Reclamă

Când expiră produsele de machiaj. La ce detalii trebuie să fii atentă atunci când le incluzi în trusa ta

Te-ai întrebat vreodată când expiră produsele de machiaj? Le folosim zilnic pentru a ne punea în valoare trăsăturile, însă de multe ori uităm să verificăm aspectele cu adevărat importante. Produsele de machiaj, la fel ca multe alte produse de înfrumusețare, au un termen de valabilitate bine stabilit.

Publicat: 18 iulie 2022, 7:09
Un fundal roz pe care se află mai multe produse de înfrumusețare pentru a ilustra când epxiră produsele de machiaj
Te-ai întrebat vreodată când expiră produsele de machiaj? Le folosim zilnic pentru a ne punea în valoare trăsăturile, însă de multe ori uităm să verificăm aspectele cu adevărat importante / Shutterstock

Chiar dacă este tentant să folosești produsul preferat până la ultima picătură, de multe ori se întâmplă ca anumite produse să fie consumate complet după ce și-au depășit termenul de valabilitate. Perioada de valabilitate a produselor de machiaj este mai scurtă decât poți crede.

Când expiră produsele de machiaj

Perioada de valabilitate a unui produs cosmetic este determinată de mai mulți factori. Depinde de modul în care acesta este depozitat, dacă a fost deschis și din ce ingrediente a fost obținut. Toate produsele de machiaj expiră la un moment dat. Dacă te întrebi când expiră un produs de machiaj, află că perioada de valabilitate a acestuia poate varia între doi ani și trei luni, în funcție de produsul despre care este vorba.

Ce sugerează data de expirare

Data de expirare a unui produs este marcată de cele mai multe ori pe spatele acestuia. Produsele de machiaj au pe spate un desen care reprezintă o cutiuță. Pe această cutie sunt trecute cifre însoțite de litera ”M”. Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis.

Cutii de machiaj pe care se află cifre pentr a ilustra când expiră produsele de machiaj
Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis / Shutterstock
Reclamă

Conform publicației Healthline, produsele de machiaj care nu au fost deschise, dar au fost depozitate corect, ar putea rezista între doi și trei ani. Produsele de tip cremă, care conțin uleiuri sau unt, vor expira mult mai rapid decât produsele de machiaj de tip pudră.

Regula acesta se aplică și produselor de machiaj naturale, acestea nu au o dată de valabilitate foarte îndelungată. Specialiștii recomandă să nu păstrezi un produs mai mult de trei ani.

Pentru a-ți fi mai ușor să îți dai seama când expiră produsele de machiaj, încearcă să-ți notezi pe un carnețel data la care le-ai deschis. Verificând semnul de pe spatele produsului vei putea să-ți dai seama câte luni ți-au rămas și când anume ar trebui să-l înlocuiești.

Reclamă

Pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor tale de înfrumusețare trebuie să te asiguri că instrumentele pe care le folosești, cum sunt pensulele, sunt de fiecare date curate. Uite un articol util despre cum să-ți cureți corect pensulele de machiaj.

Ce se întâmplă cu produsele de machiaj atunci când expiră

Produsele de machiaj pot avea termene de valabiliatet diferite. Cu toate acestea, atunci când expiră, produsele de machiaj întrunesc anumite caracteristici care te vor ajuta să-ți dai seama dacă este timpul să le înlocuiești.

Produsele expirate devin mult mai uscate și mai lipicioase, în special când vine vorba de creme. Pigmenții de culoare devin tot mai decolorați și nu mai sunt la fel de vibranți ca la început. Produsele de înfrumusețare expirate pot duce la mai multe probleme decât ți-ai putea da seama.

Acestea stau la baza apariției de iritații, mâncărimi, infecții ale ochilor sau pot produce acnee. Zona ochilor este una din cele mai sensibile. Este cu atât mai important să verifici termenul de valabilitate al produselor de machiaj pentru ochi. În general te poți aștepta ca produsele tale de machiaj să reziste după cum urmează:

  • Ruj – între 18 – 24 luni
  • Gloss – între 12 – 18 luni
  • Concealer – între 12 – 18 luni
  • Mascara – între 3 – 6 luni
  • Eyeliner lichid – între 3 – 6 luni
  • Produsele tip cremă – între 12 – 18 luni
  • Produsele tip pudră – între 12 – 18 luni

Fiecare produs de machiaj ar trebui să fie inscripționat cu simbolul unui borcan deschis pe care se află trecut numărul de luni în care este valabil. Acest număr de luni reprezintă valabilitatea produsului de la momentul deschiderii. Dacă acest simbol nu este prezent pe ambalajul produsului, atunci ar trebui să existe pe acesta data la care iese din valabilitate.

Produsele de skincare au dată de expirare

Dacă ai înțeles când expiră produsele de machiaj, ar trebui să afli ce termen de valabilitate au și produsele de skincare.

Orice produs care este depozitat într-un recipient va avea un termen de valabilitate. De regulă acesta variază în funcție de produsul despre care este vorb. Produsul expus la aer sau la bacteriile de pe mâini ar trebui aruncat cel târziu după nouă luni, spun specialiștii.

Produsele care vin cu o pompiță pot avea un termen de valabilitate de aproximativ 12 luni. După data de expirare, ingredientele active nu vor mai avea aceleași efecte.

Fii foarte atentă la produsele de tip SPF și la data acestora de expirare. Verifică de fiecare dată simbolul de tip borcănaș de pe spatele produselor pe care tocmai le-ai deschis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care se măsoară cu un centimetru în talie
Sănătate
Obiceiul care te poate ajuta să pierzi în greutate. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
În sezonul cald multe persoane s-au preocupat să obțină silueta perfectă. Vara este aproape pe sfârșite, însă nu este prea târziu pentru a-ți atinge obiectivele când vine vorba de fizicul tău. Specialiștii au descoperit...
2
Scarlett Johansson la premiera filmului Sing 2
Divertisment
Scarlett Johansson a purtat un costum de baie roșu. Actrița se află în vacanță cu soțul său, Colin Jost
Scarlett Johansson a purtat un costum de baie roșu. Actrița și-a expus silueta într-o vacanță de vis pe care a petrecut-o alături de soțul său, Colin Jost. Cei doi îndrăgostiți se bucură de timpul...
3
Fată frumoasă cu părul roșcat și lung se află într-o pădure în anotimpul toamna
Horoscop
Ce spune zodia despre starea ta de sănătate. Află ce îți rezervă astrele
Dacă vrei să știi ce spune zodia despre starea ta de sănătate, trebuie să cunoști detalii despre astrologia medicală. Numită și iatromatematică, aceasta ghidează nativii către găsirea unor răspunsuri clare și concise. Este vorba...
4
Meghan Markle ]n timpul unui interviu pe care l-a oferit c\nd a ]mplinit v\rsta de 40 de ani
Divertisment
Preparatul preferat al lui Meghan Markle. Cum arată masa ideală pentru Ducesa de Sussex
Familia Regală Britanică s-a aflat tot timpul în atenția presei internaționale. De data aceasta s-a aflat care este preparatul preferat al lui Meghan Markle. Se pare că Ducesa de Sussex are un regim alimentar...
5
Ashton Kutcher într-un costum gri suferă de o boală autoimună rară
Știri
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară: „Sunt norocos că sunt în viață”
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară. Actorul a declarat recent că se simte bine și că este foarte norocos că a scăpat cu viață. Boala de care suferă l-a lăsat incapabil să...
PARTENERI
×