Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Rădăcină. E responsabilă cu siguranța și recunoașterea puterii interioare

Specialiștii din domeniul spiritualității au dezvăluit tot ce trebuie să știi despre Chakra Rădăcină. Ea este responsabilă cu siguranța și recunoașterea puterii interioare. De asemenea, acest punct energetic din corp activează conexiunea emoțională cu stima de sine.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 20 iulie 2023, 11:25 / Actualizat: 22 august 2023, 17:11

Potrivit experților, Chakra Rădăcină are legătură și cu situația noastră financiară, dar și cu abilitatea de a găsi ocupația potrivită. Cel din urmă aspect ne va ajuta în procesul de evoluție din această viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre Chakra Rădăcină

În culturile anumitor țări este susținută ideea potrivit căreia, la fel ca plantele, oamenii au „o forță“ care îi ajută să se împământeze, să se conecteze la energia Pământului. Această forță este Chakra Rădăcină, cunoscută în limba sanscrită ca Muladhara Chakra.

Acest prim centru de energie din organismul uman reprezintă fundația pe care se sprijină întregul sistem al chakrelor. Oficialii din domeniul spiritualității susțin că, dacă îți dorești să echilibrezi celelalte chakre din corp, trebuie să deblochezi Chakra Rădăcină.

Muladhara Chakra se află între perineu și coloana vertebrală inferioară. Datorită localizării sale, ea este uneori legată de glandele suprarenale și anus.

„Chakra Rădăcină este locul în care începe totul. Este rădăcina din care crește adevărata sănătate, starea de bine și încrederea în propriile forțe. Ea este fundația pe care se construiește corpul nostru fizic și energetic, dar și și fiecare chakră“, a declarat Cristi Christensen, autorul cărții „Chakra Rituals: Awakening the Wild Woman Within“.

Reclamă

Conform unor tradiții spirituale și religioase, Chakra Rădăcinii are legătură cu sentimentul de împământare, vitalitate, cu cel de a fi în siguranță, să te simți acasă în corpul tău, au titrat jurnaliștii de la Healthline.

„Chakra Rădăcină este forța motrice care ne oferă energia necesară pentru a ne trăi viața de zi cu zi și a îndeplini lucruri fizice“, a spus Dirish Shaktidas, profesor de yoga și vindecător de chakre.

Sistemul celor 7 chakre își are originile în India Antică. Potrivit istoricilor, acești centri energetici au fost menționați pentru prima dată în textele vedice și tantrice antice – unele dintre cele mai vechi scrieri hinduse, care datează din perioada cuprinsă între 1500 și 1000 î.Hr., potrivit sursei de mai sus.

Reclamă

Chakra Rădăcină – simbolul și alte caracteristici

Simbolul primei chakre presupune o floare de lotus cu 4 petale, un triunghi orientat în jos, care se află într-un pătrat. Iar triunghiul are în centrul său desenul specific pentru mantra semințelor (LAM) și, uneori, există un șarpe încolăcit de trei ori. Șarpele reprezintă renaștere, înțelepciune, putere și energia Kundalini adormită. Energia Kundalini este potențialul maxim de energie pe care îl are sufletul.

Studiile arată că acest centru de energie începe să se dezvolte de la vârsta de 1 an, iar evoluția se oprește la 7 ani. Chakra Rădăcină este reprezentată de culoarea roșie.

Muladhara Chakra activează valorile legate de familie. Ea e responsabilă de sentimentul de supraviețuire, de siguranță și recunoașterea puterii interioare și a propriilor rădăcini. Descoperă activități de îngrijire personală care ajută la reducerea stresului.

Cum să îți deblochezi și să îți echilibrezi Chakra Rădăcină

Atunci când Muladhara Chakra nu funcționează bine, te simți nesigură pe tine, instabilă, ai o stimă de sine scăzută, te confrunți cu sentimente de frică, anxietate. Anemia, constipația, kilogramele în plus sau în minus sunt și ele semne că primul centru energetic este blocat, scrie YourTango.com.

Dacă vrei să îți deblochezi și să îți echilibrezi Chakra Rădăcină, începe cu exerciții de împământare. Le poți face și acasă, însă, dacă mergi în natură, efectele se vor vedea mai repede.

După ce ai ajuns într-un parc, într-o pădure sau într-o poiană, descalță-te, și stai desculță pe iarbă, pe pământ. Ulterior, imaginează-ți rădăcini care se extind din tălpile picioarelor tale în interiorul Mamei Pământ.

Continuă să vizualizezi cum cresc atât de mult, încât, ajung până în centrul ei. Dă-ți voie să simți puterea și stabilitatea Pământului. Acest centru de energie e punctul nostru de conexiune cu Mama Pământ, cel prin care ne împământăm și lăsăm energia ei să urce de-a lungul coloanei și să se răspândească în tot corpul.

Ulterior, poți spune afirmații care îți consolidează sentimentele de siguranță și stabilitatea. Încearcă: „Eu sunt în sigurață“, „Eu sunt acasă“, „Eu sunt centrată“, „Eu sunt împământată“.

Poți să activezi Muladhara Chakra purtând haine în orice nuanță de roșu, inclusiv roz și / sau înconjurându-te de lucruri care au aceste culori. Atunci când nu ai blocată Chakra Rădăcină, te simți în siguranță, prezentă, liniștită, plină de energie, ai greutatea dorită și mănânci sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și privește către orizont pentru a ilustra una dintre zodiile ambițioase în carieră
Horoscop
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
Există unele zodii care sunt cu adevărat ambițioase în carieră. Acești nativi își doresc să atingă succesul cu orice preț și nu se opresc până nu obțin ceea ce vor. Muncesc din greu pentru...
4
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
5
O femeie frumoasă care are o coadă de sirenă și stă pe o stâncă pentru a ilustra una dintre acele zodii care știu să se detașeze emoțional
Horoscop
Zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Nativii care nu își lasă sufletul la vedere
Există anumite zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Acești nativi nu-și lasă sufletul la vedere și sunt atenți atunci când își împărtășesc gândurile și sentimentele cu persoanele din jurul lor. Trebuie înțeles...
PARTENERI
×