Reclamă

Cât timp ar trebui să aștepți după epilarea cu ceară ca să mergi la piscină

Pentru multe femei, epilarea cu ceară în timpul verii sau înainte de vacanță este la fel de comună ca și cumpărarea bikinilor în sine. Cu toate acestea, epilarea cu ceară nu este întotdeauna o experiență la fel de lină precum sună. Pentru că există avantaje și dezavantaje pentru această procedură, află cât timp ar trebui să aștepți după epilarea cu ceară ca să mergi la piscină.

Publicat: 6 mai 2023, 6:57

Indiferent dacă este prima ta epilare cu ceară sau e ceva comun în rutina ta de îngrijire, riscurile sunt aceleași. Nu ar trebui să îți faci griji în mod inutil. Cu toate acestea, este important să fii conștientă de potențialele probleme care ar putea apărea. Acest lucru este și mai important dacă decizi să te epilezi singură cu ceară. Este mai ușor ca lucrurile să meargă prost și nu vei avea acces la ajutor profesional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp ar trebui să aștepți după epilarea cu ceară

S-ar putea să crezi că partea riscantă s-a terminat când sesiunea de epilare cu ceară este completă. Adevărul este că există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci după aceea. Printre aceste lucruri de evitat se numără înotul. Acesta ar putea provoca mult mai multe daune pielii decât ai putea crede. Iată toate informațiile de care ai nevoie despre de ce să eviți înotul după epilarea cu ceară și ce alte lucruri nu ar trebui să faci.

Dermatologul Kally Papantoniou a recomandat femeilor „să evite pentru câteva zile apa publică, cum ar fi piscinele”, după o epilare cu ceară. Deși Papantoniou a menționat piscinele publice, aceeași regulă se aplică oricărei scufundări în apă. Înainte să înoți, gândește-te cât de mult a trecut de când ți-ai aplicat ceara. Poate părea enervant, dar există un motiv pentru care ar trebui să reziști departe de piscină/plajă într-o zi fierbinte.

Pielea ta este mult mai predispusă la infecție după epilarea cu ceară. Se întâmplă din cauza ruperii forțate a părului, compromițând astfel bariera pielii. De asemenea, riști să dezvolți celulită, care apare atunci când țesutul de sub piele se infectează.

Nu există o regulă strictă sau rapidă cu privire la cât de mult ar trebui să aștepți. 48 de ore este, în general, o perioadă bună pentru a lăsa pielea să se liniștească.

Reclamă

Ține cont de aceste lucruri când mergi la salon pentru epilare

Înotul nu este singurul lucru pe care ar trebui să-l eviți după epilare. Statul la soare poate cauza, de asemenea, probleme pielii. S-ar putea să știi că nu trebuie să porți niciodată o cremă de protecție solară cu factor mai mic de 30. După epilarea cu ceară ar trebui să stai departe de soare timp de cel puțin două zile pentru a preveni arderea pielii tale.

Pentru unele femei, obținerea unui bronz la salon este o parte naturală a pregătirii pentru vacanță. Acesta e un alt lucru pe care ar trebui să îl eviți după ceară, deoarece pielea va fi prea sensibilă și va deveni mai iritată. În plus, după cum a spus esteticianul Marta Grochowska pentru Glamour, bronzul nu se va distribui uniform pe pielea ta.

Reclamă

Este bine să faci toate cele de mai sus. Cel mai bine este să îți planifici întâlnirile cu spațiu între ele pentru a preveni potențialele probleme. Urmând sfaturile de mai sus, poți provoca mai puține daune. Vei permite pielii sensibile să se vindece în mod natural după ceară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×