Reclamă

Yoga pentru față – ce este și cum te ajută să ai un ten impecabil

Yoga pentru față a devenit în ultimii ani un truc de frumusețe iubit de milioane de femei din întreaga lume. Iar celebritățile de peste hotare, dar și multe dintre persoanele publice din România folosesc acest truc de beauty. În rândurile de mai voi, vei putea să descoperi ce este yoga pentru față și cum te ajută să ai un ten impecabil.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 5 septembrie 2023, 6:04

Combaterea bărbiei duble și efectul de întinerire sunt doar două dintre beneficiile pe care le are yoga pentru față. Dacă o vei practica timp de cel puțin 15 minute în fiecare zi, tenul tău îți va mulțumi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce presupune yoga facială

Yoga facială (face yoga) presupune o serie de exerciții și masaj limfatic care reduc semnele de îmbătrânire, au subliniat cercetătorii. În plus, pielea devine catifelată și mai luminoasă, iar tonusul facial este îmbunătățit. Fiecare dintre cei 57 de mușchi care se află la nivelul feței, capului și gâtului are nevoie de atenție. Principala lor funcție este să ne ajute în limbajul mimico-gestual.

Yoga pentru față este alcătuită din cinci „componente”:

  • exerciții faciale care îți conturează mușchii de la nivelul feței;
  • masaj facial pentru relaxarea zonelor tensionate;
  • presopunctura;
  • exerciții pentru corectarea posturii;
  • exerciții de relaxare.

Yoga facială nu este recomandată persoanelor care se confruntă cu temutul cancer, probleme ale pielii (eczeme, infecții fungice etc.), inflamații acute la nivelul feței, operații dentare recente, probleme ale sistemului limfatic.

Reclamă

De asemenea, nu este indicat să fie practicată de persoanele care sunt însărcinate, consumă mult alcool sau au făcut operații estetice la nivelul feței sau gâtului. În cea din urmă situație, medicii recomandă să se facă o pauză de câteva săptămâni sau chiar luni de la intervenția estetică înainte să se reînceapă yoga pentru față, potrivit Verywell Health.

Cele mai bune exerciții de yoga pentru față

Mulți dintre specialiști susțin că cele mai bune exerciții de yoga pentru față sunt cele împotriva ridurilor, a bărbiei duble, a pungilor de sub ochi și cele pentru netezirea feței. Aproape toate tehnicile au drept scop stimularea producției de colagen și elastină la nivelul dermului.

Reclamă

Exerciții de yoga facială împotriva ridurilor

Zâmbetetele, dar și alte gesturi și expresii faciale duc la apariția ridurilor. Ca să le îndepărtezi, ai nevoie de câteva minute pe care să ți le dedici în fiecare zi și în care să faci exerciții de yoga facială. Astfel, când te simți pregătită să începi tehnica, plasează ambele degete arătătoare la colțurile gurii și trage-le în sus. Menține această poziție timp de aproximativ șase secunde și, apoi, relaxează-ți fața din nou.

Află totul despre masajul facial cu uleiuri naturale. Reprezintă o rutină perfectă de îngrijire pentru începutul zilei, sunt de părere experții în beauty.

Exerciții de face yoga împotriva bărbiei duble

În această situație, trebuie să faci următorii pași: strânge buzele ca atunci când îți dorești să săruți pe cineva, după care întoarce capul într-o parte la 45 de grade. Ulterior, ridică-l ușor și rămâi în această poziție pentru 10 secunde. Apoi, relaxează-te pentru scurt timp mușchii și repetă acest exercițiu întorcând capul în partea opusă.

Exerciții de yoga facială împotriva pungilor de sub ochi

Dacă ai pungi sub ochi și îți dorești să le reduci vizibil, execută următorul exercițiu: privește în sus și pune-ți ușor degetele pe pielea de sub ochi.

Ulterior, încearcă să tragi pleoapa inferioară în sus cu ajutorul mușchilor oculari. Mușchiul orbicular al ochiului ar trebui în acel moment să îți miște puțin degetele în sus. Încordează și relaxează-ți pleoapa, după care mișcă ușor degetele în jos și în sus, după un ritm pe care tu îl impui, au scris cei de la Vogue.

Exerciții de face yoga pentru netezirea feței

Pentru netezirea feței, îți propunem un exercițiu relativ simplu, însă, foarte eficient. Freacă palmele una de alta până simți că se încălzezc. Apoi, cu mișcări ușoare de netezire, masează fața cu mișcări ascendente. Repetă acest proces de 2-3 ori. Iar la final, acoperă ochii cu palmele presând foarte ușor deasupra globilor oculari.

Ce beneficii are această practică

În continuare, vei afla care sunt principalele beneficii ale acestei practici – yoga pentru față:

  • îmbunătățirea tonusului facial;
  • pielea devine fermă, catifelată și mai luminoasă;
  • mușchii feței se ridică;
  • ridurile se reduc;
  • scăderea tensiunii de la nivelul feței;
  • reducerea cearcănelor și a umflăturilor din zona ochilor;
  • diminuarea asimetriilor de la nivelul feței.

De asemenea, acest truc de beauty neinvaziv la nivelul feței oferă persoanelor care îl practică o stare generală de bine. În plus, ele au mai puține dureri de cap, gât și umeri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×