Minimizează expunerea la apă
Prea mult timp petrecut cu mâinile în apă poate duce la slăbirea și fragilitatea unghiilor. Poartă mănuși atunci când speli vasele și încearcă să ţii mâinile departe de apă în timp ce faci baie.
Este imposibil să eviți întotdeauna înmuierea mâinilor în apă, desigur, dar acesta este un lucru de care este necesar să ții cont.
Rămâi hidratată
Consumul suficient de apă este esențial pentru sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni casante, se pot rupe și se pot decoji cu ușurință.
Consumul suficient de apă ajută unghiile să rețină umiditatea și să rămână tari.
O dietă echilibrată
Asigură-te că ai o dietă bogată în nutrienți, dar nu uita şi de multivitaminele cu minerale. O dietă care este deficitară în vitamine și minerale esențiale îţi poate afecta întregul organism, inclusiv unghiile.
Totuşi, cere sfatul medicului înainte de a lua suplimente. Ele interferează cu orice medicamente pe bază de rețetă și prezintă alte riscuri.
Ai grijă la produsele pe care le folosești
Multe lacuri de unghii sau tratamente conțin substanțe chimice dure care chiar pot slăbi unghiile. Dispozitivul de îndepărtare a lacului de unghii care conține acetonă trebuie evitat deoarece poate deteriora unghiile.
Căută oje și lacuri de unghii netoxice, precum și un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează împotriva altor substanțe chimice potențial dăunătoare care se găsesc în produsele de îngrijire a unghiilor de zi cu zi.
De asemenea, dacă folosești dezinfectant pentru mâini, încearcă să nu-l pui pe unghii și folosește-l cu moderație. Dezinfectantul pe bază de alcool usucă unghiile (și mâinile), ducând la unghii casante.
Când faci curăţenie prin casă, necesar ar fi să porţi mănuși de cauciuc. Multe produse de curățat sau șervețele de curățare conțin substanțe chimice care pot dăuna unghiile. Mănușile te ajută să eviți contactul cu aceste substanțe chimice.
Dacă foloseşti un șampon care are ca scop eliminarea uleiurilor (adică, destinat părului gras), acesta s-ar putea să îţi subţieze unghiile și să devină casante. Încearcă să schimbi șamponul pentru câteva săptămâni și vezi dacă observi o diferență.
Evită să foloseşti unghii cu gel sau acrilice
În timp ce acestea sunt prezentate ca o alternativă ușoară pentru cei care au probleme cu creșterea unghiilor, utilizarea frecventă poate duce la cojirea unghiilor, un lucru care le va subţia. Dacă nu poţi rezista fără acest obicei, asigură-te că iei o pauză între aplicări.
Expunerea la lumina ultravioletă (UV) necesară pentru lacul cu gel a fost identificată ca un factor de risc pentru cancer, deși sunt necesare mai multe cercetări.
Expunerea îmbătrânește și pielea care susține o unghie sănătoasă. Skin Cancer Foundation recomandă aplicarea de protecție solară pe mâini cu cel puțin 20 de minute înainte ca mâinile să fie expuse la lumina UV.
Oferă unghiilor o pauză de la lac
Deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a lacului, chiar și a lacului netoxic, poate slăbi unghia.
După ce ai folosit oja pe unghie timp de aproximativ o săptămână, îndepărtează oja cu un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă, apoi lăsă unghiile fără lac timp de o săptămână.