Reclamă

De ce solarul îți poate provoca herpes

În sezonul estival sunt șanse mari să fii tentată să-ți faci o programare la salonul tău de bronzat preferat, dar specialiștii recomandă să te răzgândești în cazul în care ai altă variantă. Află de aici de ce solarul îți poate provoca herpes.

Publicat: 25 iulie 2022, 7:05

Dacă vrei să te bronzezi, de ce să nu te distrezi puțin în timp ce o faci. Fă-o în timp ce ești la piscină sau la mare. Alege o carte bună și relaxează-te la soare. Mergi într-o drumeție și apreciază natura din jurul tău. Poartă întotdeauna protecție solară când faci acest lucru, desigur. Și dacă te hotărăști să te bronzezi în acest fel, află că pielea ta colorată natural va arăta mult mai bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, ai grijă să te expui la soare în momentele potrivite. Dimineața până în ora 10 și seara după ora 18.

De ce solarul îți poate provoca herpes

Bronzul de la solar îți poate dăuna pielii, dar te expune și la riscul de a contracta herpes genital. Oare chiar merită riscul? Ca să nu mai vorbim de toate celelalte boli pe care le-ai putea lua de la un pat de bronzat, inclusiv cancer. Poate că este timpul să te gândești mai bine înainte de a acționa, scrie yourtango.com.

Dawn Marie Davies este profesor asociat de dermatologie la Mayo Clinic și, potrivit ei, s-ar putea să îți pui serios în pericol sănătatea organului genital prin folosirea patului de bronzat. Herpesul poate trăi în afara corpului și, prin urmare, poate fi transmis prin contactul pielii. Davies a văzut personal oameni căzând victime ale infecției transmise prin paturile de bronzat.

Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli pe care le poți lua de la solar. Infecțiile bacteriene și negii genital pot apărea, de asemenea, în urma unei ședințe de bronzare. Cineva cu o astfel de boală o poate transmite cu ușurință mai departe, de câte ori folosește solarul orizontal.

Reclamă

De asemenea, stafilococii care pot provoca infecții ale pielii se pot transmite foarte ușor. De obicei, calea lor de intrare în organism este facilitată de leziuni sau tăieturi minore.

Ce spun specialiștii dermatologi

„Am văzut infecții bacteriene dobândite, negi și infecții cu herpes de la paturile de bronzat. Lumina ultravioletă poate, teoretic, ucide microbii, dar nu este suficientă pentru a ucide germenii de pe patul de bronzat”, spune Davies pentru Yahoo.

Reclamă

„Când folosești lumina ultravioletă iar și iar și luminile patului de bronzat sunt aprinse mai multe ore pe zi, dacă bacteria sau virusul este expus la un antiseptic, dar nu suficient pentru a-l ucide, sau la puțină lumină, dar nu suficient pentru a-l extermina, acesta poate deveni mai puternic. Apoi devine rezistent”, explică Davies.

Există șanse mari ca persoana care a folosit cabina de bronzare înaintea ta să nu fie cea mai curată persoană. Există șanse și mai mari ca persoana care lucrează acolo să nu curețe totul așa cum trebuie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×