Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Celui De-al Treilea Ochi. Guvernează intuiția și conștiința noastră superioară

Află tot ce trebuie să știi despre Chakra Celui De-al Treilea Ochi. Specialiștii din domeniul spiritualității au precizat de multe ori că ea guvernează intuiția, înțelepciunea, inteligența și conștiința noastră superioară. Așa cum se poate observa în imaginea articolului, acest punct energetic de pe corp este asociat cu culoarea indigo sau violet.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 25 august 2023, 7:07

Atunci când ai deschisă Ajna Chakra, așa cum mai este cunoscută cea de-a șasea chakră, acționezi cu încredere. Totodată, ești lipsită de ego și accepți oamenii și stuațiile exact așa cum sunt. În plus, faci alegeri bune și ai capacitatea să evaluezi oamenii într-un mod precis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Celui De-al Treilea Ochi

Chakra Celui De-al Treilea Ochi este localizată în centrul frunții, între sprâncene. Se știe că nu face parte din corpul fizic, fiind considerată o componentă a sistemului Pranic. Evident, există o legătură strânsă cu conceputul „prana”. Acesta înseamnă „energia vieții”, dar și „respirația vieții”. Altfel spus: prana reprezintă energia vitală care dă viață corpului și îl menține sănătos, viu.

Acest punct energetic are drept simbol un lotus albastru-indigo cu două petale. În interiorul nufărului se află un triunghi care are vârful orientat în jos, semnificând iluminarea, potrivit Yoga Journal. Cele două petale ale lotusului sunt corelate cu două nadis (canale de energie) – Ida și Pingala – prin care curge prana. În timp ce Ida apare în partea stângă a corpului și reprezintă principiul lunar, Pingala se află pe partea dreaptă a corpului și simbolizează principiul soarelui.

„Ajna” este numele comun folosit în limba sanscrită pentru Chakra Celui De-al Treilea Ochi și înseamnă „comandă”, dar și „percepție” și „dincolo de înțelepciune”. Dacă îți dorești să ai o intuiție mai bună și să începi să vezi lucrurile mai clar, ascultă muzică la frecvența 852 Hz, cunoscută drept și frecvența iubirii, au scris cei de la publicația EyeMindSpirit.

Se știe că geniile planetei noastre aveau Ajna Chakra activată. În urma acestui proces, ei au avut parte de trezirea conștiinței mentale superioare, o putere fantastică de concentrare și alta de sinteză mentală, inteligență. Totodată, aveau o capacitate de memorare excepțională.

Reclamă

Al treilea ochi este considerat o fereastră către lumea spirituală. Iar „în spatele lui” se află glanda pineală. Mai exact, aceasta este localizată în mijlocul creierului. Iar experții din domeniul spiritualității consideră că această glandă este un posibil sediu al sufletului și al dezvoltării acestuia. Și, în același timp, o sursă pentru experiențe mistice, percepții extrasenzoriale și abilități psihice.

Printre alimentele care amplifică activarea celui de-al treilea ochi se numără: fructele de pădure, nuca de cocos, strugurii, vinetele și bananele. Și, desigur, orice fruct și legumă care au culoarea mov, au mai spus specialiștii.

Afirmații pentru activarea Chakrei Celui De-al Treilea Ochi

Reclamă

În cazul în care ai blocată Ajna Chakra, la nivel fizic te vei confrunta cu dureri de cap, probleme cu ochii și sinusurile. Sau, pur și simplu, vei fi constant bolnavă.

Pe de altă parte, la nivel emoțional și mental, vei experimenta: stări de confuzie, lipsă de inspirație și creativitate, epuizare psihică. În același timp, te simți mai nehotărâtă, pierdută și ai tendința să îi judeci prea mult pe cei din jurul tău.

Găsești în rândurile de mai jos 4 afirmații, pe care le poți rosti zilnic sau le poți scrie. Datorită acestui proces, vei curăța energia negativă, tiparele vechi și își vei îmbunătăți sănătatea celui de-al șaselea punct energetic.

  • „Sunt deschisă la adevărurile Universului”
  • „Sunt conectată la lumea spirituală”
  • „Eu sunt sursa adevărului meu”
  • „Văd clar scopul vieții mele”

Descoperă afirmațiile pentru deblocarea primei chakre: Muladhara Chakra. Aceasta este responsabilă cu siguranța și recunoașterea puterii interioare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Julie Andrews într-un sacou alb în timp ce intră într-o mașină
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×