Reclamă

Scapă de țânțari cu aceste plante medicinale comune. Ierburile care îi țin la distanță

Țânțarii sunt o problemă comună în multe case, mai ales în lunile de vară. Pe măsură ce temperaturile cresc, țânțarii nedoriți apar în casă și în grădină. Scapă de țânțari cu plante medicinale comune, care îi pot ține la distanță.

Publicat: 4 iulie 2022, 7:33

Există modalități naturale de a respinge țânțarii din spațiile de locuit exterioare și interioare. Pe contul de TikTok Westwing a apărut un videoclip numit "Cum să scapi de țânțari: Iată o soluție pentru problemele tale cu țânțarii!"

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scapă de țânțari cu aceste plante

Materialul video a fost prelaut imediat de presa de specialitate. Internauții au venit și ei cu alte soluții testate pentru a scăpa de problema țânțarilor, scrie express.co.uk.

Sfatul primit în materialul video care a căpătat o mare popularitate este să umpli un vas mic cu apă. Pasul următor este să adaugi ulei esențial de lavandă, iar mai apoi lavandă uscată și presată.

Amestecul poate fi lăsat în interiorul casei sau pe o suprafață din grădină ori din curtea exterioară. Acesta este o modalitate naturală excelentă de a scăpa de țânțari fără a utiliza substanțe chimice.

Lavanda conține linalol, care produce un miros puternic pe care țânțarii îl urăsc. Prin urmare, uleiul de lavandă sau o plantă de lavandă este o modalitate eficientă de a respinge țânțarii în această vară.

Reclamă

TikTok-er-ul @lifeonwillowcreek, care împărtășește adesea sfaturi pentru bricolaj și acasă, a distribuit un videoclip similar și a explicat: „Căpușele sunt îngrozitoare anul acesta. Știai asta?” Acesta spune să plantezi lavandă în curte pentru a respinge căpușele și țânțarii. Fanii au reacționat imediat și au contribuit și ei cu sfaturi practice pentru a te proteja de insecte vara aceasta.

Utilizatorul TikTok Kara Howren a spus: „Levănțica, menta, rozmarinul, usturoiul, salvia, lămâia, cimbrul, busuiocul, mușețelul sunt doar câteva dintre ierburile care resping dăunătorii”. Mulți au fost de părere că sunt atât de multe soluții naturale care pot înlocui cu succes substanțele chimice. Acestea pot elimina mirosuri urâte și dacă nu sunt mânuite cum trebuie, pot crea daune semnificative corpului.

Un alt utilizator TikTok a comentat: „Folosesc ulei de mentă, levănțică și cedru amestecat cu două lingurițe de săpun și apă zilnic”.

Reclamă

Care sunt beneficiile florilor de lavandă

Healthline afirmă: „Florile de lavandă zdrobite produc un parfum și ulei care pot respinge țânțarii”. Un studiu din 2002 efectuat pe animale a constatat că uleiul de lavandă este foarte eficient în alungarea țânțarilor adulți.

Poți cultiva lavandă într-o grădină în aer liber sau în jardiniere de interior.

Alternativ, poți zdrobi florile și să aplici uleiul în zonele corpului sensibile la mușcături. De exemplu, pe glezne ori brațe, deoarece levănțica poate, de asemenea, să calmeze pielea.

Încă din cele mai vechi timpuri, levănțica a fost folosita pentru a ameliora sau trata multe afecțiuni, cum ar fi: probleme psihice, insomnie, anxietate, depresie, acnee, dureri de cap, iritații ale pielii, căderea părului, greață, dureri de dinți.

Lavanda este renumită pentru că induce starea de relaxare. Unul dintre principalele beneficii ale lavandei este că îți poate oferi o stare de liniște fără a avea nevoie de medicamente sau chiar sedare. Lavanda ameliorează stările de anxietate, nervozitate, agitație, probeleme de somn sau de neliniște ori nervozitate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×