Reclamă

Ce înseamnă când ai o aluniță pe braț: semnificație

O aluniță, ca și pistruii, poate apărea oriunde pe piele. Diferența simplă dintre alunițe și pistrui fiind că pistruii sunt în mare parte maro deschis. Alunițele sunt rotunde sau ovale, cu variații de culoare de la maro închis la negru. Iată ce înseamnă când ai o aluniță pe braț, care este semnificația.

Publicat: 23 martie 2022, 8:02
O femeie care are mai multe alunițe pe corp
În timp ce pistruii pot apărea și dispărea, alunițele își pot menține locul pe corp timp de 50 de ani / Shutterstock

În timp ce pistruii pot apărea și dispărea, alunițele își pot menține locul pe corp timp de 50 de ani. Este recomandabil să fii atentă la alunițele care apar brusc după anii adolescenței. Medical News Today spune că aceste alunițe noi pot apărea din cauza pielii deschise, a geneticii, a unui sistem imunitar slăbit sau a expunerii excesive la razele ultraviolete, scrie thelist.com.

Ce înseamnă cu adevărat când ai o aluniță pe braț

Unii oameni cred că alunițele pot indica semnificația personalității, a viitorului și chiar a norocului unei persoane. Totul depinde de partea corpului pe care acestea se găsesc. Chiar dacă se află în locuri comune, cum ar fi încheietura mâinii, brațele sau în altă parte.

De fapt, alunițele brațelor sunt atât de comune, încât medicul dermatolog din New York City, Dr. Joshua Zeichner, a observat că aproape toată lumea are „cel puțin o aluniță pe brațe”.

Chiar dacă adesea sunt inofensive, există câteva situații în care o aluniță ar putea să te îngrijoreze. Medicii le recomandă de regulă celor care au alunițe să le țină sub strictă supraveghere și să le analizeze evoluția. Specialiștii recomandă control anual pentru o persoană care nu are suspiciuni cu privire la alunițele sale. Sunt benefice controale mai dese însă pentru alunițele problematice.

Desigur, câteva alunițe ici și colo s-ar putea să nu rănească sau să prezinte vreo amenințare serioasă pentru sănătate, dar „a avea o mulțime de alunițe este un semn că ai o probabilitate mai mare să dezvolți cancer de piele”, a spus Kristina Callis-Duffin, MD, profesor asistent de dermatologie la Universitatea din Utah.

Reclamă

„Alunițele din abundență înseamnă că celulele pielii tale sunt deosebit de active, ceea ce poate crește riscul ca celulele să devină canceroase”.

Aluniță pe braț: semnificație

O aluniță pe brațul tău nu este un mare semn. Potrivit Astrosage, o aluniță pe brațul tău sugerează inteligență, o trăsătură muncitoare și multă eficiență în sarcinile pe care le ai sub control.

Reclamă

Semnificația variază în funcție de sexul persoanei și de culoare. De exemplu, o aluniță roșie la o femeie este considerată un simbol al norocului. O aluniță mai închisă la culoare poate indica noroc sau ghinion în funcție de zona corpului în care se află. 

Pe de altă parte, ar putea însemna și că s-ar putea să muncești atât de mult și să ajungi totuși să trăiești o viață obișnuită, chiar dacă îți dorești să fii mult mai prosperă. Lumea Feng Shui sugerează că obținerea recunoașterii pentru munca ta ar putea fi foarte dificilă dacă ai o aluniță pe braț. Dar se pare că acest lucru este valabil numai pentru persoanele care au alunițe pe brațul stâng, conform Askastrologer.

În timp ce o aluniță poate fi un semn de frumusețe și poate servi ca un predictor de personalitate, poate servi și ca un indicator pentru afecțiuni precum cancerul, scrie BBC.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×