Potrivit celor mai mari companii de panificație din America, etichetă nu indică întotdeauna prospețimea pâinilor pe care le alegi. S-a vehiculat pe scară largă că etichetele colorate folosite pentru a sigila pâinea ambalată indică termenul acesteia de valabilitate.
Cum poți să-ți dai seama dacă pâinea din supermarket este proaspătă
Multe mărci folosesc culori aleatorii sau o singură culoare. Specialiști spun că fiecare culoare corespunde zilei în care a fost coaptă pâinea și că este un sistem conceput pentru a ajuta angajații să identifice cu ușurință pâinile mai mici.
- Luni: Albastru
- Marți: verde
- Joi: Roșu
- Vineri: Alb
- Sâmbătă: Galben
Acest sistem fost unul standardizat industrial în trecut. Majoritatea brutăriilor nu respectă acest efuli când vine vorba de culoarea etichetei. Brutăriile industriale trebuie să coacă zilnici pâini pentru a ține pasul cu cerințele ridicate al consumatorilor.
Etichetele cu coduri de culoare au fost folosite în industria de panificație pentru a identifica în mod clar ziua din săptămână în care produsul a fost copt și scos pe raft. Cheia de culoare poate fi diferită în funcție de regiune sau de ogaizație.
Potrivit specialiștilor, semnul nu mai este un bun indicator al prospețimii pâinilor. Datorită tehnologiei, multe brutării au renunțat la acest tip de cod. Acum se folosește codul de produs imprimat pe ambalaj. Mai precis, pâinea are un termen de valabilitate înscris pe ambalaj.
Cum alegi cea mai proaspătă pâine din supermarket
Chiar și pentru acel mărci care poate încă emit etichete cu coduri de culoare, a privi dincolo de culoare este cea mai bună metodă de a afla cât de proaspătă este pâinea.