Reclamă

Cum alegi rujul potrivit după vârsta de 50 de ani. Criteriile pe care e recomandat să le ai în vedere

Rujul poate să facă diferența între un machiaj reușit și unul nereușit. Această ”unealtă magică” nu ar trebui să lipsească din trusa femeilor. Înaintarea în vârstă vine și cu câteva schimbări în materie de produsele cosmetice pe care le folosim. Buzele au nevoie de mai multă hidratare și mai multă atenție. Află cum alegi rujul potrivit după vârsta de 50 de ani.

Publicat: 26 februarie 2023, 6:48

Experții în frumusețe spun că buzele au nevoie de mai mult grijă după o anumită vârstă. Rujul potrivit face ca tonul pielii să pară mai sănătos și mai vibrant. Însă după o anumită vârstă trebuie să fii foarte atentă la formula rujului și la culoarea acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum alegi rujul potrivit după vârsta de 50 de ani

Unii experți în beauty spun că îți poți adăuga ani în plus dacă nu alegi culoarea potrivită de ruj. Deși uneori este dificil să alegi rujul potrivit, acest lucru nu trebuie să fie imposibil. Rujul potrivit se alege în funcție de mai multe criterii.

Trebuie să ții cont de tonul și subtonul pielii tale. De altfel, unele nuanțe de ruj pot accentua liniile fine din jurul buzelor. Iată cum poți să alegi rujul potrivit după vârsta de 50 de ani și ce poți să folosești pentru a-ți pune trăsăturile în evidență.

Folosește un primer pentru buze

Îngrijirea și pregatirea buzelor pentru purtarea rujului este foarte importantă. Pentru ca rujul tău să arate fabulos, buzele trebuie îngrijite corespunzător.

Reclamă

Un primer pentru buze creează o suprafață netedă pentru ruj, ajută culoarea să dureze mai mult și funcționează pentru a împiedica rujul să se decoloreze. Un primer frumos pentru buze va adăuga, de asemenea, un plus de strălucire rujului tău.

Alege textura potrivită pentru rujul tău

Nu toate rujurile sunt potrivite după vârsta de 50 de ani. Rujul mat, de exemplu, nu este recomandat pentru persoanele care au depășit vârsta de 50 de ani.

Reclamă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă buzele au tendința să devină mai uscate. Un ruj mat va face ca buzele tale să pară plate, mai subțiri și mai bătrâne.

Nici un luciu de buze nu este o idee foarte bună, deoarece acesta va accentua linile fine din jurul gurii. Buzele mature sunt compatibile cel mai adesea cu o formulă cremoasă de lungă durată.

Folosește conturul de buze

Pentru ca rujul tău să nu se extindă în zone nedorite este important să folosești un creion de buze. Poți folosi un creion de buze neutru sau într-o nuanță apropiată de cea a rujului tău.

Avantajul unui creion de buze este acela că te vei putea bucura mai mult timp de nuanța rujului pe care îl vei aplica ulterior. În plus, cu ajutorul creionului de buze vei putea corecta cu ușurință orice margine care este neuniformă.

Ce culoare de ruj e recomandată după vârsta de 50 de ani

Nuanța rujului pe care o porți te poate ajuta ca tenul tău să pară mai luminos sau mai sănătos. Dacă faci alegerea nepotrivită, atunci și aspectul feței tale va avea de suferit. Alege o culoare care se potrivește cu subtonurile pielii tale.

Un ruj cu tonuri reci va arăta dur pe un ten cald și invers. Rujul profund, maroniu, te poate facă să arăți mai în vârstă, cu excepția cazului în care ai o culoare închisă natural. Culorile strălucitoare sunt măgulitoare până la un anumit punct.

Culorile fluorescente au același efect ca rujul mat, asprește trăsăturile din jurul buzelor. Alege un ruj cu un finisaj cremos și cu o oarecare putere de rezistență pentru a face buzele să pară mai pline și mai tinere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×