Reclamă

Trendul de îngrijire a pielii care ar putea duce la acumularea bacteriilor pe față. Ce greșeli faci fără să-ți dai seama

Acesta este trendul de îngrijire a pielii care ar putea duce la acumularea bacteriilor pe față. Descoperă și tu ce greșeli poți să faci fără ca măcar să-ți dai seama. Este vorba despre anumite produse de îngrijire care nu lipsesc din rutina de îngrijire a femeilor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 septembrie 2024, 5:21

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul nostru are nevoie de mai multă grijă și atenție. În mediul online circulă o mulțime de trenduri în ceea ce privește rutina ideală de skincare. Cele mai multe personalități din online împărtășesc acest crez al rutinei de îngrijire în cât mai mulți pași. Totuși,dermatologii spun că rutinele de îngrijire care sunt mult prea încărcate ar putea reprezenta un real pericol pentru tenul nostru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trendul de îngrijire a pielii care ar putea duce la acumularea bacteriilor pe față

Dr. Shereene Idriss a explicat că tendința actuală de a stratifica foarte multe tipuri de creme poate duce la apariția imperfecțiunilor.

Rețelele de socializare își pot da impresia că trebuie să hidratezi tenul cu cât mai multe produse. Totuși, pielea noastră nu are nevoie de atât de multe produse de skincare.

Prea multă umiditate poate facilita mediul de strângere al bacteriilor. Hidratarea în exces poate duce la apariția bacteriilor și a fungilor, spune Parade.

O barieră mult prea încărcată cu produse de skincare poate duce la inflamarea tenului.

Reclamă

Cei mai mulți dermatologi sunt de părere că folosirea în exces a produselor de hidratare poate duce la apariția infecțiilor bacteriene, acneei și a altor probleme de ten.

Nu trebuie să uităm faptul că piele anoastră repreintă cel mai mare organ din corpul nostru. Îngrijirea adecvată a acesteia face parte din sănătatea noastră, iar exagerarea cu hidratarea poate compormite capacitateapielii de a-și îndeplinii funcția cea mai importantă: să serveasă drept barieră între interiorul nostru delicat și lumea exterioară.

Pielea hidratată în exces poate duce de fapt la compromiterea barierei. Când vine vorba de hidratare, specialiștii recomandă să folosești produsele potrivite tipului tău de ten.

Reclamă

Cum îți dai seama dacă exagerezi cu crema hidratantă

Pielea hidratată în exces poate duce la aspectul de piele macerată. Pielea prea moale, adesea albă sau cenușie din cauza expunerii prelungite la umiditate îți poate spune că ai exagerat cu produsele de hidratare.

Pielea ta poate avea un aspect umflat și nesănătos. Totodată, aceasta se poate simți delicată sau sensibilă la atingere.

Se spune că îți vei da seama dacă te hidratezi suficient dacă acorzi atenție modului în care se simte pielea ta și știind că timpul de îngrijire poate varia în funcție de factorii de mediu.

Specialiștii recomandă să-ți asculți corpul. Când pielea ta este suficient de hidratată, atunci aceasta va fi într-o stare sănătoasă. Trebuie să iei în considerate tipul tău de piele și mediul înconjurător.

Dacă ai pielea uscată și trăiești într-un climat uscat, atunci este esențial să folosești un ser și o cremă hidratantă cu o textură mai groasă. În cele din urmă, cel mai improtant lucru este să citești lista cu ingrediente din produsele pe care le folosești.

Niaminacidele nu lipsesc din produsele de skincare care promit să-ți hidrateze pielea. Produsele de corp ar trebui să conțină glicerină, un emolient care netezește și catifelează pielea fără să o lase grasă. Ceramidele sunt ingredientul minune din cremele hidratante, deoarece joacă un rol crucial în menținerea barierei naturale a pielii și a echilibrului de umiditate.

Înainte de a introduce orice produs de skincare în rutina ta este important să te sfătuiești cu medicul tău dermatolog. El poate să stabilească nevoile tenului tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×