Reclamă

Ce să faci și să nu faci atunci când alegi un SPF, conform specialiștilor

Utilizarea cremei cu protecție solară este esențială pe tot parcursul anului. Dar vara este sezonul oficial al SPF-ului. În această perioadă, petreci mai mult timp afară și te expui direct la soare, mai ales în perioada vacanței. Descoperă ce să faci și să nu faci atunci când alegi un SPF.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 iulie 2024, 5:46

Care este cea mai bună formulă pentru pielea ta, care este cantitatea pe care trebuie să o aplici și când ar trebui să reaplici SPF. Iată care sunt recomandările specialiștilor când vine vorba de alegerea cremei cu SPF. Astfel, vei putea absorbi cu încredere Vitamina D, care este foarte importantă pentru organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să faci și să nu faci atunci când alegi un SPF

Este esențial să îți protejezi corespunzător pielea atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB. Ambele produc leziuni ale pielii, iar în timp favorizează apariția ridurilor și a petelor hiperpigmentare.

Alege o cremă cu SPF cu spectru larg

Alegerea unui SPF cu spectru larg este o necesitate pe tot parcursul anului. Dacă nu te protejezi corespunzător, pielea ta poate avea de suferit.

„Ceea ce este cu adevărat crucial atunci când vorbim despre o rutină bună de îngrijire a pielii este blocarea razelor UVA zilnice care sunt prezente pe tot parcursul anului.”, explică dermatologul Sam Bunting. „Acestea pot trece prin sticlă și formează de fapt cea mai mare parte (95%) a luminii UV care ajunge pe pământ”, a adăugat dermatologul.

Reclamă

Alege tipul potrivit de protecție solară pentru pielea ta

Cremele de protecție solară se împart în două categorii: chimice și minerale. Cele care conțin filtre chimice sunt formulate să acționeze ca filtre solare care absorb lumina UV, pentru a preveni deteriorarea pielii.

Cele minerale conțin oxid de zinc și dioxid de titan, pentru a reflecta lumina. Cremele de fotoprotecție cu filtre minerale rezistă mai mult timp pe piele și sunt recomandate dacă te confrunți cu melasmă sau pete pigmentare.

Reclamă

Cea mai bună protecție o poți obține alegând un produs hibrid, cu spectru larg de protecție. Alege o cremă potrivită tipului tău de piele.

Astfel vei preveni apariția neașteptată a iritațiilor. De exemplu, dacă ai un ten gras, nu este recomandat să alegi o cremă pentru ten uscat. Pielea nu va mai avea aspectul mat, se va îngrășa mult mai repede și, cu siguranță, nu te vei mai simți comod să reaplici crema cu regularitate.

Alege o cremă cu protecție solară rezistentă la soare

Verifică ambalajul cremei și alege-o pe cea care este marcată cu însemnul water resistant. Astfel, crema își va menține protecția indicată, iar pielea ta va fi protejată chiar dacă transpiri sau înoți.

Nu uita să reaplici crema conform indicațiilor de pe ambalaj.

Știi cum alegi corect crema cu SPF, dar specialiștii atrag atenția asupra obiceiurilor la care trebuie să renunți, dacă vrei să îți menții pielea protejată întreaga zi.

Nu te zgârci la cantitatea de SPF pe care o aplici

Ca să fii sigură că aplici o cantitate suficientă de SPF, atât pentru față, cât și pentru gât, poți aplica tehnica celor 13 puncte, adică 1,25 ml de produs. Pune 13 puncte diferite de SPF în jurul feței și gâtului și masează ușor. Astfel, vei aplica uniform produsul. Protejează-ți pielea cu cel puțin 30 de minute înainte de expunerea la soare pentru a preveni îmbătrânirea tenului.

Nu te baza pe protecția oferită de machiaj

Majoritatea fondurilor de ten sau cremelor hidratante conțin factor de protecție solară, dar nu te baza pe asta. Trebuie să folosești o cremă dedicată cu protecție solară.

Majoritatea produselor de îngrijire conțin factor de protecție 15 sau 20. Însă nu este suficient, mai ales că oferă protecție doar împotriva razelor UVB.

Nu alege un factor de protecție scăzut

Vara, când soarele este puternic este esențial să alegi o cremă cu SPF 50. Aceasta oferă o protecție de 95% împotriva razelor UV. În timp ce crema cu SPF 30 oferă doar 93% protecție. Diferența de 2% ți se poate părea mică, dar în timp se cumulează, determinând astfel îmbătrânirea prematură a pielii.

Alege o cremă cu factor de protecție potrivită tipului tău de ten sau problemelor cu care te confrunți. Nu uita să reaplici produsul cu regularitate, în cantitate suficientă.

Este esențial să îți protejezi pielea înainte de expunerea la soare, chiar dacă mergi la o plimbare scurtă de doar 30 minute, spun cei de la Parade.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
4
Olivia Culpo într-o fotografie portret într-o rochie cu decolteu amplu
Divertisment
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o. Vedeta a fost invitată la petrecerea Bulgari Studio din...
5
Jennifer Lopez, în lacrimi, la o emisiune TV
Divertisment
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Acum s-a aflat cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele pentru separarea oficială chiar în ziua în...
PARTENERI
×