Reclamă

Ce este Dieta Rina. Alimente pe care să le consumi, riscuri și beneficii

Slăbește cu ușurință, dar fără privarea de produse alimentare. Aceasta este una dintre principalele promisiuni ale celebrei diete de 90 de zile. Află mai multe despre ce este Dieta Rina, care sunt riscurile și beneficiile ei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 februarie 2024, 7:50

Cea mai importantă regulă în dieta Rina este să consumi alimente în funcție de grupul din care fac parte. Durata regimului alimentar este de trei luni. Cu alte cuvinte, ar trebui să știi ce sunt proteinele, legumele, carbohidrații și vitamine, precum și ordinea corectă a consumului lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este Dieta Rina

Cel mai mare avantaj al Dietei Rina este că în ziua de carbohidrați poți consuma ceea ce îți dorești, inclusiv mâncarea preferată. Este ziua în care te poți bucura chiar și de ciocolată, poți mânca liniștită o felie de tort sau felul preferat de înghețată.

Specialiștii susțin că dacă alegi să ții dieta Rina, nu există niciun motiv să îți griji cu privire la efectul yo-yo după încheierea dietei. Cu alte cuvinte, cei care optează pentru acest plan alimentar nu ar trebui să se teamă că vor reveni la kilogramele de dinainte de începerea dietei.

Dacă încă te întrebi ce este Dieta Rina, e important să știi că acest regim alimentar vine și cu un plan de masă. Este tipul de regim care îți permite să consumi din toate grupele alimentare, așa cum este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

În schimb, e foarte important să încerci să mănânci produsele grupa de alimente corespunzătoare zilei specifice a regimului. Dieta se bazează pe cărțile, scrise de M. Poljansek și B. Hrobat.

De asemenea, o altă regulă importantă este ca seara să reduci cantitatea de alimente la jumătate. Bea apă în mod regulat și nu consuma alcool.

Reclamă

Cum este structurată Dieta Rina

Există o zi pentru proteine, o zi pentru legume, una pentru carbohidrați și una pentru vitamine. Există chiar și o zi destinate consumului exclusiv de apă (ziua 29). Reține că această zi nu este obligatorie, dar totuși e recomandată.

În ziua de proteine poți consuma carne, ouă, peşte fructe de mare. În ziua de legume sau amidon, cum mai este ea cunoscută poți consuma orice preparat pe bază de legume. În ziua de carbohidrați nu ezita să te răsfeți cu o pizza, clătite sau chiar paste. Ziua de vitamine este destinată consumului de fructe proaspete sau uscate, nuci.

Reclamă

Principiul acestui tip de regim disociat este acela că digestia se realizează mult mai ușor. Organismul procesează în mod diferit proteinele, amidonul și carbohidrații, iar dacă aceste grupe alimentare sunt amestecate, munca lui este suplimentară și de durată. Dacă în cursul unei zile mănânci alimente dintr-o singură categorie, digestia va fi mai rapidă și mai eficientă.

Chiar dacă meniul tău este diferit în funcție de tema zilei, micul dejun va fi mereu același. De asemenea, este recomandat că acesta să fie respectat încă 90 de zile după încheierea dietei.

Micul tău dejun trebuie să conțină, în fiecare zi, cel puțin 90% fructe și trebuie respectat indiferent de tema zilei. Singura excepție în care nu consumi fructe la micul dejun este ziua de apă, ziua 29.

De asemenea, e foarte important să ai minimum două ore între mese

Beneficiile și riscurile dietei Rina

Dieta Rina este potrivită pentru aproape orice persoană. Efectul său nu este doar pierderea în greutate. Specialiștii susțin că aceasta poate îmbunătăți tensiunea arterială, metabolismul, oferă energie organismului fără a fi nevoie să consumi suplimente alimentare. Un alt avantaj al acestei diete este că părul și pielea pot vor deveni mai strălucitoare și vor avea un aspect sănătos. Mai mult, dieta are rezultate de lungă durată.

Cei care urmează această dietă pot slăbi între 15 și 20 de kilograme în 90 de zile, dar nu este un regim lipsit de riscuri.

De asemenea, e important de menționat că hidratarea corespunzătoare și sportul sunt factori care pot favoriza procesul de slăbire.

Dietele disociate pot avea câteva riscuri pe lângă mulțime de beneficii. Cel mai bine este să consumi un medic nutriționist înainte de a începe regimul. De asemenea, discută cu medicul tău dacă ai anumite afecțiuni, mai ales dacă acestea sunt cronice.

Printre problemele de ordin social, care sunt prezente la orice tip de dietă alegi, se pare că dieta rina este asociată cu consumul excesiv de proteine.

Un consum excesiv de proteine poate duce la suprasolicitarea rinichilor și la creșterea nivelului de colesterol, în timp ce lipsa carbohidraților poate duce la o scădere a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate provoca oboseală și lipsa energiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×