Reclamă

Ingrediente pe care e indicat să le conțină balsamul de buze pentru a vindeca buzele uscate și crăpate

A avea buzele uscate și crăpate este o experiență deloc plăcută. Pe lângă aspectul neatrăgător, disconfortul unei guri deshidratate poate fi adesea resimțit ca o tortură. Când vine vorba de a scăpa de buzele uscate, de obicei femeile apelează la produse de exfoliere. Cu toate acestea, specialiștii spun că aceste ingrediente pe care e indicat să le conțină balsamul de buze te pot scăpa de problemă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 mai 2023, 7:58

Produsele de exfoliere sunt grozave pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Cu toate acestea, să-ți scoți scrubul de buze preferat și să-l aplici este puțin incomod atunci când nu ești acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente pe care e indicat să le conțină balsamul de buze

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că primul balsam de buze pe care îl găsești în farmacie nu este neapărat și potrivit pentru buzele tale. Unele balsamuri îți pot usca buzele și mai mult, făcându-te să folosești produsul în exces. Atunci când le lipsesc emolienții sau ingredientele hidratante, ele pot agrava problema. Cheia pentru a rezolva buzele crăpate este să găsești produse cu ingrediente care să mențină buzele hidratate mai mult timp.

Înainte de a începe vânătoarea pentru balsamul de buze hidratant perfect, studiază ingredientele care îți pot usca buzele. Potrivit Clinicii Cleveland, ingrediente precum fenolul, mentolul și acidul salicilic pot irita buzele, provocând în continuare uscarea. De asemenea, ar trebui să eviți balsamurile de buze cu parfumuri artificiale, deoarece și ele pot acționa ca iritanți.

Ce să folosești pe buzele uscate, crăpate

Cheia pentru a găsi un balsam de buze hidratant este să cauți ingrediente care hidratează pielea, nu doar ingrediente care captează umezeala, conform Asociației Academiei Americane de Dermatologie. Lucruri precum ceramidele, uleiul de ricin, untul de shea și cacao și uleiul din semințe de cânepă se concentrează pe vindecarea buzelor crăpate. Concentrează-te pe cumpărarea de unguente mai grase de buze care pot intra în piele, spre deosebire de balsamurile de buze cerate, conform CBS News.

Reclamă

Un mit popular al frumuseții este că vaselina funcționează ca un balsam de buze grozav. Dar ea funcționează corect doar dacă aplici mai întâi un hidratant. Ca ocluziv, vaselina poate acționa doar ca o barieră care menține umezeala, dar nu o poate furniza. Pentru a maximiza beneficiile unui balsam de buze hidratant, poți încerca lip slugging. Aplică vaselina deasupra unguentului de buze pentru a crea o barieră care captează umezeala.

O altă cheie pentru calmarea buzelor uscate și crăpate este utilizarea balsamurilor de buze cu SPF. Pe lângă faptul că pot cauza cancer de piele, razele UV au capacitatea de a usca pielea. Aplicarea balsamurilor de buze cu un SPF de 30 sau mai mare va preveni pierderea de umiditate atunci când te expui la soare.

Cumpără cele mai hidratante balsamuri de buze

Reclamă

Un produs de bază este cel creat cu unt de shea, vitaminele C și E și esență de mușețel. Acest tip de balsam de buze hidratează profund pielea, iar toate aceste ingrediente formează o barieră protectoare.

Balsamul de buze fără parfum, cu o combinație hidratantă de acid hialuronic, squalan, ceramide și alge, este de asemenea recomandarea specialiștilor. Această formulă unică previne uscarea buzelor, sporind totodată volumul buzelor.

Dacă îți plac balsamurile de buze care sunt bogate în emolienți și au protecție solară, încearcă-le pe cele cu SPF 25. Untul de shea, uleiul de avocado, ceaiul verde și vitamina E acţionează de asemenea pentru a atenua uscăciunea. Ele oferă o ameliorare pe termen lung pentru buzele crăpate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×