Reclamă

Idei de scrub pentru corp făcut acasă. Cum să îți exfoliezi pielea ieftin și rapid

Exfolierea poate fi o modalitate excelentă de a-ți menține pielea catifelată și sănătoasă. Un scrub de corp este o modalitate extrem de simplă și rapidă de a exfolia pielea și există o mulțime de variante pe care le poți încerca chiar la tine acasă. Descoperă câteva idei rapide și simple de scrub pentru corp făcut acasă. Iată cum să-ți exfoliezi pielea ieftin și rapid.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 iunie 2023, 6:40

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, exfolierea poate lăsa pielea să arate mai fină, catifelată și strălucitoare. Exfoliantul îndepărtează stratul superior de celule moarte ale pielii și ajută la stimularea producției de colagen. Colagenul este cel responsabil pentru fermitatea și strălucirea pielii tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Idei de scrub pentru corp făcut acasă

Unul dintre principalele beneficii ale exfolierii ține de îmbunătățirea tratamentelor. Dacă te exfoliezi înainte de a aplica o cremă, de exemplu, crema va pătrunde mai adânc în loc să rămână la suprafață.

În plus, procesul de exfoliere poate fi un adevărat ritual prin care te poți relaxa și te poți bucura de proces.

Specialiștii recomandă să nu folosești un scrub de corp în fiecare zi. Pielea ar trebui exfoliată de două până la trei ori pe săptămână.

Dacă pielea ta este uscată și sensibilă, atunci este recomandat să începi prin a te exfolia o singură dată pe săptămână. Iată și câteva idei simple și rapide de scrub pe care îl poți prepara în casă.

Reclamă

Scrub cu cafea

Există câteva dovezi științifice care atestă că cofeina ajută la diminuarea aspectului celulitei. Un studiu din 2011 a testat o cremă care conține cofeină și alte ingrediente pe 78 de participanți.

Studiul a constatat că, după 12 săptămâni de utilizare, participanții care au folosit crema au observat o scădere semnificativă a aspectului celulitei lor.

Reclamă

Acestea fiind spuse, cafeaua este încă un ingredient popular pentru multe idei de preparare al unui scrub făcut în casă. Granulele mici sunt blânde cu pielea, fiind totuși eficiente în îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, scrie Healthline.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de zaț de cafea
  • 2 linguri de apă fierbinte
  • 1 lingură de ulei de cocos, încălzit

Tot ce trebuie să faci este să adaugi zațul și apa fierbinte într-un bol și să le amesteci bine cu o lingură. Apoi, adaugă și uleiul de coco până ai obținut consistența dorită.

Scrub cu zahăr brun

Zahărul brun este mai blând pe piele decât sarea de mare sau sarea Epsom. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru pielea sensibilă. Granulele de zahăr ar putea face pielea să se simtă lipicioasă, așa că asigură-te că vei clăti foarte bine zona după exfoliere.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de zahăr brun
  • ½ cană de ulei la alegere, cocos, jojoba, măsline sau migdale
  • câteva picături de ulei esențial

Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul brun cu uleiurile într-un recipient. Cantitățile ar trebui să-ți ofere un scrub de o consistență groasă. La nevoie mai poți adăuga zahăr sau ulei, în funcție de preferințe. Nu uita ca după exfoliere să folosești o cremă hidratantă.

Scrub cu sare de mare

Sarea are proprietăți antibacteriene care pot fi de ajutor pentru unele afecțiuni ale pielii. Sarea este, de asemenea, un conservant, astfel încât scrubul cu sare de mare se va putea conserva în mod natural.

Cel mai bine este să folosești sarea de mare măcinată, deoarece sarea de mare grosieră poate fi prea dură pentru piele. Scrubul cu sare de mare nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă. Află mai multe despre principalele tipuri de sare.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de sare de mare
  • ½ cană de ulei la alegere

Tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele. Procedeul este asemănător cu cel de pregătire al scrubului cu zahăr brun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×