Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Gâtului. Este responsabilă de comunicarea eficientă și de creativitate

Descoperă în doar 3 minute tot ce trebuie să știi despre Chakra Gâtului. Potrivit specialiștilor din domeniul spiritualității, ea este responsabilă de comunicarea eficientă și de creativitate.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 18 august 2023, 6:41 / Actualizat: 22 august 2023, 17:12

Denumită, în limba sanscrită „Vishuddha Chakra”, Chakra Gâtului are ca simbol o floare de lotus cu 16 petale la exterior, de culoare albastru deschis și un triunghi inversat într-un cerc aflat în interior. Toate petalele nufărului sunt de multe ori decorate cu 16 litere din alfabetul sanscrit. Și, spun experții, silabele acestui alfabet reflectă energia esențială care vine din petale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Gâtului

Chakra Gâtului este cel de-al cincilea centru energetic din corp, fiind localizată în zona gâtului. Spațiul din interiorul chakrei Vishuddha semnifică abilitatea acesteia de a conține energie divină. Acest centru de energie începe în centrul gâtului, se extinde prin umeri și vibrează la frecvența 741 Hz.

Astfel, de fiecare dată când asculți muzică la 741 Hz, poți deschide scopul tău superior și ai posibilitatea să începi să te exprimi în moduri autentice și creative. Toate acestea se întâmplă, pentru că vibrația 741 Hz ajută la conectarea cu sinele nostru superior. Se mai știe că ajută la vizualizarea și manifestarea creativă.

În plus, această chakră e prima dintre chakrele superioare de pe „scara chakrelor” și are o conexiune uriașă cu Chakra Sacrală. Ea guvernează probleme legate de expresivitatea de sine, comunicare. Din punct de vedere emoțional, Vishuddha Chakra conduce independența, mental guvernează gândirea fluentă și spiritual, are control asupra simțului securității. Din punct de vedere fiziologic, ea se află în strânsă legătură cu exprimarea sub toate formele ei.

Potrivit specialiștilor, Chakra Gâtului întruchipează autenticitatea, originalitatea fiecărei persoane și, astfel, ea influențează enorm capacitatea noastră de a comunica eficient gândurile, opiniile, dorințele și sentimentele noastre. Totodată, această chakră are un impact puternic asupra capacității noastre de a auzi, de a asculta și de a îi înțelege pe cei din viața noastră de zi cu zi. Mai mult decât atât, Vishuddha Chakra influențează și limbajul corpului, dar și modul de comunicare în scris.

Reclamă

Simbolistica pentru Chakra Gâtului

Chakra Gâtului este asociată cu elementul eter, culoarea albastră și cu elefantul Airavata, potrivit Symbolsage. Simbolistica hindusă o reprezintă printr-un lotus bleu, cu 16 petale, iar, uneori, poate fi albastru-violet. În centrul nufărului se plasează un triunghi cu vârful în jos, fiind inclus un cerc alb. Acesta din urmă semnifică mișcarea continuă și natura ciclică a energiei. De asemenea, înseamnă unitatea și integralitatea. Cercul mic din interiorul triunghiului este un simbol al Lunii, dar și al eterului.

Astrologia esoterică leagă Vishuddha Chakra de planeta Mercur, iar calitățile la care centrul gâtului este sensibil sunt legate de cunoaștere, de judecată și de știintele concrete. Animalul sacru asociat Chakrei Gâtului este un elefant alb, care este simbolul înțelepciunii, al discernământului și al statorniciei.

Reclamă

Afirmații ca să îți deblochezi și să îți echilibrezi Chakra Gâtului

Dacă există niște afecțiuni ale gâtului, corzilor vocale sau cavității bucale atunci Vishuddha Chakra este dezechilibrată. Alte organe de care Chakra Gâtului este responsabilă sunt: urechile, nasul, glanda tiroidă, dinții, maxilarul, plămânii (partea lor superioară), brațele și mușchii.

Pentru deblocarea și echilibrarea acestui centru de energie sunt mai multe metode: tehnica de vizualizare vindecătoare pentru Vishuddha Chakra, consumarea alimentelor pentru acest centru energetic și purtarea bijuteriilor care au simbolul Chakrei Gâtului, au scris cei de la The Yoga Nomads.

O altă variantă de a-ți debloca Vishuddha Chakra sunt afirmațiile. În rândurile de mai jos, găsești 12 afirmații cu ajutorul cărora poți să îți echilibrezi Chakra Gâtului:

  • „Eu sunt conștiința pură”
  • „Sunt deschisă să primesc mesaje de la îngerii mei”
  • „Energia curge liber prin Chakra Gâtului și prin întreaga mea ființă”
  • „Mintea mea devine extrem de ascuțită”
  • „Îmi spun adevărul liber și cu încredere”
  • ”Eu singură sunt responsabilă pentru că mă exprim clar”
  • „Onestitatea atrage energie pozitivă și îmi întărește relațiile”
  • „Am stabilit limite clare”
  • „Sunt o bună ascultătoare”
  • ”Simt compasiune față de ceilalți”
  • „Sunt deschisă la primirea și exprimarea ideilor creative”
  • „Sunt o ascultătore activă”

Afirmațiile funcționează cel mai bine atunci când mintea ta este calmă și receptivă la sugestii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×