Reclamă

Pastă de zahăr pentru epilat. Ce poți să faci pentru a avea pielea fină și catifelată

Cele mai noi tendințe în frumusețe vorbesc despre o nouă metodă de epilare. Epilarea cu zahăr a căpătat tot mai multă popularitate printre femeile din întreaga lume. Este o metodă mai puțin dureroasă de îndepărtare a părului nedorit și poate fi folosită inclusiv la tine acasă. Hai să află mai multe despre cum poți să utilizezi și tu metoda cu pastă de zahăr pentru epilat.

Publicat: 12 februarie 2023, 6:35

Pasta de zahăr pentru epilat este recomandată persoanelor care au pielea sensibilă. Rezultatele obținute cu această metodă de epilare durează mai mult decât dacă te-ai epila cu lama. Firele de păr cresc mai lent și mai subțiri în urma epilării cu pasta de zahăr, spun specialiștii în frumusețe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pastă de zahăr pentru epilat

Părul de pe corp este perfect normal, însă multe femei își doresc să scape complet de el. Alegerea aparține fiecărei doamne și domnișoare, însă la final contează cum anume te simți cu tine însăți. În prezent există o mulțime de metode de îndepărtare a părului nedorit.Unele sunt dureroase, iar altele sunt precum un ritual de relaxare.

Cea mai bună metodă de îndepărtare a părului de pe corp depinde de preferințele fiecărei persoane. Epilarea definitivă poate fi o opțiune însă rămâne o metodă destul de scumpă pentru multe femei. O altă metodă de a îndepărta părul mult mai ușor este prin folosirea unei paste de zahăr. Specialiștii în frumusețe spun că această pastă poate fi pregătită chiar și la tine acasă.

Conform publicației Cosmopolitan, metoda de epilare cu zahăr se folosea încă din perioada Egiptului Antic. În timpul epilării cu zahăr, o pasă de zahăr lipicioasă și aurie este pusă pe zona de piele de unde urmează să fie îndepărtat părul. Această pastă de zahăr pentru epilat este formată, de obicei, din trei ingrediente: suc de lămâie, zahăr și apă.

Pasta se pune pe piele apoi este îndepărtată ușor cu o mișcare rapidă. Metoda nu diferă mult față de epilarea cu ceară, dar rezultatele sunt cu totul altele. Procesul este mai puțin dureros și mult mai rapid, spun specialiștii în frumusețe.

Reclamă

Cât de dureroasă este epilarea cu zahăr

Atât epilarea cu zahăr, cât și epilarea cu ceară implică smulgerea părului de la rădăcină, astfel că există un anumit nivel de durere la nivelul fiecărei metode. Gradul de suportabilitate al acestei dureri diferă de la o persoană la alta.

Multe femei sunt de părere că epilarea cu zahăr este mai puțin dureroasă, însă acest lucru diferă de la caz la caz. Totuși, epilarea cu zahăr este o alternativă mult mai potrivită pentru persoanele care au pielea sensibilă.

Reclamă

Epilarea cu ceară îndepărtează părul de la rădăcină dar poate îndepărta și straturile superioare de piele moartă.

Epilarea cu pasta de zahăr nu se lipește deloc de piele, ci doar prinde părul și îl îndepărtează fără a exfolia pielea. Rezultatele variază de la o persoană la alta. Unele femei vor observa că părul va crește abia după trei sau patru săptămâni în urma epilării cu ceară, spun specialiștii. Află mai multe despre cum să-ți îngrijești pielea după epilare.

Cum poți să te epilezi cu zahăr acasă

Epilarea cu zahăr se poate face de către femei chiar la ele acasă. Pasta de zahăr nu este foarte greu de făcut. Însă trebuie să fii atentă la modul în care dozezi ingredientele. Consistența pe care o are această pastă este extrem de importantă.

Pentru a face pastă de zahăr pentru epilat vei avea nevoie de zahăr, apă și suc de lămâie. Lista de ingrediente este una simplă, dar metoda de preparare nu este deloc la fel de ușoară. În plus, mișcarea mâinii de îndepărtare a zahărului este la fel de importantă pentru a avea rezultate optime.

Specialiștii n frumusețe recomandă o programare la salon pentru cele mai bune rezultate ale acestei metode de epilare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×