Reclamă

Produsul de skincare care promite să fie mai bun decât retinolul. Ce poți include în rutina ta de îngrijire a tenului

Dermatologii au dezvăluit produsul de skincare care promite să fie mai bun decât retinolul. Acesta poate fi inclus cu încredere în rutina de îngrijire a tenului. Mai jos poți să descoperi ce produs ar putea să lipsească din rutina ta pentru a avea parte de un ten perfect.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 iunie 2024, 8:11

În domeniul de beauty, retinolul este nelipsit în rutina de îngrijire a pieliii. Retinolul este un derivat al vitaminei A și acționează în stratul mijlociu al epidermei pentru a neutraliza radicalii liberi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Produsul de skincare care promite să fie mai bun decât retinolul

Retinolul stimulează producția de colagen și îmbunătățește tonusul și textura pielii. Deși este considerat un produs cheie în minimizarea apariția liniilor fine, a ridurilor și a porilor dilatați, reglementările de siguranță au fost puse recent în limitarea concentrației de retinol în produsele de îngrijire ale pielii.

Comisia Europeană a anunțat că cremele de față, serurile și gelurile fără prescripție medicală pot conține doar până la 0,3% retinol și 0,05% pentru loțiuni și seruri de corp.

În aceste condiții a apărut un nou produs care să țină locul retinolului. Deși există o perioadă de grație de trei ani pentru ca mărcile să-și recalibreze formulările, căutarea alternativelor de retinol este tot mai acerbă.

Pasionații de skincare și-au mutat accentul pe ingredientele naturale, pe bază de plante, care oferă aceleași beneficii ca retinolul.

Reclamă

Bakuchiol, de exemplu, este considerat una dintre cele mai eficiente alternative naturale de retinol. Acest produs este derivat din planta Babchi și este adesea folosit pentru a trata inflamația pielii, erupțiile cutanate și eczemele.

Infuzia de Bakuchiol în seruri, creme și alte produse de skincare ajută la susținerea refacerii sănătoase a celulelor pielii, în timp ce exfoliază ușor și stimulează producția de colagen.

Acest ingredient se pretează ca un antioxidant puternic care protejează și repară, spun cei de la Parade.com.

Reclamă

Ce beneficii are folosirea ingredientului bakuchiol

Spre deosebire de retinol, Bakuchiol este mai blând cu pielea și paote fi folosit atât ziua, cât și noaptea. Acest ingredient este, de asemenea, ideal pentru tipurile de piele sensibilă și reactivă.

Studiile de laborator aua rtat că bakuchiol stimulează tipurie de colagen I, III și IV, proteine care conferă pielii structura și flexibilitatea.

Procesul de îmbătrânire epuizează producția de colagen, motiv pentru care poți să dezvolți riduri și piele uscată. Prin creșterea colagenului pieliii, bakuchiol poate ajuta la adăugarea elasticității pielii.

Acest efect ajută la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Bakuchiol acționează ca antioxidant. Bakuchiol funcționează similar cu retinolul ca produs anti-îmbătrânire și de netezire a pielii.

Ambele produse folosesc procese chimice similare pentru stimularea producției de colagen. Așa cum bakuchiol este benefic pentru ten, retinoizii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru efectele lor.

Cum introduci bakuchiol în rutina de îngrijire

Produsele de îngrijire a pielii cu bakuchiol includ seruri, creme și uleiuri. Serurile, care conțin bakuchiol ca ingredient activ principal, sunt de obicei cele mai populare.

Poți folosi seruri, creme sau uleiuri cu bakuchiol de două ori pe zi în rutina de îngrijire a pielii. Pentru a încorpora un ser bakuchiol în rutina de îngrijire a pielii trebuie să începi prin spălarea tenului.

Aplică, opțional un toner pentru hidratarea tenului. Urmând instrucțiunile produsului cu bakuchiol, aplică o cantitate de ser de mărimea unui bob de mazăre pe față, gât și piept.

Continuă apoi cu o cremă hidratantă. Dacă utilizez ser cu bakuchiol în timpul zilei, atunci aplică protecție solar cu un factor de 30 sau mai mult, sugerează dermatologii de la Health.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×