Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Inimii. Semnifică echilibrul perfect între planul material și spiritual

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Inimii, considerată templul Sufletului. Potrivit specialiștilor, acest centru de energie din organismul uman semnifică echilibrul perfect între planul material și spiritual.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 9 august 2023, 6:45 / Actualizat: 22 august 2023, 17:12

În multe culturi de pe mapamond se crede că omul care capacitatea de a avea o comunicare prin intermediul chakrelor. De altfel, ele asigură un schimb de energii permanent. Însă, atunci când aceste centre energetice sunt blocate, persoanele se confruntă cu multiple dificultăți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Inimii

Cea de-a patra chakră, Chakra Inimii, se află în centrul întregului sistem energetic din corpul unui om și este cea mai mare dintre toate. Ea are minimum 17 cm, fiind poziționată în centrul pieptului, chiar în linie cu inima.

Tocmai din acest motiv, acest centru de energie mai este știut drept templul Sufletului și este responsabil pentru abilitatea fiecărei persoane de a-și oferi iubire de sine sănătoasă. Desigur, este conectată și cu capacitatea de a oferi dragoste celor din jur, dar și empatie, compasiune, înțelegere și iertare.

Chakra Inimii este cunoscută în limba sanscrită sub numele de Anahata Chakra. Potrivit specialiștilor, „Anahata“ se traduce prin „imposibil de rupt“ sau „nerănit“, potrivit Hindustan Times.

Altfel spus: dragostea este o forță atât de puternică și nobilă, care trebuie păstrată și „alimentată“, indiferent de experiențele delicate trăite. Iubirea a fost descrisă în unele culturi ca fiind acea lumină sacră care strălucește în fiecare ființă și facilitează crearea unei uniuni în armonie. Acest centru energetic este asociat și cu vindecarea.

Reclamă

Simbolul pentru Chakra Inimii este un nufăr verde cu 12 petale

639 Hz reprezintă frecvența Chakrei Inimii, iar simbolul său este o floare de lotus verde. De aici și corespondența cu această culoare, specifică pentru cel de-al patrulea punct de energie din organism.

În plus, așa cum se vede în imaginea articolului, nufărul are în interior două triunghiuri care se intersectează, formând o stea cu șase colțuri într-un cerc. Aceste forme geometrice înseamnă, de fapt, echilibrul dintre yin și yang, între lumea materială, fizică și cea spirituală.

Reclamă

Cele 12 petale ale lotusului corespund celor 12 calități pozitive care sunt asociate cu acest centru de energie. Este vorba despre: armonie, bunătate, claritate, compasiune, dragoste, empatie, fericire, iertare, înțelegere, pace, puritate și unitatea, au relatat cei de la Yoga in Daily Life.

Venele, inima, sistemul circular, cutia toracică, timusul, partea inferioară a plămânilor și pielea, mâinile sunt în legătură strânsă cu Chakra Anahata.

Afirmații care echilibrează Chakra Inimii

Persoanele care au Chakra Inimii dezechilibrată se confruntă cu dureri mari în partea superioară a spatelui, probleme cu circulația sângelui, astm sau dificultăți de respirație.

Există mai multe metode de a-ți debloca Anahata Chakra și, tototdată, să o întărești. Vizualizarea reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite moduri de a lucra asupra unui punct energetic. În timp ce te afli așezat, în liniște, te vizualizezi ca fiind aer, elementul chakrei inimii.

Ulterior, îți imaginezi în centrul pieptului tău o sferă de energie verde. Și, spun specialiștii, elementul aer este cel care curăță energia blocată, iar sfera de energie verde vindecă și reînnoiește energia inimii.

Mai jos, găsești formule-magice prin care poți începe procesul de echilibrare a Chakrei Inimii:

  • „Inima mea este eliberată de toată suferinţa din trecut“
  • „Mă eliberez de resentimente“
  • „Pot să mă iert pe mine şi pe ceilalţi“
  • „Iubesc fără frică“
  • „Îndeplinesc dorinţele inimii mele“

Descoperă care sunt afirmațiile prin care îți poți debloca și, ulterior, armoniza Chakra Plexului Solar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×