Reclamă

Când expiră SPF-ul. Cum îți dai seama că produsul tău a depășit termenul de valabilitate

Te-ai întrebat vreodată când expiră SPF-ul? Specialiștii în skincare îți explică cum îți poți da seama că produsul tău a depășit termenul de valabilitate. La ce anume trebuie să fii atnetă atunci când folosești cremă de protecție solară.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 mai 2024, 6:44

Este important să te informezi cu privire la produsele de ingrijire pe care le folosești. Crema de protecție solară este nelipsita din rutina de skincare a fiecărei persoane. Sezonul cald este tot mai aproape, iar SPF-ul este vital. Acesta trebuie aplicat pe ten, dar și pe restul corpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când expiră SPF-ul

Crema de protecție solară poate expira. Majoritatea produselor de înfrumusețare au date de expirare. Acestea sunt notate pe etichetă, dar în primă instanță este greu să o găsești.

Chiar și cremă de protecție solară nefolosită și nedeschisă poate expira, deoarece ingredientele din formulă se pot degrada în timp, spun experții de la Real Simple.

Este important să verifici crema de protecție solară pe care le ai deja în baie. Verifică cu atenție etichetele de pe produsele de protecție solară chiar înainte de a le cumpăra. Protecția solară expirată nu este la fel de eficientă, iar utilizarea acesteia poate duce la arsuri solare neașteptate sau leziuni ale pielii.

Crema de protecție solară nu ar trebui folosită după data de expirare. Dacă alegi să faci acest lucru, asigură-te că nu a trecut foarte mult timp de la momentul în care produsul a depășit termenul de valabilitate. Specialiștii în skincare spune că produsele trebuie să menționeze o dată de expirare.

Reclamă

Dacă produsul nu are o dată înscrisă, atunci verifică semnele de pe ambalaj.

De obicei există un mic simbol care arată câte luni este valabilă crema de protecție solară de la momentul deschiderii.

Notează într-un carnețel când ai deschis SPF-ul pentru a-ți fi mai ușor să-ți dai seama cât timp se mai află în termenul de valabilitate.

Reclamă

Cum îți poți da seama dacă SPF-ul este expirat

Datele de expirare ale SPF-ului vin în diferite forme și, uneori, sunt puțin greu de descifrat. Unele produse au data scrisă în locuri mai puțin vizibile, în timp ce altele au data gravată pe partea de sus a sticluței. Dincolo de căutarea datei de expirare, există și alte modalități de a afla dacă SPF-ul este expirat.

Crema de protecție solară poate să fie expirată dacă și-a schimbat textura, culoarea și mirosul. Aceste semne pot indica faptul că SPF-ul tău este vechi sau nu a fost depozitat așa cum trebuie.

Ține cont și de modul în care păstrezi acest produs. SPF-ul are câteva reguli de utilizare și depozitare, spun cei de la Parade.com.

Cum păstrezi SPF-ul

Cremele de protecție solară, la fel ca multe alte produse, trebuie păstrate în anumite condiții. Specialiștii recomandă să nu depozitezi SPF-ul în lumina directă a soarelui.

Dacă mergi la plajă, atunci nfășoară SPF-u pentru corp, dar și cel pentur față într-un prosop. Asigură-te că produsul este ferit de lumina directă a soarelui. Produsele depozitate în casă trebuie puse într-un loc uscat și răcoros.

Specialiștii recomandă să eviți umiditatea, căldura și lumina puternică a soarelui. Este recomandat, de asemenea, să eviți depozitarea unui SPF în mașină din cauza căldurii excesive. Este important să alegi cel mai bun SPF pentru tine, să-l aplici regulat și să te asiguri că nu a depășit termenul de valabilitate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×