Reclamă

8 sfaturi pentru unghii mai puternice. Ce recomandă specialiștii să faci pentru sănătatea acestora

Cu toții tânjim după unghii lungi, dar acest lucru este mai greu de realizat dacă unghiile tale nu sunt suficient de puternice şi sănătoase. Descoperă 8 sfaturi pentru unghii mai puternice. Iată ce recomandă specialiștii să faci pentru sănătatea acestora.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 16 noiembrie 2023, 7:33
O femeie frumoasă care își expune unghiile pentru a ilustra ce poți face pentru a avea unghii puternice și sănătoase
Descoperă 8 sfaturi pentru unghii mai puternice. Iată ce recomandă specialiștii să faci pentru sănătatea acestora / Shutterstock

Există o mulțime de lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi întări unghiile şi pentru a îmbunătăţi aspectul acestora. Anumite schimbări în stilul tău de viaţă şi în obiceiurile tale poate aduce beneficii pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea unghiilor tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru unghii mai puternice

Dacă ai încercat mai multe remedii timp de câteva săptămâni și nu ai observat nicio schimbare la nivelul unghiilor, consultă un dermatolog sau un alt specialist în îngrijirea pielii.

S-ar putea să existe o afecțiune la bază care cauzează subţierea unghiilor, devenind casante și numai tratând cauza principală unghiile tale vor putea deveni din nou puternice. Mai jos o să gășești 8 sfaturi pentru unghii mai puternice și mai sănătoase.

Supliment de biotină

Biotina, cunoscută și sub denumirea de vitamina H și vitamina B7, este una dintre vitaminele B. Deoarece este solubilă în apă, nu este stocată de organism, așa că trebuie să te asiguri că o consumi zilnic.

Reclamă

Biotina poate ajuta la întărirea părului și a unghiilor, potrivit Health Line. De asemenea, ajută sistemul nervos al organismului să funcționeze corect.

Poate fi găsită în alimente precum sardine, ouă fierte și leguminoase sau poţi lua un supliment de vitamina B.

Cere sfatul medicului tău înainte de a lua un supliment de biotină.

Reclamă

Minimizează expunerea la apă

Prea mult timp petrecut cu mâinile în apă poate duce la slăbirea și fragilitatea unghiilor. Poartă mănuși atunci când speli vasele și încearcă să ţii mâinile departe de apă în timp ce faci baie.

Este imposibil să eviți întotdeauna înmuierea mâinilor în apă, desigur, dar acesta este un lucru de care este necesar să ții cont.

Rămâi hidratată

Consumul suficient de apă este esențial pentru sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni casante, se pot rupe și se pot decoji cu ușurință.

Consumul suficient de apă ajută unghiile să rețină umiditatea și să rămână tari.

O dietă echilibrată

Asigură-te că ai o dietă bogată în nutrienți, dar nu uita şi de multivitaminele cu minerale. O dietă care este deficitară în vitamine și minerale esențiale îţi poate afecta întregul organism, inclusiv unghiile.

Totuşi, cere sfatul medicului înainte de a lua suplimente. Ele interferează cu orice medicamente pe bază de rețetă și prezintă alte riscuri.

Ai grijă la produsele pe care le folosești

Multe lacuri de unghii sau tratamente conțin substanțe chimice dure care chiar pot slăbi unghiile. Dispozitivul de îndepărtare a lacului de unghii care conține acetonă trebuie evitat deoarece poate deteriora unghiile.

Căută oje și lacuri de unghii netoxice, precum și un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează împotriva altor substanțe chimice potențial dăunătoare care se găsesc în produsele de îngrijire a unghiilor de zi cu zi.

De asemenea, dacă folosești dezinfectant pentru mâini, încearcă să nu-l pui pe unghii și folosește-l cu moderație. Dezinfectantul pe bază de alcool usucă unghiile (și mâinile), ducând la unghii casante.

Când faci curăţenie prin casă, necesar ar fi să porţi mănuși de cauciuc. Multe produse de curățat sau șervețele de curățare conțin substanțe chimice care pot dăuna unghiile. Mănușile te ajută să eviți contactul cu aceste substanțe chimice.

Dacă foloseşti un șampon care are ca scop eliminarea uleiurilor (adică, destinat părului gras), acesta s-ar putea să îţi subţieze unghiile și să devină casante. Încearcă să schimbi șamponul pentru câteva săptămâni și vezi dacă observi o diferență.

Evită să foloseşti unghii cu gel sau acrilice

În timp ce acestea sunt prezentate ca o alternativă ușoară pentru cei care au probleme cu creșterea unghiilor, utilizarea frecventă poate duce la cojirea unghiilor, un lucru care le va subţia. Dacă nu poţi rezista fără acest obicei, asigură-te că iei o pauză între aplicări.

Expunerea la lumina ultravioletă (UV) necesară pentru lacul cu gel a fost identificată ca un factor de risc pentru cancer, deși sunt necesare mai multe cercetări.

Expunerea îmbătrânește și pielea care susține o unghie sănătoasă. Skin Cancer Foundation recomandă aplicarea de protecție solară pe mâini cu cel puțin 20 de minute înainte ca mâinile să fie expuse la lumina UV.

Oferă unghiilor o pauză de la lac

Deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a lacului, chiar și a lacului netoxic, poate slăbi unghia.

După ce ai folosit oja pe unghie timp de aproximativ o săptămână, îndepărtează oja cu un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă, apoi lăsă unghiile fără lac timp de o săptămână.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×