Reclamă

Când e mai bine să exfoliezi pielea: înainte sau după epilat

Epilarea cu o lamă de ras poate fi o modalitate rapidă și convenabilă de a scăpa de excesul de păr pe corp. În plus, este relativ nedureroasă. Dezavantajul este că s-ar putea să te alegi cu tăieturi sau fier de păr crescute sub piele. Aici intervin sfaturile specialiștilor. Hai să aflăm împreună când e mai bine să exfoliezi pielea.

Publicat: 3 aprilie 2022, 7:32

Potrivit Everyday Health, contactul dintre lama de ras, piele și părul de pe corp este ceea ce provoacă umflături și iritații, în special pentru cele cu pielea sensibilă. Lama poate provoca, de asemenea, coșuri sau dermatită și poate agrava acneea, conform sursei menționate mai sus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O modalitate de a atenua aceste riscuri este exfolierea pielii. Potrivit Healthline, exfolierea stimulează colagenul și poate „ajuta la prevenirea porilor astupați”, ceea ce înseamnă că vei minimiza riscul de apariție a coșurilor și a părului crecut sub piele după epilare.

Când e mai bine să exfoliezi pielea

„Părul crescut sub piele apare atunci când firul în creștere se întâlnește cu un por blocat al pielii și se întoarce crescând spre interior”, a declarat Lucy Dawe, consultant senior la compania de îndepărtare a părului cu laser Pulse Light Clinic, pentru Harper’s Bazaar.

„Aceste fire de păr formează apoi o umflătură în piele care poate provoca mâncărime sau durere și se poate infecta cu ușurință”.

Drept urmare, exfolierea regulată poate face toată diferența atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Întrebarea este, ar trebui să o faci înainte sau după epilat? Și care este cel mai bun mod de a-ți exfolia fața și corpul?

Reclamă

Exfolierea va lasă pielea pregătită pentru bărbierit

Exfolierea desfundă porii și ajută la blocarea umidității, conform cercetărilor clinice publicate în Plastic and Reconstructive Surgery. Prin urmare, exfolierea înainte de epilatul cu lama e cea mai recomandată metodă. Dimpotrivă, exfolierea după epilat înseamnă că vei avea probabil mai multă iritație și roșeață.

„Mulți dintre exfolianții tipici ar putea arde pielea după ras. Cel mai bine este să evitați acest lucru”, a declarat doctorul Sarah Allen pentru Southern Living. Deoarece exfolierea este bună pentru piele, Dr. Allen o recomandă de aproximativ două sau trei ori pe săptămână, precum și înainte de epilatul cu lama de ras.

Reclamă

Acestea fiind spuse, nu toți agenții de exfoliere sunt benefici înainte de epilat. „Alfa-hidroxiacizii… și beta-hidroxiacizii sunt exfolianții chimici care nu sunt recomandați chiar înainte de ras, deoarece pot provoca iritații mai mari decât exfolianții fizici”, adaugă dr. Allen.

În schimb, folosește exfolianți fizici, cum ar fi mărgele de jojoba, microbilele, scruburile cu zahăr și zaț de cafea. În plus, ai grijă să nu exagerezi cu exfolierea. Făcând acest lucru mai des decât este necesar, poți provoca iritații suplimentare la nivelul pielii, avertizează Asociația Academiei Americane de Dermatologie (AAD). E cunoscut faptul că produsele precum retinolul cresc uscarea pielii după exfoliere, ceea ce face ca hidratarea să fie foarte importantă.

Cum să-ți exfoliezi pielea în siguranță înainte de epilatul cu lama de ras

După cum spune dr. Sarah Allen, exfolianții fizici sunt adesea mai buni decât cei chimici. Alternativ, puteți opta pentru o burete abraziv. În primul rând, spălă pielea cu apă caldă și săpun pentru a îndepărta orice fel de substanțe de pe piele. Apoi, aplică un scrub cumpărat din magazin sau un amestec preferat de exfolianți fizici pe zona pe care dorești să o epilezi. După cum recomandă Asociația Academiei Americane de Dermatologie, e bine să faci mișcări circulare cu mâinile sau mișcări scurte și blânde cu buretele sau cu o perie. Aplică produsul timp de aproximativ 30 de secunde când alegi să exfoliezi zone mai sensibile precum fața sau gâtul. Iată cum trebuie să te speli corect pe față și care sunt pașii de urmat.

Apoi, clătește cu apă călduță. Aplică cremă de ras și folosește un aparat de ras pentru a îndepărta părul în exces. Acestea fiind spuse, lamele de ras pot fi folosite doar de cinci până la 10 ori. Deoarece o lamă de ras tocită crește riscul de iritare, cel mai bine este să folosiți o lamă nouă, așa cum scrie în recomadări. Clătește după epilat și uscă pielea. Nu uita de hidratare imediat ce ai terminat procesul de epilare.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×