Reclamă

Vitamine esențiale pentru o piele strălucitoare. Ajută la estomparea ridurilor și a petelor pigmentare

Pe piață există o mulțime de seruri și creme anti-îmbătrânire. Cu toate acestea, ele nu pot funcționa independent. Fără o alimentație adecvată, aceste produse nu pot duce la îndeplinirea rezultatelor pe care tu ți le dorești. Ai mai jos o listă cu vitamine esențiale pentru o piele strălucitoare.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 februarie 2024, 8:02

O dietă bogată în legume, fructe, proteine și grăsimi sănătoase este crucială pentru sănătatea generală, dar este, de asemenea, important să evaluezi aportul de vitamine care ar putea ajuta la reducerea riscurilor îmbătrânirii. Consumul anumitor vitamine poate avea un impact major în îmbunătățirea aspectului pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vitamine esențiale pentru o piele strălucitoare

Dr. Anil Rajani, expert în îngrijirea pielii, a dat mai multe detalii despre patru vitamine care sunt „esențiale pentru a menține pielea tânără, strălucitoare și vibrantă”. Dacă observi „semne de îmbătrânire timpurie, câteva linii fine și riduri sau pete maronii”, cel mai bine este să acorzi prioritate vitaminelor D, C, E și K.

Vitamina D

Vitamina D poate face pielea să fie fermă și suplă, și să lupte anti-îmbătrânirii. Deși specialiștii recomandă mereu să eviți pe cât mai mult posibil expunerea la soare, se pare că 15 minute de lumină solară zilnică nu dăuneaz pielii. Vitamina D este „bună pentru piele”.

Vitamina D este „deseori produsă atunci când lumina soarelui este absorbită de piele”. Colesterolul se transformă în vitamina D, iar apoi este preluat prin ficat și rinichi și transportat prin corp pentru a ajuta la crearea celulelor sănătoase. În piele, vitamina D joacă un rol important în nuanța pielii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea afecțiunilor pielii precum psoriazisul.

Reclamă

Vitamina C

Vitamina C se găsește în cantități ridicate în epidermă, care este stratul exterior al pielii, precum și în dermă, stratul interior al pielii.

Vitamina C este unul dintre ingredientele cheie găsite în multe produse de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Vitamina C administrată pe cale orală poate spori efectul cremei solare aplicate pe piele pentru a te proteja de razele UV dăunătoare ale soarelui.

Reclamă

Vitamina C ajută pielea „scăzând daunele celulare și ajutând procesul de vindecare a rănilor corporale și a iritațiilor.

Vitamina E

La fel ca vitamina C, vitamina E este un antioxidant, iar „funcția sa principală în îngrijirea pielii este de a proteja împotriva daunelor solare”. Vitamina E „absoarbe o lumină UV dăunătoare de la soare atunci când este aplicată pe piele”.

Consumul de vitamina E poate ajuta de asemenea la „prevenirea petelor întunecate, a ridurilor și a îmbătrânirii”. De asemenea, ea este utilă și pentru oricine are pielea uscată și are nevoie de hidratare. De asemenea, ajută la „tratarea inflamației pielii”. Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ 15 miligrame de vitamina E pe zi.

Vitamina K

Chiar dacă specialiștii susțin că vitamina K este de ajutor în procesul de îmbătrânire al pielii, e foarte important să nu faci confuzie între K1 și K2. Acesta din urmă este de fapt o deficiență de vitamine care poate „îți rida pielea”.

Cât de vitamina K1, specialiștii spun că funcțiile ei de bază ajută la remedierea anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi vergeturile, venele, cicatricile, petele întunecate și cearcănele. Vitamina K poate fi găsită și în diferite creme pentru piele și poate „preveni o varietate de afecțiuni ale pielii”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×