Reclamă

Sfaturi pentru epilarea inghinală. Cum să eviți iritațiile

Zona inghinală este una dintre cele mai sensibile zone din corp. Trebuie să te epilezi cu atenție ca să eviți iritațiile. Înainte de a apela la această metodă, poți citi sfaturi pentru epilarea inghinală ca să ocolești eventuale probleme. În același timp, poți alege să sari peste acest procedeu. Mulți medici sunt de părere că lipsa părului pubian poate facilita apariția iritațiilor sau contractarea infecțiilor cu transmitere sexuală.

Publicat: 22 mai 2023, 9:17

Dacă decizi să te epilezi inghinal, ai grijă să urmezi câțiva pași ca să ocolești experiențele neplăcute și traumatizante pentru piele. Poți găsi o mulțime de sfaturi pentru epilarea inghinală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru epilarea inghinală

Procesul de epilare poate să devină mult mai ușor dacă îți pregătești pielea cu atenție. Pentru că se apropie sezonul cald, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile. Iată ce poți să faci dacă urmează să te epilezi inghinal.

Pregătește-ți pielea înainte de a începe epilarea

Pentru a preveni iritația și rănirea, este nevoie să-ți pregătești zona inghinală. Mai întâi, spală-ți cu grijă zona de unde dorești să-ți îndepărtezi părul. În cazul în care vrei să te razi, cel mai bine este să faci un duș. Dușul înmoaie pielea și părul. Apoi, folosește lama cât timp locul se menține ud. Evită să te razi când pielea este uscată deoarece riști să te rănești. De asemenea, un duș te poate ajuta și în cazul epilării cu ceară.

Exfolierea regulată ajută și ea. Aceasta împiedică apariția părului încarnat. Se face înainte de a folosi lama sau cu 24 până la 48 de ore înainte de epilarea cu ceară.

Reclamă

Observă în ce direcție crește părul

Un aspect important în cazul epilării este direcția de creșterea a părului. Așa îți stabilești tehnica cea mai potrivită și eviți să tragi contrar sensului de creștere al firului. Această practică se dovedește a fi mai eficientă pentru smulgere. Însă, te ajută să previi și apariția umflăturilor cauzate de lama de ras și a firelor de păr încarnate. În cazul în care nu obții rezultatele la care te așteptai, încearcă să ții pielea strâns cu mâna în timp ce cu cealaltă mână glisezi aparatul de ras cu mișcări scurte.

Mișcarea se inversează când intenționezi să te epilezi cu ceară. Ceara se aplică pe piele în aceeași direcție în care crește părul. Iar odată ce este timpul să îndepărtezi banda de ceară, trebuie întotdeauna să o tragi în direcție opusă.

Reclamă

Hidratează zona cu cremă

După ce ți-ai îndepărtat  toate firele de păr nedorite, nu uita să hidratezi zona pe care ai epilat-o. Pielea ta poate fi deosebit de sensibilă după ras sau epilare, prin urmare contează mult să o calmezi cu o loțiune sau o cremă hidratantă. După ras, aplică o loțiune ușoară de îndată ce ieși de la duș. Dacă te-ai epilat cu ceară, mai așteaptă puțin pentru a te hidrata.

În același timp, ai grijă la loțiunile parfumate, indiferent de metoda pe care o alegi pentru a îndepărta părul: nu sunt recomandate pentru sănătatea zonei vaginale. Produsele parfumate pot provoca iritații și reacții alergice în apropierea vaginului, de aceea se recomandă să le eviți.

Cremele hidratante pentru pielea sensibilă sau special concepute pentru zona pubiană sunt în general sigure. În plus, poți căuta ingrediente naturale, cum ar fi: vitamina E, ulei de jojoba sau aloe vera.

Ai grijă la iritațiile provocate de folosirea lamei și la firele de păr încarnate

Se poate să apară iritații sau fire de păr încarcanate când începi să te epilezi cu regularitate. Însă, nu ar trebui să simți iritații de fiecare dată când te razi cu lama sau te epilezi cu ceară. În cazul iritațiilor provocate de lamă, de regulă, acestea sunt cauzate de o tehnică nepotrivită. Evită să folosești lame vechi, iar dacă lama de ras continuă să te irite, ia-o ca pe un semn pentru a o schimba cu una nouă. Aparatele de ras cu mai multe lame și băile cu apă caldă pot reduce semnificativ riscul de apariție a unor reacții adverse. Te ajută să eviți iritațiile si arsurile în zona inghinală.

Odată ce observi astfel de probleme în zona inghinală (în general, la scurt timp după epilare), hidratează suprafața și așteaptă ca inflamația să dispară. De obicei se întâmplă în câteva zile.

Dacă ai pielea sensibilă, evită să folosești lama de ras sau epilarea cu ceară

Folosirea lamei de ras și a epilării cu ceară se numără printre cele mai la îndemână variante de îndepărtare a părului nedorit. Cu toate acestea, s-ar putea ca acestea să nu fie potrivite și pentru tine, mai ales dacă ai pielea sensibilă sau ești predispusă la fire de păr încarnate.

Depilatoarele chimice sunt creme pentru îndepărtarea părului care facilitează eliminarea firelor nedorite. Acestea nu au efectele secundare asociate cu folosirea lamei de ras, epilarea cu ceară și alte metode de înlăturare a părului. Înainte de a utiliza aceste creme, fă întotdeauna un mic test pe o porțiune mică a pielii ca să verifici dacă există o reacție alergică și încearcă să alegi produse pentru pielea sensibilă.

Ia în considerare alte metode de epilare și sfaturi pentru epilarea inghinală

De asemenea, dacă îți dorești să nu mai întâmpini iritații ale pielii la fiecare epilare, poți să optezi pentru o soluție permanentă, cum ar fi electroliza. Tratamentele cu electroliză distrug celulele din foliculii de păr, împiedicându-le să declanșeze o nouă creștere. Însă, ai nevoie de mai multe tratamente pentru rezultate.

La fel este și în cazul epilării cu laser ce-ți poate reduce permanent creșterea părului nedorit. Prin transformarea energiei luminoase în căldură, tratamentele cu laser vaporizează părul și slăbesc foliculul de sub piele pentru a preveni creșterea părului. Această metodă durează de la câteva luni până la câțiva ani. Pentru rezultate permanente se poate să ai nevoie de până la șase ședințe. Când părul crește din nou, descoperi că ai mai puțin sau că acesta are o culoare mai deschisă. Laserul vizează pigmentul închis la culoare. Așa că metoda funcționează cel mai bine la persoanele cu părul închis la culoare și pielea deschisă la culoare.

O altă variantă ar mai fi să te gândești dacă este neapărat necesar să te epilezi pe toată suprafața inghinală. Astfel, poți să-ți protejezi pielea din zonele interioare, mai sensibile. Există mașini de tuns electrice ca să-ți scurtezi părul pubian fără a mai fi nevoie să recurgi la alte metode dureroase sau complicate de eliminare a părului din zona intimă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×