Care este cea mai bună formulă pentru pielea ta, care este cantitatea pe care trebuie să o aplici și când ar trebui să reaplici SPF. Iată care sunt recomandările specialiștilor când vine vorba de alegerea cremei cu SPF. Astfel, vei putea absorbi cu încredere Vitamina D, care este foarte importantă pentru organism.
Ce să faci și să nu faci atunci când alegi un SPF
Este esențial să îți protejezi corespunzător pielea atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB. Ambele produc leziuni ale pielii, iar în timp favorizează apariția ridurilor și a petelor hiperpigmentare.
Alege o cremă cu SPF cu spectru larg
Alegerea unui SPF cu spectru larg este o necesitate pe tot parcursul anului. Dacă nu te protejezi corespunzător, pielea ta poate avea de suferit.
„Ceea ce este cu adevărat crucial atunci când vorbim despre o rutină bună de îngrijire a pielii este blocarea razelor UVA zilnice care sunt prezente pe tot parcursul anului.”, explică dermatologul Sam Bunting. „Acestea pot trece prin sticlă și formează de fapt cea mai mare parte (95%) a luminii UV care ajunge pe pământ”, a adăugat dermatologul.
Alege tipul potrivit de protecție solară pentru pielea ta
Cremele de protecție solară se împart în două categorii: chimice și minerale. Cele care conțin filtre chimice sunt formulate să acționeze ca filtre solare care absorb lumina UV, pentru a preveni deteriorarea pielii.
Cele minerale conțin oxid de zinc și dioxid de titan, pentru a reflecta lumina. Cremele de fotoprotecție cu filtre minerale rezistă mai mult timp pe piele și sunt recomandate dacă te confrunți cu melasmă sau pete pigmentare.