sunt super hidratante, astfel încât să poată acționa ca o cremă hidratantă în loc să aibă nevoie de o cremă hidratantă separată.

Cercetările au arătat că cremele de protecție solară colorate pot avea beneficii suplimentare datorită capacității lor de a bloca lumina.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×