Reclamă

Cum poți scăpa de firele de păr din bărbie: metode pentru eliminarea lor

Și ție ți se întâmplă ca atunci când simți un fir de păr care crește în bărbie să nu te mai poți concentra pe altceva? Chiar dacă poate ești tentată să iei penseta și să-l smulgi, de cele mai multe ori este prea mic pentru a putea fi prins. Află cum poți scăpa de firele de păr din bărbie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 februarie 2024, 6:30

Dacă smulgerea și folosirea unei lame de ras nu sunt o opțiune, mai poți apela la cremele depilatoare, epilarea cu ceară, îndepărtarea părului cu laser și electroliza. Pentru primele trei variante, e indicat să ții cont de textura pielii tale. În cazul în care te confrunți cu iritații severe, atunci poți apela cu încredere la electroliză sau laser.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți scăpa de firele de păr din bărbie

Dar înainte de a lua o decizie, cel mai bine este să știi și care este părerea medicilor dermatologi. De aceea, înainte de a face o alegere, programează-te la un specialist pentru un consult.

Firele de păr din bărbie, indiferent de tipul lor, sunt perfect normale. Dar dacă firele de păr au apărut destul de brusc sau numărul lor continuă să crească, merită să ceri părerea unui medic, susțin specialiștii.

„La femei, există o afecțiune numită PCOS, sau sindromul ovarian polichistic. Unul dintre simptome este părul care crește mai mult pe model masculin. Aceasta ar fi cea mai frecventă cauză medicală. Dar sunt importante și analize de sânge pentru că pot există și alte cauze”, susține , dermatologul Oyetewa Oyerinde, directorul Clinicii Skin of Color de la Colegiul de Medicină Baylor.

Eliminarea firelor de păr din bărbie cu laser

Reclamă

Dacă nu ai o afecțiune medicală, o întâlnire cu un dermatolog merită totuși să fie inclusă în programul tău. Aceștia sunt experți în îndepărtarea părului cu laser. Laserul vizează pigmentul din părul tău și dăunează foliculului, dar nu îl distruge, așa că nu este tocmai permanent.

„E posibil să fie nevoie de mai multe sesiuni pentru a observa o reducere și de multe ori ai nevoie de retușuri pentru a împiedica creșterea părului din nou”, spune ea.

Dacă alegi această variantă, există câteva lucruri de reținut. Laserele folosite pentru reducerea părului funcționează prin diferențierea între pigmentul din păr și pigmentul din piele. „Teoretic, un pacient cu pielea deschisă la culoare și părul închis la culoare este cel mai bun candidat pentru rezultate optime. Cu toate acestea, există diferite lasere și diferite setări. Așa că trebuie doar să mergi la cineva care are experiență și știe ce laser și cum să ajusteze setările și tratamentul în funcție de tipul tău de piele și păr.”

Reclamă

Pot exista și efecte secundare, cum ar fi roșeața, mâncărimea sau foliculita, dar acestea sunt reacții normale. Procedura poate fi, de asemenea, inconfortabilă, dar nu ar trebui să fie niciodată extrem de dureroasă. Dacă este sau dacă se simte vreodată diferit față de o sesiune anterioară, cere persoanei care face procedura să se oprească. De cele mai multe ori aparatele au nevoie de resetare.

Electroliza

Cealaltă opțiune, și singurul tip cu adevărat permanent de îndepărtare a părului, este electroliza. Aceasta este o procedură care implică introducerea unui fir minuscul în folicul. În acest fel se furnizează un curent electric care îl distruge. Dacă ești interesată de electroliză, ar trebui să cauți un estetician cu experiență în tratament.

Deoarece electroliza tratează fiecare fir de păr în mod individual, laserele tratează mai multe fire de păr simultan, numărul de sesiuni de care vei avea nevoie pentru a îndepărta părul din bărbie va depinde de câte multe sunt. Vestea bună este că procedura funcționează la fel de bine pe toate tipurile de păr și piele. Aceasta poate elimina inclusiv firele de păr deschise la culoare, pe care laserele nu le pot reduce.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×