Reclamă

Cum să îți îngrijești pielea după epilare: ce e recomandat să faci și ce nu

Vara ne dorim să expunem cea mai fină piele, dar de multe ori, după epilare, pielea nu e atât de netedă pe cât ne-am dori. Indiferent de anotimp, femeile își doresc să arate mereu bine, dar atunci când îmbracă ținute sexy, e foarte important ca pielea să arate bine. De aceea, îți oferim câteva sfaturi despre cum să îți îngrijești pielea după epilare.

Publicat: 2 decembrie 2022, 8:53

Din cauza căldurii excesive, porii se deschid și mai mult și procesul de îndepărtare a părului se transformă într-unul neplăcut. Iritațiile de pe piele nu sunt doar inestetice, ci pot provoca și disconfort, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îți îngrijești pielea după epilare

Fie că optezi pentru ceară, epilator, cremă, laser sau folosești aparatul de ras clasic, este indicat sa urmezi o rutină corespunzătoare de îngrijire post epilare. Desigur, rutina diferă de la persoană la persoană, în funcție de tipul de piele și metoda de epilare aleasă.

Nu exfolia pielea după epilare

Dacă vrei neapărat, fă pas înainte de epilare, niciodată după! Evită produsele cosmetice exfoliante care au în compoziție acizi AHA și BHA de exemplu, sau scruburile cu mai puțin de 24 de ore înainte de procedură.

Este chiar recomandat să îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii, indiferent că vei urma o epilare facială ori corporala. În acest fel rezolvi problema firelor de păr crescute sub piele.

Reclamă

Evită băile fierbinți și vizitele la piscină după epilare

Pielea poate avea mici leziuni, fiind astfel vulnerabilă la bacterii și germeni, mai ales dacă ai folosit ceară, un epilator sau laserul. Așa că, renunță la vizitele la piscină, jacuzzi, saună și evită să faci băi și dușuri fierbinți acasă.

Pudra de talc se poate aplica pe zonele epilate pentru a preveni transpirația, dar evită baia și folosirea de antiperspirante la subraț când pielea este încă sensibilă.

Reclamă

Răcește zona pe care urmează să o epilezi

Dacă folosești ceara, poți îndepărta orice reziduu de pe piele folosind ulei pentru bebeluși, care are și proprietăți hidratante.

Nu expune pielea la soare

Chiar dacă folosești o protecție solară cu SPF mare, nu este indicat să mergi la plajă imediat după o procedură de îndepărtare a părului, mai ales după epilarea cu ceară, epilator sau cremă. În cazul laserului, nu este loc de discuție, vi se va spune din start să nu te expui la soare. Radiațiile UV usucă și sensibilizează pielea, iar atunci când aceasta este deja afectată din cauza epilatorului, pielea are de suferit.

Daca preferi lama de ras, cel mai important este să alegi un gel de ras special. Unul pentru piele sensibilă, special creat pentru femei. Nu sunt recomandate săpunul, gelul de duș sau folosirea lamei pe pielea uscată! Pe piață găsești tot ce îți trebuie pentru ca îndepartarea firelor de păr să nu fie o experiență neplăcută. E foarte important să știi cum să îți îngrijești pielea după epilare.

Dacă totuși apar pete și iritații după epilare, folosește 2-3 zile uleiuri de duș și loțiuni blânde. Alege produse special create pentru pielea sensibilă sau pentru bebeluși. Pulverizează apă termală de câteva ori pe zi. Aceasta are rol calmant. Poți folosi o cremă antiseptică pentru a accelera vindecarea pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×