Reclamă

Produse pentru protecție solară a tenului. Ce spun dermatologii despre ele și cât de utile sunt

Iată care sunt cele mai bune produse pentru protecție solară a tenului. Aplicarea unei creme de protecție solară este importantă pe tot parcursul anului. În sezonul cald, este vital să folosești cea mai bună protecție solară pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 18 iulie 2024, 8:32

Razele ultraviolete de la expunerea la soare cauzează deteriorarea pielii sau chiar cancer de piele. Crema de protecție solară conține compuși care absorb și reflectă razele ultraviolete, ceea ce o transformă într-un produs salvator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Produse pentru protecție solară a tenului

Este esențial să folosești cremă pentru protecție solară chiar și în interior, mai ales dacă stai lângă o fereastră. Razele UVA și UVB pot trece în continuare prin sticlă și îți pot expune pielea. De asemenea, o zi ploioasă de vară nu este un motiv să nu aplici cremă cu SPF pe față, înainte de a pleca de acasă, scrie Parade.

Lumina albastră care este emisă prin ecrane poate avea, totodată, un impact asupra sănătății pielii tale. Tipul de produs pe care îl folosești și modul în care îl aplici fac diferența în ceea ce privește eficiența acestuia. Cea mai eficientă protecție solară este o cremă care oferă protecție cu spectru larg, adică SPF 50, care conține și ingrediente sigure.

Crema de protecție solară pentru corp și cea pentru față diferă, de asemenea. Cremele de protecție solară pentru față sunt făcute pentru a preveni erupțiile și acneea. În timp ce produsele pentru corp nu au aceste beneficii.

Pielea de pe față nu este la fel ca cea de pe corp. Acesta este motivul pentru care există produse separate pentru față și corp. „Pielea de pe față este mai subțire decât cea de pe corp, deci are nevoie de mai multă protecție”, a explicat Ginger King, chimist cosmetician, citată de Huff Post.

Reclamă

De ce este mai scumpă crema cu protecție solară pentru față

Cu siguranță ai observat că produsele pentru ten care conțin factor de protecție sunt mai scumpe decât cremele cu SPF pentru corp. Acest lucru se datorează faptului că cele două produse sunt formulate în mod diferit.

În primul rând, atunci când sunt formulate produsele cu SPF pentru ten, trebuie luate în considerare nevoile specifice ale feței.

Reclamă

Cum ar fi realizarea unei formule care să nu irite ochii, care să nu încarce tenul sau să lase acea peliculă albă pe ten, după aplicare.

Astfel încât, cremele de protecție solară pentru față sunt formulate pentru a fi absorbite și a se amesteca ușor, fără a fi prea uleioase. De asemenea, cremele de protecție solară pentru față conțin și ingrediente anti-îmbătrânire, benefice pentru piele.

O altă diferență este dată de dimensiunea ambalajului. Cremele de protecție solară pentru față sunt mai scumpe deoarece sunt ambalate în recipiente mai mici decât cele pentru corp.

Asigură-te că nu te expui la soare fără să îți protejezi pielea feței cu cel puțin 20 de minute înainte. Astfel, produsul va fi absorbit complet în piele.

Folosește o cantitate suficientă de cremă cu protecție solară, atât pentru pielea feței, cât și pentru cea de pe gât și decolteu. Aplică 13 puncte de cremă cu SPF, adică 2 mg pe centimetru pătrat de suprafață, care este cantitatea necesară protecției complete a pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×