Reclamă

7 reguli pentru tenul tău pe timp de vară

Căldură extremă, transpirație, machiaj perfect – cum le împaci în această vară care deja este caniculară? Descoperă și tu 7 reguli pentru tenul tău pe timp de vară. Află ce spun specialiștii în skincare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 7 iulie 2024, 8:27

Este dificil să rezistăm în vremea toridă cu care ne confruntăm în ultimii ani vara, iar pentru cele obișnuite să poarte zilnic un machiaj complet, riguros și perfect căldura a devenit un inamic al frumuseții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 reguli pentru tenul tău pe timp de vară

Dacă te-ai plictisit să cauți make-up-ul perfect care să reziste la peste 35 de grade Celsius (pont: nu mai căuta, nu există așa ceva) și vrei ca tenul tău să arate bine încearcă să urmezi cele șapte reguli de aur ale verii.

Curățare optimă

Curățarea tenului trebuie să fie inclusă în ritualul tău zilnic. Gândește-te la asta ca la o rugăciune zilnică pentru pielea ta, spune HuffPost.

Chiar și atunci când nu folosești machiaj, trebuie să te demachiezi (seara și dimineața). Folosește produse demachiante blânde și cu proprietăți de hidratare.

Reclamă

Un boost de hidratare și tinerețe

Hidratarea de bază implică folosirea zilnică a unei creme hidratante adaptată tenului tău pe timpul zilei, iar seara aplicarea unei creme hidratante cu o textură ușoară, pe bază de apă pentru ca pielea ta să aibă timp de refacere peste noapte.

Vara însă, expunerea la soare și căldura vor deshidrata mai mult pielea, ceea ce duce la pierderea elasticității și apariția ridurilor.

Reclamă

Hidratează-ți pielea ca un expert, utilizând și un ser de hidratare pe cremele obișnuite de hidratare deoarece vara ai nevoie de o extra hidratare pentru a contracara efectul căldurii excesive asupra pielii.

Alimentație sănătoasă și hidratare internă

Frumusețea pielii vine și din interior. Asigură-te că te hidratezi corespunzător consumând minim 1,5 – 2 litrii de apă zilnic, chiar mai mult dacă stai în căldură pentru a compensa pierderile prin transpirație.

O alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional, bogată în antioxidanți, vitamine (A, B2, B6, C, E) și minerale (Zn, Se) este importantă pentru un ten frumos și sănătos.

Îngrijește-ți sprâncenele

Acesta este, probabil, cel mai bine păzit secret al vedetelor. Niște sprâncene îngrijite și bine conturate pot scoate în evidență ochii mult mai bine, spune Parade.

N-a spus nimeni că nu poți folosi un ondulator de gene sau chiar gene false, pentru a da un efect dramatic ochilor.

Folosește în fiecare seară o cremă pentru ochi și, de câte ori ai timp, apelează și la trucurile bunicii, care se dovedesc a fi foarte eficiente: aplică pe pleoape comprese cu ceai rece sau felii de castravete de la frigider.

Tratamente pentru pete pigmentare

Petele pigmentare apar frecvent pe timpul verii. Poți încerca să le reduci aspectul folosind produse dermatocosmetice cu ingrediente speciale.

Iar dacă ai pierdut bătălia împotriva lor atunci consultă un medic dermatolog pentru a discuta varianta de tratament cu laser.

Folosește măstile potrivite

Măștile de față sunt special concepute pentru a ajuta ingredientele să acționeze profund pentru orice îngrijorare a pielii pe care o ai.

Chiar și un ten gras sau predispus la acnee poate avea nevoie de 2-3 măști pe săptămână. Măștile de hidratare sunt indicate o dată pe săptămână deși, dacă vremea este uscată, de două ori ar fi și mai bine.

Dacă vrei să maximizezi efectele măștii tale favorite, treci la armele dezvoltate de experți.

Folosește protecție solară

Nu degeaba am lăsat la final protecția solară. Este, probabil, cel mai important lucru pe care îl poți face vara pentru pielea ta. Indiferent de culoarea tenului, trebuie să folosești o cremă cu cel puțin 30 SPF, deși 50 ar fi ideal.

Alege o formulă rezistentă la apă și aplică la fiecare două ore. Studiile au arătat că majoritatea dintre noi nu se protejeaza suficient împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

Ori ne dăm dimineața și uităm să reaplicăm, ori nu folosim cantitatea suficientă pentru o protecție eficientă.

În iulie pielea ta a intrat oficial în vacanța de vară. Dacă renunți o săptămână la machiaj, îi dai o șansă să respire și, cine știe, s-ar putea să-ți placă noul look de vară, clean & fresh!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie elf, într-o pădure mistică
Horoscop
Nativii care își pot schimbă propriile vieți pe 5 octombrie 2024. Zodiile care vor străluci sub lumina reflectoarelor
Trei semne zodiacale își găsesc puterea în interior de a-și schimba propria viață în bine. Ei pot experimenta începuturile unei schimbări mari și de impact din interior. Ei sunt nativii care își pot schimbă...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
fată bucuroasă și cu zâmbetul pe buze care sare pe un fundal roz
Horoscop
4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024. Trec peste orice greutate
Semnele arătate de astre vin spre acești nativi mai repede decât se așteptau. 4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024 trec peste orice greutate. Experții spun că majoritatea aspectelor importante...
5
Sticlă cu lichior de pere și pere proaspete
Rețete
Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate
Dacă adori perele de toamnă, nu ezita să le conservi aroma și pentru mai târziu, transformându-le în gem dulceață, compot sau diferite băuturi. Descoperă o rețetă simplă și ușoară de lichior de pere. Este...
PARTENERI
×