Reclamă

Când expiră produsele de machiaj. La ce detalii trebuie să fii atentă atunci când le incluzi în trusa ta

Te-ai întrebat vreodată când expiră produsele de machiaj? Le folosim zilnic pentru a ne punea în valoare trăsăturile, însă de multe ori uităm să verificăm aspectele cu adevărat importante. Produsele de machiaj, la fel ca multe alte produse de înfrumusețare, au un termen de valabilitate bine stabilit.

Publicat: 18 iulie 2022, 7:09

Chiar dacă este tentant să folosești produsul preferat până la ultima picătură, de multe ori se întâmplă ca anumite produse să fie consumate complet după ce și-au depășit termenul de valabilitate. Perioada de valabilitate a produselor de machiaj este mai scurtă decât poți crede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când expiră produsele de machiaj

Perioada de valabilitate a unui produs cosmetic este determinată de mai mulți factori. Depinde de modul în care acesta este depozitat, dacă a fost deschis și din ce ingrediente a fost obținut. Toate produsele de machiaj expiră la un moment dat. Dacă te întrebi când expiră un produs de machiaj, află că perioada de valabilitate a acestuia poate varia între doi ani și trei luni, în funcție de produsul despre care este vorba.

Ce sugerează data de expirare

Data de expirare a unui produs este marcată de cele mai multe ori pe spatele acestuia. Produsele de machiaj au pe spate un desen care reprezintă o cutiuță. Pe această cutie sunt trecute cifre însoțite de litera ”M”. Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis.

Cutii de machiaj pe care se află cifre pentr a ilustra când expiră produsele de machiaj
Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis / Shutterstock
Reclamă

Conform publicației Healthline, produsele de machiaj care nu au fost deschise, dar au fost depozitate corect, ar putea rezista între doi și trei ani. Produsele de tip cremă, care conțin uleiuri sau unt, vor expira mult mai rapid decât produsele de machiaj de tip pudră.

Regula acesta se aplică și produselor de machiaj naturale, acestea nu au o dată de valabilitate foarte îndelungată. Specialiștii recomandă să nu păstrezi un produs mai mult de trei ani.

Pentru a-ți fi mai ușor să îți dai seama când expiră produsele de machiaj, încearcă să-ți notezi pe un carnețel data la care le-ai deschis. Verificând semnul de pe spatele produsului vei putea să-ți dai seama câte luni ți-au rămas și când anume ar trebui să-l înlocuiești.

Reclamă

Pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor tale de înfrumusețare trebuie să te asiguri că instrumentele pe care le folosești, cum sunt pensulele, sunt de fiecare date curate. Uite un articol util despre cum să-ți cureți corect pensulele de machiaj.

Ce se întâmplă cu produsele de machiaj atunci când expiră

Produsele de machiaj pot avea termene de valabiliatet diferite. Cu toate acestea, atunci când expiră, produsele de machiaj întrunesc anumite caracteristici care te vor ajuta să-ți dai seama dacă este timpul să le înlocuiești.

Produsele expirate devin mult mai uscate și mai lipicioase, în special când vine vorba de creme. Pigmenții de culoare devin tot mai decolorați și nu mai sunt la fel de vibranți ca la început. Produsele de înfrumusețare expirate pot duce la mai multe probleme decât ți-ai putea da seama.

Acestea stau la baza apariției de iritații, mâncărimi, infecții ale ochilor sau pot produce acnee. Zona ochilor este una din cele mai sensibile. Este cu atât mai important să verifici termenul de valabilitate al produselor de machiaj pentru ochi. În general te poți aștepta ca produsele tale de machiaj să reziste după cum urmează:

  • Ruj – între 18 – 24 luni
  • Gloss – între 12 – 18 luni
  • Concealer – între 12 – 18 luni
  • Mascara – între 3 – 6 luni
  • Eyeliner lichid – între 3 – 6 luni
  • Produsele tip cremă – între 12 – 18 luni
  • Produsele tip pudră – între 12 – 18 luni

Fiecare produs de machiaj ar trebui să fie inscripționat cu simbolul unui borcan deschis pe care se află trecut numărul de luni în care este valabil. Acest număr de luni reprezintă valabilitatea produsului de la momentul deschiderii. Dacă acest simbol nu este prezent pe ambalajul produsului, atunci ar trebui să existe pe acesta data la care iese din valabilitate.

Produsele de skincare au dată de expirare

Dacă ai înțeles când expiră produsele de machiaj, ar trebui să afli ce termen de valabilitate au și produsele de skincare.

Orice produs care este depozitat într-un recipient va avea un termen de valabilitate. De regulă acesta variază în funcție de produsul despre care este vorb. Produsul expus la aer sau la bacteriile de pe mâini ar trebui aruncat cel târziu după nouă luni, spun specialiștii.

Produsele care vin cu o pompiță pot avea un termen de valabilitate de aproximativ 12 luni. După data de expirare, ingredientele active nu vor mai avea aceleași efecte.

Fii foarte atentă la produsele de tip SPF și la data acestora de expirare. Verifică de fiecare dată simbolul de tip borcănaș de pe spatele produselor pe care tocmai le-ai deschis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×