Reclamă

Protecție solară sau cremă hidratantă: ce e indicat să aplici mai întâi. Care sunt sfaturile specialiștilor

Te-ai întrebat cu siguranță cel puțin o dată ce e recomandat să aplici mai întâi: protecție solară sau cremă hidratantă. Este o enigmă comună acest subiect cu protecția SPF. Din fericire, specialiștii au cele mai bune sfaturi pentru tine și le regăsești în acest articol.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 iulie 2023, 6:26

Spre deosebire de dilema despre cine a venit primul, găina sau oul, aici există un câștigător clar, cu un argument susținut de știință. A face față ordinii în care trebuie să aplici toate produsele de îngrijire a pielii este o sarcină descurajantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e recomandat să aplici mai întâi: protecție solară sau cremă hidratantă

Dacă ai ajuns să descoperi cea mai bună protecție solară facială și cea mai bună cremă hidratantă pentru față, care se aplică de obicei la sfârșitul rutinei de dimineață, specialiștii spun că ai făcut ceea ce trebuie. Dar, pentru a fi sigură că nu te împiedici de un ultim obstacol, ai mai jos sfaturi despre cum să folosești crema hidratantă și SPF împreună.

Crema hidratantă și crema de protecție solară sunt ambele în rutina ta din diferite motive. „Crema hidratantă ajută la hidratarea și hrănirea pielii. Crema solară formează o barieră de protecție împotriva razelor UV”, spune dr. Ifoema Ejikeme, consultant și fondator al Clinicii Medicale Adonia. „Ar trebui aplicată mai întâi crema hidratantă, urmată de protecție solară. Aplicarea cremei hidratante asigură mai întâi că pielea ta este hidratată în mod adecvat înainte de aplicarea protecției solare.”

Acest lucru nu numai că vă va face pielea mai confortabilă, dar va permite protecției solare să funcționeze la potențialul maxim. În acest fel nu va fi absorbită de ten. „Stratul final de pe pielea ta trebuie să fie de protecție solară, astfel încât să nu fie diluat de crema hidratantă”, adaugă dermatologul dr. Hiva Fassihi.

Ce se întâmplă dacă aplici crema hidratantă după protecția solară

Reclamă

Ce se întâmplă dacă ai făcut un pas greșit cu rutina și ai aplicat crema hidratantă după crema solară? E o situație un pic asemănătoare cu atunci când pulverizezi fixativ pe axile când ești obosită. Se poate întâmpla, dar ce înseamnă asta pentru pielea ta? „Vei deranja pelicula creată de stratul de protecție solară, rezultând o protecție UV mai redusă”, spune expertul în piele dr. Sam Bunting. Acest lucru, evident, nu este ideal, dar, din fericire, dr. Ejikeme asigură că „nu este sfârșitul lumii.

Cel mai important lucru este că există protecție solară pe piele.” De asemenea, este ușor de rectificat, deoarece po’i adăuga un alt strat de SPF deasupra. Dacă simți că ai atins punctul de saturație și riști ca pielea să fie foarte încărcată, utilizați un spray de protecție solară ușor. Doar așa vei obține un strat suplimentar delicat, dar eficient.

Cât timp trebuie să aștepți după ce ai aplicat crema hidratantă pentru a aplica SPF

Reclamă

Diminețile sunt aglomerate și există tendința de a arunca la întâmplare produsele pe piele, fără să te gândești prea mult la ceea ce se lipește. Cu toate acestea, când vine vorba de stratificarea cremelor hidratante și a protecției solare, este nevoie de puțin mai multă atenție.

„Fiecare strat are nevoie de aproximativ 5 minute. Așa că, aș aștepta acest timp pentru a permite ca hidratarea să fie absorbită de piele”, spune dr. Fassihi. Odată ce crema hidratantă este uscată la atingere, este corect să presupui că e în regulă să treci la protecție solară.

Cât timp trebuie să aștepți după aplicarea SPF-ului înainte de a aplica machiaj

Experții ar putea fi de acord cu faptul că ar trebui să aplici mai întâi crema hidratantă. Ei nu sunt însă pe deplin de acord cu privire la cât timp trebuie să aștepți între aplicarea cremei solare și machiaj. „Depinde de textura protecției solare, dar de obicei două până la cinci minute”, spune dr. Ejikeme.

Pentru Dr. Fassihi, intervalul de timp trebuie să fie puțin mai lung. „Aș spune că aproximativ 10 până la 15 minute”, sfătuiește ea. Joacă-te cu timpul și vezi ce funcționează pentru tine.

O altă soluție este să dublezi, combinând crema de protecție solară și machiajul într-un singur produs. „Sunt un fan al cremei solare colorate”, spune dr. Bunting. „De aceea mi-am creat-o într-un mod egoist pe a mea. Este o adevărată tendință post-pandemie. O față plină de fond de ten e un trend un pic învechit acum.” A avea un produs doi-în-un înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să îți faci griji cu privire la cum să aplici din nou protecție solară peste machiaj sau să faci compromisuri cu privire la acoperire sau protecție.

Ai nevoie de cremă solară dacă crema hidratantă conține SPF?

Există o mulțime de confuzii cu privire la faptul dacă mai trebuie să utilizezi un SPF separat dacă crema hidratantă conține deja protecție și este una dintre cele mai frecvente greșeli. „Majoritatea oamenilor cred că factorul de protecție solară (SPF) din crema lor hidratantă este suficient pentru a-și proteja pielea de daunele solare, dar acest lucru nu este adevărat”, spune dr. Fassihi.

„Nu aplicăm crema hidratantă suficient de groasă pentru a ne oferi nivelul de protecție promis. În acest caz ar trebui să aplicăm de cel puțin patru ori mai mult. Doar așa putem obține nivelul corect de SPF. La urma urmei, cremele hidratante sunt concepute în primul rând pentru a hidrata pielea. Ele nu sunt destinate pentru a oferi protecție UV.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×