5 moduri prin care poți să scapi de stres. Cum să ai o viață liniștită și lipsită de griji

Există multe moduri prin care poți să scapi de stres. De la activitățile sportive, până la cele relaxante. Poți face o mulțime de lucruri prin care să ai o zi liniștită. Ritualurile de înfrumusețare sunt întotdeauna o idee potrivită pentru a te face să te simți mai bine. Stresul poate deveni o problemă reală în viața unei persoane și ar trebui evitat cât mai mult cu putință.

Publicat: 6 septembrie 2021, 7:00

Anxietatea și stresul sunt stări deseori întâlnite printre cei din jur. Studiile au demonstrate faptul că 70% dintre adulții din Statele Unite ale Americii se confruntă cu stări de stres sau anxietate. Acestea pot cauza diverse boli, de la demență la boli cardiovasculare.

5 moduri prin care poți să scapi de stres

Atunci când te simți stresată ai impresia că nimic nu merge cum trebuie. Chiar și cele mai ușoare activități devin obositoare. Ca să ieși din impas, trebuie să înveți să te relaxezi și să scoți din viața ta orice lucru care te-ar putea stresa. Înlocuiește activitățile care ți se par solicitante emoțional cu momente în care să-ți amintești pentru ce ești recunoscătoare. Fă exerciții de respirație sau orice altă activitate care te ajută să te deconectezi o clipă de la momentul prezent. Meditația poate fi de mare ajutor atunci când simți că nu mai poți face față situațiilor stresante.

Fă sport

Sportul este extrem de important în viața noastră. Exercițiile fizice sunt moduri sigure prin care poți să scapi rapid de stres. Indiferent de activitatea pe care alegi să o faci, cel mai important lucru este să-ți pui corpul în mișcare. Yoga poate fi un început foarte bun dacă vrei să te eliberezi de griji după o zi obositoare.

O plimbare liniștită prin parc ar putea fi o altă opțiune pentru tine. Exercițiile se numără printre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a combate stresul.

Oamenii care fac sport în mod regulat experimentează mult mai rar stări de anxietate sau de stres. Exercițiile fizice reduc hormonii care pot produce apariția stărilor de anxietate, precum cortizolul. În plus, sportul te va ajuta să produci mai multe endorfine, chimicalele care sunt responsabile pentru starea ta de bine. Pe lângă acest lucru, sportul te va face să fii mai încrezătoare și să ai o atitudine optimistă asupra viitorului.

Începe un jurnal

Jurnalul este un mod ideal de a scăpa de stările de stres. Atunci când simți că nu mai faci față dificultăților de peste zi, ce l mai bine este să pui pe hârtie tot ceea ce simți. Încearcă să lași în spate gândurile negative și să abordezi o atitudine mai pozitivă.

În loc să notezi lucrurile pentru care te simți copleșită, scrie-le pe cel care te fac puternică și recunoscătoare pentru ceea ce ai. În felul acesta îți vei exersa gândirea pozitivă, care pe termen lung te va ajuta să fii mai puțin stresată decât în mod obișnuit. Indiferent că alegi un jurnal clasic sau unul digital, cel mai important lucru este să înveți să ai o atitudine optimistă asupra viitorului tău.

Petrece mai mult timp cu prietenii și familia

Momentele petrecute alături de prieteni sunt moduri foarte utile prin care poți să scapi de stres. Relațiile sociale sunt foarte importante în viața unei persoane. Sprijinul pe care-l primim de la prieteni și familie ne poate ajuta enorm de mult în situațiile stresante.

Să fii parte a unui grup te poate face să te simți mai importantă. În plus, senzația că aparții unui grup de oameni poate fi extrem de liniștitoare. Un studiu realizat recent printre femei a demonstrat că timpul petrecut cu prietenele sau cu cei mici te poate ajuta să eliberezi mai ușor oxitocina. Hormonul care îndepărtează de cele mai multe ori stresul din viața noastră. Un alt studiu a arătat faptul că femeile și bărbații care au mai puțini prieteni au tendința să fie anxioși sau depresivi.

Învață să spui ”nu”

Nu toate lucrurile ar trebui să fie făcute de tine. Atunci când îți dorești să ai controlul asupra tuturor lucrurilor poți ajunge inevitabil într-o situație stresantă. Dacă ai tendința să-ți asumi mai multe responsabilități decât ar trebui, e momentul să reconsideri această atitudine.

Nu face niciodată mai multe lucruri deodată. În schimb, învață să ai o atitudine deschisă și să ceri ajutorul atunci când ai nevoie. O atitudine selectivă te va ajuta foarte mult în ceea ce privește eliminarea situațiilor stresante din viața ta.  

Evită procrastinarea

Ultimul din cele cinci moduri prin care poți să scapi de stres ține de evitarea procrastinării. Procrastinarea are loc atunci când ai de rezolvat un lucru, însă eviți tot timpul să-l duci la bun sfârșit. Procrastinarea te poate face să fii anxioasă și automat stresată.

Cel mai important lucru este să-ți faci o listă a priorităților de la care să nu te abați. Încearcă să rezolvi lucrurile pe rând, în liniște și să nu te aglomerezi. Învață să-ți setezi obiective realiste pe care să le atingi rând pe rând. Cel mai important lucru este să fii organizată și să nu lași niciodată pe mâine ce poți face azi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ducii de Cambridge în timp ce iau parte la Earthshot Prize
Divertisment
Limbajul corporal al Ducilor de Cambridge la evenimentul Earthshot Prize. Ce spun experții despre Kate Middleton și Prințul William
Kate Middleton și Prințul William au atras atenția tuturor la prima gală a evenimentului Earthshot Prize. Acesta a fost organizat la Alexandra Palace din Londra, iar pe lista de invitați s-au regăsit nume precum...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
4
Rebel Willson cu părul prins într-un coc și o rochie cu paiete neagrăîn timp ce pozează pe covorul roșu la Festivalul de Film de la New York din 2021
Divertisment
Rebel Wilson și-a expus silueta. Cum a fost fotografiată actrița în Beverly Hills
Rebel Wilson a atras atenția tuturor atunci când și-a expus silueta pe străzile din Beverly Hills. Actrița în vârstă de 41 de ani a trecut printr-un proces de transformare corporală în ultimii doi ani....
5
Angelina Jolie, pe covorul roșu, la premiera Eternals, fotografie portret
Divertisment
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu cinci dintre copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu într-o ținută spectaculoasă, iar copiii săi au furat lumina reflectoarelor. Cea care a atras atenția tuturor...
PARTENERI
×