Reclamă

Când expiră produsele de machiaj. La ce detalii trebuie să fii atentă atunci când le incluzi în trusa ta

Te-ai întrebat vreodată când expiră produsele de machiaj? Le folosim zilnic pentru a ne punea în valoare trăsăturile, însă de multe ori uităm să verificăm aspectele cu adevărat importante. Produsele de machiaj, la fel ca multe alte produse de înfrumusețare, au un termen de valabilitate bine stabilit.

Publicat: 18 iulie 2022, 7:09
Un fundal roz pe care se află mai multe produse de înfrumusețare pentru a ilustra când epxiră produsele de machiaj
Te-ai întrebat vreodată când expiră produsele de machiaj? Le folosim zilnic pentru a ne punea în valoare trăsăturile, însă de multe ori uităm să verificăm aspectele cu adevărat importante / Shutterstock

Chiar dacă este tentant să folosești produsul preferat până la ultima picătură, de multe ori se întâmplă ca anumite produse să fie consumate complet după ce și-au depășit termenul de valabilitate. Perioada de valabilitate a produselor de machiaj este mai scurtă decât poți crede.

Când expiră produsele de machiaj

Perioada de valabilitate a unui produs cosmetic este determinată de mai mulți factori. Depinde de modul în care acesta este depozitat, dacă a fost deschis și din ce ingrediente a fost obținut. Toate produsele de machiaj expiră la un moment dat. Dacă te întrebi când expiră un produs de machiaj, află că perioada de valabilitate a acestuia poate varia între doi ani și trei luni, în funcție de produsul despre care este vorba.

Ce sugerează data de expirare

Data de expirare a unui produs este marcată de cele mai multe ori pe spatele acestuia. Produsele de machiaj au pe spate un desen care reprezintă o cutiuță. Pe această cutie sunt trecute cifre însoțite de litera ”M”. Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis.

Cutii de machiaj pe care se află cifre pentr a ilustra când expiră produsele de machiaj
Aceste simboluri reprezintă numărul de luni în care produsul mai este valabil după ce a fost deschis / Shutterstock
Reclamă

Conform publicației Healthline, produsele de machiaj care nu au fost deschise, dar au fost depozitate corect, ar putea rezista între doi și trei ani. Produsele de tip cremă, care conțin uleiuri sau unt, vor expira mult mai rapid decât produsele de machiaj de tip pudră.

Regula acesta se aplică și produselor de machiaj naturale, acestea nu au o dată de valabilitate foarte îndelungată. Specialiștii recomandă să nu păstrezi un produs mai mult de trei ani.

Pentru a-ți fi mai ușor să îți dai seama când expiră produsele de machiaj, încearcă să-ți notezi pe un carnețel data la care le-ai deschis. Verificând semnul de pe spatele produsului vei putea să-ți dai seama câte luni ți-au rămas și când anume ar trebui să-l înlocuiești.

Reclamă

Pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor tale de înfrumusețare trebuie să te asiguri că instrumentele pe care le folosești, cum sunt pensulele, sunt de fiecare date curate. Uite un articol util despre cum să-ți cureți corect pensulele de machiaj.

Ce se întâmplă cu produsele de machiaj atunci când expiră

Produsele de machiaj pot avea termene de valabiliatet diferite. Cu toate acestea, atunci când expiră, produsele de machiaj întrunesc anumite caracteristici care te vor ajuta să-ți dai seama dacă este timpul să le înlocuiești.

Produsele expirate devin mult mai uscate și mai lipicioase, în special când vine vorba de creme. Pigmenții de culoare devin tot mai decolorați și nu mai sunt la fel de vibranți ca la început. Produsele de înfrumusețare expirate pot duce la mai multe probleme decât ți-ai putea da seama.

Acestea stau la baza apariției de iritații, mâncărimi, infecții ale ochilor sau pot produce acnee. Zona ochilor este una din cele mai sensibile. Este cu atât mai important să verifici termenul de valabilitate al produselor de machiaj pentru ochi. În general te poți aștepta ca produsele tale de machiaj să reziste după cum urmează:

  • Ruj – între 18 – 24 luni
  • Gloss – între 12 – 18 luni
  • Concealer – între 12 – 18 luni
  • Mascara – între 3 – 6 luni
  • Eyeliner lichid – între 3 – 6 luni
  • Produsele tip cremă – între 12 – 18 luni
  • Produsele tip pudră – între 12 – 18 luni

Fiecare produs de machiaj ar trebui să fie inscripționat cu simbolul unui borcan deschis pe care se află trecut numărul de luni în care este valabil. Acest număr de luni reprezintă valabilitatea produsului de la momentul deschiderii. Dacă acest simbol nu este prezent pe ambalajul produsului, atunci ar trebui să existe pe acesta data la care iese din valabilitate.

Produsele de skincare au dată de expirare

Dacă ai înțeles când expiră produsele de machiaj, ar trebui să afli ce termen de valabilitate au și produsele de skincare.

Orice produs care este depozitat într-un recipient va avea un termen de valabilitate. De regulă acesta variază în funcție de produsul despre care este vorb. Produsul expus la aer sau la bacteriile de pe mâini ar trebui aruncat cel târziu după nouă luni, spun specialiștii.

Produsele care vin cu o pompiță pot avea un termen de valabilitate de aproximativ 12 luni. După data de expirare, ingredientele active nu vor mai avea aceleași efecte.

Fii foarte atentă la produsele de tip SPF și la data acestora de expirare. Verifică de fiecare dată simbolul de tip borcănaș de pe spatele produselor pe care tocmai le-ai deschis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
2
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Timp liber
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care...
3
O femeie frumoasăc are stă cu o cremă albă pe față la o procedură cosmetică pentru a ilustra de ce apar punctele de grăsime pe față
Frumusețe
De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele
Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov, lungă, stă în pădure
Horoscop
Top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie
Nu este ușor să alcătuiești un top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie, însă atunci când ai ajutorul specialiștilor, totul devine mai ușor. Dacă te-ai întrebat vreodată ce...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă în pădure cu un cal
Horoscop
Ce tunsori ți se potrivesc, în funcție de zodie
Dacă vrei să știi ce tunsori ți se potrivesc în funcție de zodie, acest articol îți vine cu siguranță în ajutor. Alegerea unei noi schimbări de look nu este niciodată ușoară, mai ales atunci...
PARTENERI
×