Reclamă

Când expiră crema de protecție solară și de ce trebuie să o înlocuiești imediat

Află când expiră crema de protecție solară și de ce trebuie să o înlocuiești imediat. Având în vedere că razelele Soarelui au devenit din ce în ce mai periculoase pentru pielea noastră, experții în beauty au vorbit recent despre importanța acestui produs cosmetic.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 2 septembrie 2023, 6:38

Protejarea pielii de razele UV, prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și scăderea riscului de cancer de piele sunt doar trei dintre beneficiile cremei cu SPF. Aceasta trebuie folosită zilnic, indiferent de câte grade sunt în termometre, chiar și în zilele în care Soarele este acoperit de nori și nu îl vezi pe cer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți dai seama când a expirat crema de protecție solară

Nu mai este un secret pentru nimeni că produsele care au factor de protecție 50 blochează fantastic de bine razele Soarelui. SPF înseamnă, de fapt, capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele. Acestea sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii, apariția cancerului de piele și, desigur, arsurile solare.

Factorul de protecție solară SPF nu măsoară protecția oferită și de radiațiile UVA. Desigur, și acestea sunt periculoase pentru piele, a titrat publicația WomensHealth.

În cazul în care vrei să afli când expiră crema de protecție solară, verifică pe ambalaj data de expirare. Dacă nu reușești să identifici, poți să îți dai seama analizându-i consistența. Conform experților în beauty, SPF-ul expirat are o consistență mai apoasă.

Astfel, în cazul în care crema de protecție solară a devenit ușor lichidă, nu trebuie să o mai folosești. Înlocuiește-o cu alta, recomandă specialiștii.

Reclamă

Ce termen de valabilitate au produsele de la data deschiderii

Potrivit specialiștilor, termenul de valabilitate al produselor de la data deschiderii variază. Însă, cremele cu protecție solară au, în general, un termen de păstrare de doar 3 luni din momentul în care au fost desigilate.

În plus, pe multe dintre recipiente există o etichetă pe care este trecut un simbol cu un vas mic și un număr, urmat de litera „M”. Aceasta ne indică, de fapt, câte luni poate fi folosită crema, fondul de ten, balsamul etc. după ce ai deschis ambalajul. Evident, produsul trebuie păstrat într-un loc răcoros și fără lumină.

Reclamă

Descoperă direct de la experții în beauty ce trebuie să aplici prima dată: crema hidratantă sau protecția solară. Astfel, tu vei ști dacă este nevoie să faci o schimbare în rutina ta de frumusețe sau nu.

Ce se poate întâmpla atunci când folosești un SPF expirat

Dacă folosești un SPF expirat, nu vei beneficia de niciunul dintre beneficiile pe care acesta le oferă atunci când se află în termenul de valabilitatel. De altfel, acest aspect este valabil pentru orice produs cosmetic. Și asta pentru că ingredientele oxidează, au transmis jurnaliștii de la People.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să elimini riscul apariției cancerului de piele, să eviți îmbătrânirea prematură a pielii și, totodată, arsurile de piele, ar fi bine să nu folosești produse cu SPF expirat.

Unde trebuie să depozitezi produsele cu SPF

Produsele cu SPF se depozitează corect într-un loc rece și întunecat din casă. Potrivit experților, schimbările de temperatură și expunerea la lumină pot destabiliza substanțele. Din acest motiv, SPF-ul poate dura mai puțin de trei luni. Pe de altă parte, dacă este păstrat corect produsul, el poate fi folosit până la 6 luni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×