Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Coroanei. Simbolizează iluminarea și este asociată cu cea mai înaltă stare a noastră de conștiință

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Coroanei afli în doar 3 minute. Ea simbolizează iluminarea și este asociată cu cea mai înaltă stare a noastră de conștiință. De-a lungul timpului, experții din domeniul dezvoltării personale și spiritualității au făcut numeroase dezvăluiri despre importanța activării acestui centru energetic.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 31 august 2023, 6:17
O tânără blondă care meditează, iar în stânga și în dreapta ei sunt notate în limba engleză denumirile celor 7 chakre
Chakra Coroanei, știută și sub denumirea Sahasrara Chakra, este ultima dintre cele șapte chakre sau centre energetice din corpul uman / Shutterstock

Așa cum se poate observa în imagine, acestei chakre îi este corespunde culoarea violet. Specialiștii susțin că această nuanță reprezintă perfecțiunea și binecuvâtarea datorită faptului că se află în strânsă legătură cu starea de iluminare, starea originală a conștiinței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Coroanei

În limba sanscrită, Chakra Coroanei este cunoscută sub denumirea „Sahasrara Chakra”. Unii experți îi spun „Centrul de un milion de Raze”, pentru că ea radiază asemenea Soarelui. Iar energiile celorlalte șase chakre sunt palide în strălucirea Sahasrara Chakra, potrivit Sanskriti Magazine.

„Sahasrara” se traduce prin sintagma ”o mie de patale”. Și, pornind de la acest detaliu semnificativ, această chakră a primit titlul de „Lotusul cu o mie de petale”. În plus, simbolul ei conține numeroase petale, iar cercul aflat în mijloc reprezintă Luna Plină și finalizarea unui ciclu. Altfel spus: simbolizează deschiderea și trezirea spirituală.

Situată în vârful capului, Chakra Coroanei este ultima dintre cele șapte centre de energie aflate în corpul fiecărei persoane. Totodată, ea se află deasupra Chakrei Celui De-al Treilea Ochi. Aceasta din urmă guvernează intuiția și conștiința noastră superioară.

Publicațiile internaționale au scris că frecvența de 963 Hz stimulează chakra coroanei. În plus, unele studii au dovedit că această frecvență ne ajută să ne conectăm cu Dumnezeu, cu Divinitatea, și cu sinele nostru cel mai înalt.

Reclamă

Cum îți deschizi Chakra Coroanei

Potrivit experților din domeniul spiritualității, dacă vrei să îți deschizi Chakra Coroanei este necesar un exercițiu de vizualizare. În timp ce stai în locul preferat din casă ori în natură, vizualizezi o lumină strălucitoare violetă sau albă care se revarsă în partea superioară a capului tău. Totodată, îți imaginezi cum această „baie colorată cu mov” îți spală și, în același timp, îți curăță fiecare blocaj.

Descoperă în continoare tot ce trebuie să știi despre Chakra Coroanei. Află mai multe despre beneficiile sale.

Reclamă

Persoanele care își doresc să își echilibreze Sahasrara Chakra sunt sfătuite să mănânce anumite alimente. Este vorba despre fructele de pădure, miere, nuci, semințe, fructe și legume verzi și albe.

Specialiștii recomandă pentru a îmbunătăți funcționarea celei de-a șaptea chakră includerea în dietă a alimentelor naturale și neprocesate. În plus, hidratarea trupului joacă un rol extrem de important.

La fel ca în cazul tuturor celorlalte șase centre energetice din corp, și Chakra Coroanei poate fi echilibrată cu meditație. Experții au mai spus să fie evitate produsele bogate în grăsimi, zahăr, sare, dar și alimentele procesate. Ei au explicat că toate acestea afectează în mod negativ funcționarea armonioasă a chakrelor, au relatat jurnaliștii publicației EyeMindSpirit.

Afirmații pentru activarea Chakrei Coroanei

În continuare, vei găsi afirmații care armonizează acest centru energetic. Poți să le zici în gând sau să le rostești tare dimineața și seara sau ori de câte ori simți:

  • „Sunt conectată la Divinitate”
  • „Sunt una cu tot ceea ce este”
  • „Sunt iubită necondiționat de Univers”
  • „Sunt conectată la sursa nelimitată a creativității, a abundenței, a sănătății și a iubirii”
  • „Merit iubirea necondiționată a energiei divine”
  • „Sunt ghidată de Univers”
  • „Sunt protejată de Divinitate”

Toți cei care își doresc trezirea spirituală sunt încurajați de experți să spună afirmațiile specifice pentru Sahasrara Chakra.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×