Reclamă

Ce este Dieta Rina. Alimente pe care să le consumi, riscuri și beneficii

Slăbește cu ușurință, dar fără privarea de produse alimentare. Aceasta este una dintre principalele promisiuni ale celebrei diete de 90 de zile. Află mai multe despre ce este Dieta Rina, care sunt riscurile și beneficiile ei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 februarie 2024, 7:50

Cea mai importantă regulă în dieta Rina este să consumi alimente în funcție de grupul din care fac parte. Durata regimului alimentar este de trei luni. Cu alte cuvinte, ar trebui să știi ce sunt proteinele, legumele, carbohidrații și vitamine, precum și ordinea corectă a consumului lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este Dieta Rina

Cel mai mare avantaj al Dietei Rina este că în ziua de carbohidrați poți consuma ceea ce îți dorești, inclusiv mâncarea preferată. Este ziua în care te poți bucura chiar și de ciocolată, poți mânca liniștită o felie de tort sau felul preferat de înghețată.

Specialiștii susțin că dacă alegi să ții dieta Rina, nu există niciun motiv să îți griji cu privire la efectul yo-yo după încheierea dietei. Cu alte cuvinte, cei care optează pentru acest plan alimentar nu ar trebui să se teamă că vor reveni la kilogramele de dinainte de începerea dietei.

Dacă încă te întrebi ce este Dieta Rina, e important să știi că acest regim alimentar vine și cu un plan de masă. Este tipul de regim care îți permite să consumi din toate grupele alimentare, așa cum este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

În schimb, e foarte important să încerci să mănânci produsele grupa de alimente corespunzătoare zilei specifice a regimului. Dieta se bazează pe cărțile, scrise de M. Poljansek și B. Hrobat.

De asemenea, o altă regulă importantă este ca seara să reduci cantitatea de alimente la jumătate. Bea apă în mod regulat și nu consuma alcool.

Reclamă

Cum este structurată Dieta Rina

Există o zi pentru proteine, o zi pentru legume, una pentru carbohidrați și una pentru vitamine. Există chiar și o zi destinate consumului exclusiv de apă (ziua 29). Reține că această zi nu este obligatorie, dar totuși e recomandată.

În ziua de proteine poți consuma carne, ouă, peşte fructe de mare. În ziua de legume sau amidon, cum mai este ea cunoscută poți consuma orice preparat pe bază de legume. În ziua de carbohidrați nu ezita să te răsfeți cu o pizza, clătite sau chiar paste. Ziua de vitamine este destinată consumului de fructe proaspete sau uscate, nuci.

Reclamă

Principiul acestui tip de regim disociat este acela că digestia se realizează mult mai ușor. Organismul procesează în mod diferit proteinele, amidonul și carbohidrații, iar dacă aceste grupe alimentare sunt amestecate, munca lui este suplimentară și de durată. Dacă în cursul unei zile mănânci alimente dintr-o singură categorie, digestia va fi mai rapidă și mai eficientă.

Chiar dacă meniul tău este diferit în funcție de tema zilei, micul dejun va fi mereu același. De asemenea, este recomandat că acesta să fie respectat încă 90 de zile după încheierea dietei.

Micul tău dejun trebuie să conțină, în fiecare zi, cel puțin 90% fructe și trebuie respectat indiferent de tema zilei. Singura excepție în care nu consumi fructe la micul dejun este ziua de apă, ziua 29.

De asemenea, e foarte important să ai minimum două ore între mese

Beneficiile și riscurile dietei Rina

Dieta Rina este potrivită pentru aproape orice persoană. Efectul său nu este doar pierderea în greutate. Specialiștii susțin că aceasta poate îmbunătăți tensiunea arterială, metabolismul, oferă energie organismului fără a fi nevoie să consumi suplimente alimentare. Un alt avantaj al acestei diete este că părul și pielea pot vor deveni mai strălucitoare și vor avea un aspect sănătos. Mai mult, dieta are rezultate de lungă durată.

Cei care urmează această dietă pot slăbi între 15 și 20 de kilograme în 90 de zile, dar nu este un regim lipsit de riscuri.

De asemenea, e important de menționat că hidratarea corespunzătoare și sportul sunt factori care pot favoriza procesul de slăbire.

Dietele disociate pot avea câteva riscuri pe lângă mulțime de beneficii. Cel mai bine este să consumi un medic nutriționist înainte de a începe regimul. De asemenea, discută cu medicul tău dacă ai anumite afecțiuni, mai ales dacă acestea sunt cronice.

Printre problemele de ordin social, care sunt prezente la orice tip de dietă alegi, se pare că dieta rina este asociată cu consumul excesiv de proteine.

Un consum excesiv de proteine poate duce la suprasolicitarea rinichilor și la creșterea nivelului de colesterol, în timp ce lipsa carbohidraților poate duce la o scădere a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate provoca oboseală și lipsa energiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×