Reclamă

Alimente recomandate pentru un ten luminos și hidratat. Ce poți consuma pentru îmbunătățirea aspectului pielii

Există o listă cu alimente recomandate pentru un ten luminos și hidratat. Aceste produse alimentare sunt ideale pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Dacă te confrunți cu un ten cu aspect obosit, atunci schimbarea dietei s-ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 septembrie 2024, 6:18

Vara s-a încheiat, iar toamna și-a intrat în drepturi. După un sezon cu temperaturi ridicate, tenul tău s-ar putea să pară obosit și deshidratat. Pe lângă produsele pe care le aplicăm pe ten, specialiști spun că este important să fim atenți și la alimentele pe care alegem să le consumăm. Acestea joacă un rol esențial atunci când vine vorba de frumusețea tenului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate pentru un ten luminos și hidratat

Nu ai nevoie de produse noi de îngrijire pentru a recăpăta aspectul luminos al tenului. Hidratarea se face de cele mai multe ori din interior.

Nutriționiștii îți vin în ajutor și îți dezvăluie care sunt acele alimente esențiale când vine vorba de hidratarea tenului.

De altfel, frumusețea tenului nu depinde doar de produsele folosite, ci și de nutrienții pe care alegi să-i consumi.

Alimentele care oferă hidratare, antioxidanți și vitamine sunt vitale pentru un ten sănătos. Dacă pe parcursul verii ai consumat pepene, atunci tenul tău s-ar putea să arate mult mai luminos.

Reclamă

Pepenele are o mulțime de beneficii pentru organism, iar multe dintre ele se reflectă asupra tenului și a pielii.

Toamna aceasta îți recomandăm să incluzi în dieta ta și castraveții. Aceștia conțin apă și proteine necesare tenului tău. Pe lângă conținutul mare de apă, specialiștii recomandă alimente care au un conținut ridicat de vitamina A, E, B și C.

Acestea sunt necesare pentru formarea colagenului. Colagenul este responsabil cu fermitatea și elasticitatea pielii, dar și cu aspectul hidratat al acesteia.

Reclamă

Citricile sunt bogate în vitamina C. Lămâile, portocalele și limitele sunt minunate pentru aportul necesar de vitamina C. Nu doar aceste fructe sunt bogate în vitamina C, ci și kiwi, mango, papaya și fructele de pădure.

De ce recomandă nutriționiștii alimentele bogate în antioxidanți

Alimentele bogate în antioxidanți sunt esențiale pentru un ten luminos și hidratat. Antioxidanții ajută în bătălia împotriva radicalilor liber, scrie Vogue.

În plus, antioxidanții pot proteja pielea de efectele dăunătoare ale razelor solare. Deși alimentele bogate în antioxidanți nu înlocuiesc un SPF 50, acestea sunt recomandate pentru a spori efectele de protecție ale cremei solare.

Dermatologii spun că razele solare pot accelera procesul de îmbătrânire a tenului și pot duce la apariția petelor pigmentare.

Alimentele bogate în antioxidanți sunt reprezentate de afine, căpșuni, portocale, pepene mango și multe altele. Pe lângă conținutul de antioxidanți, dermatologii și nutriționiștii recomandă consumul alimentelor bogate în vitamina E și vitamina C.

Broccoli este un alt aliment benefic pentru frumusețea tenului tău. Broccoli este bogat în luteină, un antioxidant puternic care ajută inclusiv la îmbunătățirea vederii.

Strugurii, morcovii și ceaiul verde sunt, de asemenea, produse bogate în antioxidanți și pot ajuta la reducerea inflamației din organism, dar și la îmbunătățirea aspectului tenului. O dietă echilibrată te poate ajuta să ajungi la rezultatele mult dorite când vine vorba de frumusețea pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×