Reclamă

Double cleansing pentru ten. Ce înseamnă și cum se face corect

Rutina de îngrijire a tenului este foarte importantă dacă ne dorim un ten curat și fără imperfecțiuni. În ultimii ani a devenit tot mai populară metoda double cleansing pentru ten. O metodă simplă de curățare a tenului în doi pași rapizi.

Publicat: 29 aprilie 2023, 6:37

Metoda double cleansing este folosită în special pentru curățarea tenului în cadrul rutinei de seară. Aceasta se folosește pentru o curățare în profunzime și pentru a îndepărta în totalitate produsele de machiaj sau impuritățile care s-au strâns pe ten pe parcursul zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă double cleansing în rutina de îngrijire a tenului

Metoda double cleansing oferă o curățare în profunzime a tenului. Cleanserul folosit în rutina de dimineață nu va face față nevoilor tenului în timpul rutinei de seară. Adeseori curățarea în profunzime a tenului este asociată cu această metodă în doi pași simpli.

Metoda double cleansing promite să curețe tenul de orice impuritate și să îndepărteze complet machiajul, praful și crema de protecție solară.

Double cleansing nu presupune doar repetarea actului de spălare. Specialiștii în beauty spun pentru publicația Allure că este bine să folosim două cleansere diferite. Imediat după ce ai folosit un demachiant, specialiștii recomandă să folosești metoda double cleansing pentru ten. Pentru o curățare profundă poți să folosești două tipuri separate de cleansere.

Primul poate fi pe bază de ulei, acesta va ajuta la îndepărtarea oricărui produs de machiaj și a cremei de protecție solară. Al doilea cleanser ar putea fi unul blând, special pentru o piele sensibilă.

Reclamă

Totuși, specialiștii susțin că nu este nevoie să folosești două tipuri de produse. Poți la fel de bine să folosești un singur produs, însă să repeți procesul de curățare. Cel mai important lucru este să alegi un cleanser potrivit pentru tipul tău de ten.

Alege produse care să nu conțină parfum sau alcool. Acestea ar putea să-ți irite tenul. Află mai multe și despre rutina de îngrijire coreeană în 10 pași

Așadar, metoda double cleansing constă în curățarea tenului cu un produs demachiant, iar mai apoi cu ajutorul unui produs de curățare a tenului.

Reclamă

Când este necesar double cleansing

Metoda double cleansing este recomandată pentru a fi folosită în timpul rutinei de îngrijire a tenului de seară. Motivul principal este acela de a curăța în prfunzime tenu. Acesta are de mult mai multă atenție pe timpul nopții.

Tenul trebuie curățat în profunzime de impuritățile care s-au strâns pe timpul zilei.  În felul acesta vei preveni apariția punctelor negre sau a acneei. Double cleansing se recomandă în special persoanelor care au folosit produse de machiaj. Acestea se îndepărtează mult mai greu de pe ten, iar acesta necesită o dublă curățare.

Metoda double cleansing se folosește atunci când vrei să-ți cureți în profunzime tenul pentru a putea să-l pregătești pentru următorii pași din rutina de îngrijire a tenului.

După curățarea în profunzime urmează alți pași. În funcție de nevoile tenului, acesta va fi exfoliat cu ajutorul produselor speciale sau va fi hidratat în profunzime. Rutina de îngrijire de seară include, de obicei, mai mulți pași decât cea de dimineață. Important este să alegi cele mai bune produse pentru tine și tipul tău de ten. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×