Reclamă

Christie Brinkley a fost diagnosticată cu cancer de piele. Vedeta de 70 de ani a suferit o intervenție chirurgicală

Christie Brinkley a fost diagnosticată cu cancer de piele. Vedeta de 70 de ani a suferit o intervenție chirurgicală. Supermodelul a dezvăluit că a ajuns pe masa de operații după ce medicii i-au găsit un „carcinom bazocelular” pe față.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 martie 2024, 11:34

După ce și-a anunțat fanii de perioada prin care trece, ea a publicat, de asemenea, fotografii ale rănii după ce cancerul a fost îndepărtat. Pe de altă parte, vedeta și-a îndemnat fanii să-și verifice corpul în mod regulat pentru orice anomalie pe care o observă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christie Brinkley a fost diagnosticată cu cancer de piele

Ea a scris: „Veștile bune pentru mine sunt că am detectat devreme carcinomul bazocelular. Și am avut medici grozavi care au îndepărtat cancerul și m-au cusut la perfecțiune ca un Dior haute couture.

„Vestea bună pentru tine este că toate acestea pot fi evitate dacă ești atent cu protecția solară!

„Am ajuns în acest punct puțin cam târziu, așa că acum, îmi voi împroșca corpu cu SPF 30, voi aplica din nou când este necesar, voi purta mâneci lungi și o pălărie cu boruri largi.”

Vedeta a mai dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de piele după ce și-a însoțit una dintre fiice la un control de rutină – unde i-a cerut unui medic să-i examineze un „punct” de pe față.

Reclamă

Ea a scris: „Și să faci controale regulate ale corpului. Este NECESAR! Am avut noroc să-l găsesc pe al meu la timp, pentru că o însoțeam pe una dintre fiicele mele la controlul ei.

„Doctorul se uita la fiecare pistrui cu o lupă. Nu era programarea mea, așa că nu aveam de gând să spun nimic. Dar am întrebat dacă poate să se uite doar la un punct mic pe care l-am simțit când mi-am aplicat fondul de ten. A aruncat o privire și a știut imediat că are nevoie de o biopsie! A făcut-o atunci și acolo! Așa că fă-ți singur norocul făcându-ți timp pentru un control astăzi.”

Reclamă

Ce este carcinomul bazocelular și ce spune vedeta despre îmbătrânire

Carcinomul bazocelular (BCC) este un tip de cancer de piele non-melanom. Non-melanomul înseamnă că nu implică celule pigmentare ale pielii. BCC apare adesea sub forma unor cruste care sângerează. Acesta reprezintă mai mult de 80% din toate formele de cancer de piele din Marea Britanie și SUA.

Aproximativ 5,4 milioane de cancere de piele bazale și scuamoase sunt diagnosticate în fiecare an în SUA și aproximativ 100.000 în Marea Britanie. Carcinomul bazocelular este cauzat în principal de supraexpunerea la lumina UV de la soare sau solare.

BCC poate apărea oriunde pe corp, dar este cel mai frecvent în zonele expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul și urechile.

Luna trecută, vedeta și-a marcat cea de-a 70-a aniversare cu o postare în care a scris: „Aceasta este vârsta de 70 de ani și nu ai de ce să te temi, pentru că poți să-l transformi în anul tău preferat!” a scris modelul.

„De tine depinde, stă în puterea ta. Să alegi să sărbătorești. Știi ce să faci, fă exerciții fizice și mănâncă corect. Folosește-ți crema de protecție solară și nu sta sub luminile de la solar!”

Brinkley are trei copii cu trei bărbați diferiți. Alexa Ray Joel, 38 de ani, cu Billy Joel, Jack Paris Brinkley Cook, 28 de ani, cu Richard Taubman și Sailor Brinkley Cook, 25 de ani, cu Peter Cook.

Actrița a vorbit în trecut și despre modul în care a reușit să-și mențină forma fizică de-a lungul anilor.

Brinkley a spus pentru People că este în regulă să ai câteva rânduri ici și colo. Tot atunci ea a recunoscut că a încercat Botox în trecut, dar nu-i place să-și modifice prea mult chipul.

„În revistă, accentul se pune și pe a arăta fabulos în timp ce se lasă să îmbătrânească în mod natural. Vreau să accept anumite riduri. Așa mă apropii de îmbătrânire”, a mai spus ea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×