Protejarea pielii de razele UV, prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și scăderea riscului de cancer de piele sunt doar trei dintre beneficiile cremei cu SPF. Aceasta trebuie folosită zilnic, indiferent de câte grade sunt în termometre, chiar și în zilele în care Soarele este acoperit de nori și nu îl vezi pe cer.
Cum îți dai seama când a expirat crema de protecție solară
Nu mai este un secret pentru nimeni că produsele care au factor de protecție 50 blochează fantastic de bine razele Soarelui. SPF înseamnă, de fapt, capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele. Acestea sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii, apariția cancerului de piele și, desigur, arsurile solare.
Factorul de protecție solară SPF nu măsoară protecția oferită și de radiațiile UVA. Desigur, și acestea sunt periculoase pentru piele, a titrat publicația WomensHealth.
În cazul în care vrei să afli când expiră crema de protecție solară, verifică pe ambalaj data de expirare. Dacă nu reușești să identifici, poți să îți dai seama analizându-i consistența. Conform experților în beauty, SPF-ul expirat are o consistență mai apoasă.
Astfel, în cazul în care crema de protecție solară a devenit ușor lichidă, nu trebuie să o mai folosești. Înlocuiește-o cu alta, recomandă specialiștii.
Ce termen de valabilitate au produsele de la data deschiderii
Potrivit specialiștilor, termenul de valabilitate al produselor de la data deschiderii variază. Însă, cremele cu protecție solară au, în general, un termen de păstrare de doar 3 luni din momentul în care au fost desigilate.
În plus, pe multe dintre recipiente există o etichetă pe care este trecut un simbol cu un vas mic și un număr, urmat de litera „M”. Aceasta ne indică, de fapt, câte luni poate fi folosită crema, fondul de ten, balsamul etc. după ce ai deschis ambalajul. Evident, produsul trebuie păstrat într-un loc răcoros și fără lumină.