Dacă vrei să te bronzezi, de ce să nu te distrezi puțin în timp ce o faci. Fă-o în timp ce ești la piscină sau la mare. Alege o carte bună și relaxează-te la soare. Mergi într-o drumeție și apreciază natura din jurul tău. Poartă întotdeauna protecție solară când faci acest lucru, desigur. Și dacă te hotărăști să te bronzezi în acest fel, află că pielea ta colorată natural va arăta mult mai bine.
Cu toate acestea, ai grijă să te expui la soare în momentele potrivite. Dimineața până în ora 10 și seara după ora 18.
De ce solarul îți poate provoca herpes
Bronzul de la solar îți poate dăuna pielii, dar te expune și la riscul de a contracta herpes genital. Oare chiar merită riscul? Ca să nu mai vorbim de toate celelalte boli pe care le-ai putea lua de la un pat de bronzat, inclusiv cancer. Poate că este timpul să te gândești mai bine înainte de a acționa, scrie yourtango.com.
Dawn Marie Davies este profesor asociat de dermatologie la Mayo Clinic și, potrivit ei, s-ar putea să îți pui serios în pericol sănătatea organului genital prin folosirea patului de bronzat. Herpesul poate trăi în afara corpului și, prin urmare, poate fi transmis prin contactul pielii. Davies a văzut personal oameni căzând victime ale infecției transmise prin paturile de bronzat.
Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli pe care le poți lua de la solar. Infecțiile bacteriene și negii genital pot apărea, de asemenea, în urma unei ședințe de bronzare. Cineva cu o astfel de boală o poate transmite cu ușurință mai departe, de câte ori folosește solarul orizontal.
De asemenea, stafilococii care pot provoca infecții ale pielii se pot transmite foarte ușor. De obicei, calea lor de intrare în organism este facilitată de leziuni sau tăieturi minore.
Ce spun specialiștii dermatologi
„Am văzut infecții bacteriene dobândite, negi și infecții cu herpes de la paturile de bronzat. Lumina ultravioletă poate, teoretic, ucide microbii, dar nu este suficientă pentru a ucide germenii de pe patul de bronzat”, spune Davies pentru Yahoo.