Reclamă

Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri. Cum îl poți folosi pentru piele

Dacă ești în căutarea unor ingrediente care să-ți curețe și să-ți hidrateze pielea, poți încerca uleiul din petale de trandafiri. Acesta este un ulei esențial care poate crește nivelul de hidratare al pielii și poate calma inflamația, alături de multe alte proprietăți. Află care sunt proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 4 iunie 2023, 7:14
O tavă pe care se află ulei esențial din petale de trandafiri alături de un trandafir roz
Dacă ești în căutarea unor ingrediente care să-ți curețe și să-ți hidrateze pielea, poți încerca uleiul din petale de trandafiri / Shutterstock

Uleiul din petale de trandafiri este un ingredient provenit din plante. Poate fi un ulei alternativ potrivit când cauți produse naturale pe care să le adaugi în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri

Pentru ulei, se folosesc petalele a diferite tipuri de trandafiri. Două dintre cele mai populare soiuri de trandafiri folosite sunt Rosa centifolia și Rosa damascene.

Un ulei esențial derivat din petalele trandafirilor îți poate aduce multiple beneficii datorită proprietăților sale hidratante și antibacteriene, susțin specialiștii în beauty.

Ajută la reglarea producției de sebum

Pielea grasă reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme dermatologice cauzate de producția excesivă de sebum. De asemenea, poate cauza acnee.

Reclamă

Uleiul din petale de trandafiri poate funcționa ca un remediu pentru a-ți calma pielea împotriva unei serii de factori: fluctuațiile hormonale, dieta, genetica și mediul înconjurător. Ajută inclusiv la reglarea producției de sebum, menționează The List.

Are proprietăți antiinflamatorii

Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri sunt și antiinflamatorii. Acestea îl fac eficient în reducerea roșeții și inflamației pielii. Uleiul din petale de trandafiri curăță și tonifică pielea, ceea ce poate calma și preveni acneea.

Reclamă

De asemenea, conține unele dintre cele mai bune proprietăți antibacteriene împotriva acneei. Poate fi eficient împotriva microbilor precum E. coli și Candida albicans, care provoacă infecții fungice.

Hidratează pielea

Dacă suferi de piele crăpată, descuamată sau uscată, uleiul din petale de trandafiri poate fi un remediu eficient pentru a te ajuta la creșterea umidității epidermice.

Pielea uscată poate fi inconfortabilă și dureroasă. În plus, te poate face și să arăți mai în vârstă. Deshidratarea poate face ca pielea să arate uscată, ceea ce evidențiază liniile fine, ridurile și cutele.

Uleiul din petale de trandafiri atrage umezeala din aer, care este apoi absorbită de piele, pentru hidratare. Ajută la menținerea umidității și la îmbunătățirea funcției de barieră a pielii, ceea ce ajută la prevenirea pierderii de apă.

Are proprietăți de calmare

Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri te pot calma. Stresul poate avea un impact negativ asupra pielii. Cu toate că nu poate cauza în mod direct acnee, s-a demonstrat că o declanșează sau o înrăutățește prin modificarea echilibrului hormonal.

Stresul poate provoca piele uscată, erupții cutanate, riduri și pungi sub ochi.

Conține vitamina C

Uleiul din petale de trandafiri conține niveluri mari de vitamina C. Vitamina C acționează pentru a hidrata pielea și a reduce roșeața și hiperpigmentarea.

Îți luminează pielea și estompează aspectul cearcănelor de sub ochi. Vitamina C este un antioxidant puternic care influențează producția de pigment și previne inflamația.

Mai mult, vitamina C stimulează producția de colagen. Colagenul este o proteină care oferă pielii elasticitate și fermitate.

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce în mod natural mai puțin colagen. Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii. Acesta luptă împotriva deteriorării oxidative a pielii.

Îmbunătățește circulația vaselor de sânge din piele

Uleiul din petale de trandafiri pătrunde foarte adânc în pori. Dacă îl folosești pentru a-ți trata pielea, treptat, aceasta va arăta mai netedă. Acest ulei îmbunătățește circulația sângelui în piele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×