Pe măsură ce îmbătrânește, pielea nu mai poate reține nivelul de hidratare la fel de eficient ca în trecut. Schimbările la nivelul stilului de viață te pot ajuta să diminuezi amploarea fenomenului. Află ce poți face pentru a preveni apariția deshidratării, potrivit specialiștilor.
Motivul pentru care s-ar putea să ai nevoie de mai multă hidratare
Este posibil să fi observat că, odată cu înaintarea în vârstă, pielea ta a devenit mai uscată. Nu ești singura. De aceea venim în ajutorul tău cu sfaturile de mai jos, oferite de specialiștii în frumusețe.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea devine mai subțire și își pierde elasticitatea. Dermul și epiderma se subțiază, vasele de sânge devin mai fragile, iar bariera cutanată nu mai acționează la fel de eficient.
Ca urmare a acestor modificări, pielea este mai sensibilă și mai uscată, deoarece bariera cutanată nu mai poate reține apa la fel de eficient. Acest fenomen este mai des întâlnit în cazul femeilor aflate în perioada de perimenopauză, între 40 și 50 de ani.
Cu toate acestea, amploarea schimbărilor poate varia în funcție de factorii genetici sau de stilul de viață. Atât femeile, cât și bărbații se pot confrunta cu schimbări ale aspectului pielii, care devine mai uscată în timp.
„Glandele sebacee oferă în mod natural sebum și umiditate pielii, iar pe măsură ce înaintezi în vârstă, numărul acestora scade.”, susține medicul dermatolog Lindsey Zubritsky. Acest lucru duce la deshidratarea pielii, cauzând mâncărime și uscăciune, a adăugat aceasta.
Așadar, motivul pentru care s-ar putea să ai nevoie de mai multă hidratare este dat de faptul că pielea devine în timp mai puțin eficientă la capitolul regenerare celulară.
Prin urmare, nu mai este capabilă să elimine la fel de eficient celulele moarte. Astfel, pielea devine uscată, ternă și se descuamează. Scăderea nivelului de hidratare al pielii favorizează apariția ridurilor și liniilor fine.