Reclamă

Cum îți pregătești pielea pentru epilarea cu ceară. Trucuri utile pentru fiecare femeie

Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor cu câteva trucuri și te învață cum să-ți pregătești pielea pentru epilarea cu ceară. Epilarea prin această metodă poate fi destul de dureroasă, mai ales dacă pielea nu este pregătită în prealabil.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 iulie 2023, 7:09

Dacă nu-ți dorești să te confrunți cu iritații sau alte probleme ale pielii, atunci este bine să te pregătești cu atenție înainte de procesul de epilare. Epilarea cu ceară îți asigură un rezultat imediat, pe termen mult mai lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți pregătești pielea pentru epilarea cu ceară

Indiferent dacă pleci în vacanță sau îți dorești o piele fină, fără niciun fir de păr, epilarea cu ceară este cea mai bună modalitate pentru a obține o piele netedă.

Tratamentele cu ceară te vor ajuta să te bucuri la maximum de rezultatele obținute.

Pentru a te bucura de beneficiile acestei metode de epilare este esențial să te pregătești înainte. Același principiu se aplică și pentru îngrijirea ulterioară a pielii.

Epilarea cu ceară îndepărtează părul de la folicul. Astfel, firul de păr este îndepărtat în întregime, ceea ce înseamnă că pregătirea pielii este esențială pentru a evita umflăturile sau iritațiile.

Reclamă

Permite-i părului să crească, dar nu foarte lung

Pentru cele mai bune rezultate, părul ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 0.5 cm înainte de epilare. Pentru majoritatea femeilor, părul crește la aceste dimensiuni în aproximativ 3 săptămâni.

Dacă părul este prea scurt, ceara se va lipi mai greu de acesta, iar dacă părul este prea lung, atunci îndepărtarea acestuia s-ar putea să fie mult mai dureroasă.

Reclamă

Exfoliază pielea

Specialiștii în beauty recomandă să exfoliezi pielea cu 48 de ore înainte de epilarea cu ceară. Acest lucru elimină celulele moarte care ar putea să înfunde porii.

De asemenea, exfolierea ajută la slăbirea firelor de păr sau a celor care s-ar putea să se afle în piele. Cel mai bine este să o faci cu câteva zile înainte de epilarea cu ceară, pentru a evita apariția iritațiilor.

Spală cu atenție zonele care urmează să fie epilate

Înainte de a aplica ceara, asigurăte că pielea este curată și proaspăt spălată. Pielea grasă poate împiedica ceara să adere, lăsând în urmă niște fire de păr nedorite. În plus, îndepărtând transpirația de pe piele, vei reduce semnificativ șansele de a te irita.

După spălare trebuie să te asiguri că ai uscat ăpielea cu un prosop curat, deoarece ceara nu se va lipi de pielea umedă. Se recomandă să te speli cu cel puțin două ore înainte de epilarea cu ceară.

Descoperă cât timp trebuie să aștepți după epilarea cu ceară pentru a putea merge la piscină.

Cum îngrijești pielea după epilare

Rutina corectă de îngrijire după epilare va minimiza orice sensibilitate sau iritație. Începe prin calmarea zonei care a fost aplicată. Poți aplica un gel cu aloe vera, deoarece are un efect răcoritor și calmant. Aloe Vera va ajuta la hidratarea pielii și va reduce aspectul pielii umflate după epilare.

Totodată, specialiștii recomandă să eviți sălile de sport, saunele și băile cu abur pentru cel puțin 48 de ore după epilare. După epilarea cu ceară, pielea poate fi mai sensibilă. Se recomandă dușurile cu apă nu foarte cald. Totodată, specialiștii în beauty recomandă să nu te exfoliezi pentru cel puțin 24 de ore după epilare.

Se recomandă folosirea unui gel de duș blând și fără parfum. Nu în ultimul rând, după epilare este foarte important să hidrateze pielea. Aplică o cremă hidratantă blândă care să ajute la recuperare după epilarea cu ceară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×