Reclamă

Cât ține autobronzantul pe piele și cum poți prelungi bronzul artificial

Indiferent dacă aplici protecție solară și petreci ceva timp la soare sau aplici în mod regulat un autobronzant, s-ar putea să ai o întrebare arzătoare în minte. Cât ține autobronzantul pe piele, iar răspunsul este că depinde de mai mulți factori.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 mai 2023, 6:11

Oamenii care folosesc autobronzant se pot aștepta ca nuanța lor aurie să dureze între 7-10 zile datorită refacerii naturale a celulelor pielii. Dacă te bronzezi afară, te poți aștepta ca bronzul tău să se estompeze în aproximativ aceeași perioadă de timp, de 7-10 zile. Când pielea este expusă la soare, produce un pigment numit melanină. Acesta întunecă pielea pentru a o ajuta să se protejeze de razele ultraviolete dăunătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât ține autobronzantul pe piele

Această reacție face ca pielea să se bronzeze, dar cât durează bronzul depinde de tipul tău de piele. Cei cu tenul închis sau măsliniu vor avea un bronz de durată mai mare decât cei cu tenul deschis. Din fericire, pentru autobronzare, aplicarea zilnică a unui bronzant, fără a te expune la soare, te poate ajuta să menții un bronz uniform.

Exfoliază pielea înainte de aplicarea autobronzantului

Dacă ești în căutarea unui bronz de lungă durată, fără soare, exfoliază pielea pentru a elimina orice celule moarte înainte de a te bronza. Exfolierea ajută la netezirea pielii și creează o suprafață uniformă pentru aplicarea autobronzantului.

Hidratează-ți pielea

Reclamă

Pielea hidratată este o piele fericită, iar pielea fericită îți menține bronzul mai mult timp. Aplică o cremă hidratantă hrănitoare zilnic pentru a menține pielea hidratată și să aibă un aspect sănătos. Evită hidratarea cu un ulei concentrat, cum ar fi uleiul de cocos sau creme și loțiuni pe bază de ulei. Produsele pe bază de ulei pot face ca autobronzantul să se aplice în mod neuniform. Ele descompun bronzantul după ce îl aplici pe piele, făcând bronzul să se estompeze.

Alege un autobronzant hidratant

Dacă ai deja un bronz de la soare, un autobronzant hidratant poate face bronzul să dureze mai mult. Te poate ajuta să eviți expunerea la soare mai dăunătoare. Evită anumite produse de îngrijire a pielii, cum ar fi exfolianții și acidul salicilic

Reclamă

Citește eticheta produselor pe care le utilizezi în mod regulat. Poate nu-ți dai seama, dar unii dintre ei s-ar putea să-ți îndepărteze bronzul mai repede decât crezi. Ajută bronzul să dureze mai mult, evitând exfoliațiile corporale, peelingurile și anumite măști. De asemenea, ai grijă la tratamentele pentru acnee și la produsele pentru păr încarnat care conțin acid salicilic. Aceste produse pot determina pierderea mai rapidă a celulelor pielii.

Evită înotul în apă fierbinte

Deși te poți bucura de băi fierbinți, dușuri și hidromasaj, apa fierbinte face pielea să se usuce și să elimine autobronzantul. Pentru cele mai bune rezultate și pentru a evita descuamarea inutilă, evită expunerea prelungită în apă fierbinte pentru a preveni decolorarea.

Bea apă pentru a-ți menține pielea hidratată

Bea multă apă pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată. Apa este, de asemenea, esențială pentru a elimina toxinele, pentru a îmbunătăți circulația și pentru a ajuta pielea să strălucească, ajutând bronzul să arate strălucitor.

Utilizează o loțiune de corp iluminatoare

Păstrează-ți un aspect plăcut al pielii cu o cremă hidratantă care strălucește. Aplică o cremă hidratantă iluminatoare pentru a evidenția pielea bronzată, făcând-o să dureze mai mult timp, păstrând-o hidratată și sănătoasă.

Aplică cremă de protecție solară zilnic

Autobronzantele nu măresc sau extind cantitatea de melanină din piele, dar te ajută să menții aspectul bronzului. Dacă utilizezi un bronzant fără expunere soare, este, de asemenea, important să aplici zilnic protecție solară cu minimum SPF 30 pentru a evita arderea. Pielea arsă de soare este o piele deteriorată care duce adesea la exfoliere. Asta înseamnă că bronzul tău se va estompa și mai repede.

Poartă haine închise la culoare și în nuanțe pastel

Albastrul și rozul pot ajuta la completarea nuanțelor calde de pe pielea ta, care pot da bronzului tău un mic impuls. Pentru cei cu părul închis la culoare și pielea măslinie, hainele negre pot ajuta să îți scoată în evidență tonurile aurii ale pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×