Reclamă

De ce solarul îți poate provoca herpes

În sezonul estival sunt șanse mari să fii tentată să-ți faci o programare la salonul tău de bronzat preferat, dar specialiștii recomandă să te răzgândești în cazul în care ai altă variantă. Află de aici de ce solarul îți poate provoca herpes.

Publicat: 25 iulie 2022, 7:05

Dacă vrei să te bronzezi, de ce să nu te distrezi puțin în timp ce o faci. Fă-o în timp ce ești la piscină sau la mare. Alege o carte bună și relaxează-te la soare. Mergi într-o drumeție și apreciază natura din jurul tău. Poartă întotdeauna protecție solară când faci acest lucru, desigur. Și dacă te hotărăști să te bronzezi în acest fel, află că pielea ta colorată natural va arăta mult mai bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, ai grijă să te expui la soare în momentele potrivite. Dimineața până în ora 10 și seara după ora 18.

De ce solarul îți poate provoca herpes

Bronzul de la solar îți poate dăuna pielii, dar te expune și la riscul de a contracta herpes genital. Oare chiar merită riscul? Ca să nu mai vorbim de toate celelalte boli pe care le-ai putea lua de la un pat de bronzat, inclusiv cancer. Poate că este timpul să te gândești mai bine înainte de a acționa, scrie yourtango.com.

Dawn Marie Davies este profesor asociat de dermatologie la Mayo Clinic și, potrivit ei, s-ar putea să îți pui serios în pericol sănătatea organului genital prin folosirea patului de bronzat. Herpesul poate trăi în afara corpului și, prin urmare, poate fi transmis prin contactul pielii. Davies a văzut personal oameni căzând victime ale infecției transmise prin paturile de bronzat.

Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli pe care le poți lua de la solar. Infecțiile bacteriene și negii genital pot apărea, de asemenea, în urma unei ședințe de bronzare. Cineva cu o astfel de boală o poate transmite cu ușurință mai departe, de câte ori folosește solarul orizontal.

Reclamă

De asemenea, stafilococii care pot provoca infecții ale pielii se pot transmite foarte ușor. De obicei, calea lor de intrare în organism este facilitată de leziuni sau tăieturi minore.

Ce spun specialiștii dermatologi

„Am văzut infecții bacteriene dobândite, negi și infecții cu herpes de la paturile de bronzat. Lumina ultravioletă poate, teoretic, ucide microbii, dar nu este suficientă pentru a ucide germenii de pe patul de bronzat”, spune Davies pentru Yahoo.

Reclamă

„Când folosești lumina ultravioletă iar și iar și luminile patului de bronzat sunt aprinse mai multe ore pe zi, dacă bacteria sau virusul este expus la un antiseptic, dar nu suficient pentru a-l ucide, sau la puțină lumină, dar nu suficient pentru a-l extermina, acesta poate deveni mai puternic. Apoi devine rezistent”, explică Davies.

Există șanse mari ca persoana care a folosit cabina de bronzare înaintea ta să nu fie cea mai curată persoană. Există șanse și mai mari ca persoana care lucrează acolo să nu curețe totul așa cum trebuie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
2
O femeie care ține în mână un telefon pe care apare un număr de îngeri
Horoscop
Ce înseamnă când vezi numere de îngeri. Află ce mesaje încearcă să-ți transmită Universul
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când vezi numere de îngeri? Universul încearcă să-ți transmită anumite mesaje în acele momente. Nu este întotdeauna o coincidență atunci când vezi numere de îngeri. Ele pot transmite mesaje...
3
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
4
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
5
Bianca Censori, pe străzile din Paris
Divertisment
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum. Hainele ei sunt minuscule sau lasă la vedere mult din...
PARTENERI
×