Reclamă

5 moduri prin care poți să scapi de stres. Cum să ai o viață liniștită și lipsită de griji

Există multe moduri prin care poți să scapi de stres. De la activitățile sportive, până la cele relaxante. Poți face o mulțime de lucruri prin care să ai o zi liniștită. Ritualurile de înfrumusețare sunt întotdeauna o idee potrivită pentru a te face să te simți mai bine. Stresul poate deveni o problemă reală în viața unei persoane și ar trebui evitat cât mai mult cu putință.

Publicat: 6 septembrie 2021, 7:00

Anxietatea și stresul sunt stări deseori întâlnite printre cei din jur. Studiile au demonstrate faptul că 70% dintre adulții din Statele Unite ale Americii se confruntă cu stări de stres sau anxietate. Acestea pot cauza diverse boli, de la demență la boli cardiovasculare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 moduri prin care poți să scapi de stres

Atunci când te simți stresată ai impresia că nimic nu merge cum trebuie. Chiar și cele mai ușoare activități devin obositoare. Ca să ieși din impas, trebuie să înveți să te relaxezi și să scoți din viața ta orice lucru care te-ar putea stresa. Înlocuiește activitățile care ți se par solicitante emoțional cu momente în care să-ți amintești pentru ce ești recunoscătoare. Fă exerciții de respirație sau orice altă activitate care te ajută să te deconectezi o clipă de la momentul prezent. Meditația poate fi de mare ajutor atunci când simți că nu mai poți face față situațiilor stresante.

Fă sport

Sportul este extrem de important în viața noastră. Exercițiile fizice sunt moduri sigure prin care poți să scapi rapid de stres. Indiferent de activitatea pe care alegi să o faci, cel mai important lucru este să-ți pui corpul în mișcare. Yoga poate fi un început foarte bun dacă vrei să te eliberezi de griji după o zi obositoare.

O plimbare liniștită prin parc ar putea fi o altă opțiune pentru tine. Exercițiile se numără printre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a combate stresul.

Reclamă

Oamenii care fac sport în mod regulat experimentează mult mai rar stări de anxietate sau de stres. Exercițiile fizice reduc hormonii care pot produce apariția stărilor de anxietate, precum cortizolul. În plus, sportul te va ajuta să produci mai multe endorfine, chimicalele care sunt responsabile pentru starea ta de bine. Pe lângă acest lucru, sportul te va face să fii mai încrezătoare și să ai o atitudine optimistă asupra viitorului.

Începe un jurnal

Jurnalul este un mod ideal de a scăpa de stările de stres. Atunci când simți că nu mai faci față dificultăților de peste zi, ce l mai bine este să pui pe hârtie tot ceea ce simți. Încearcă să lași în spate gândurile negative și să abordezi o atitudine mai pozitivă.

Reclamă

În loc să notezi lucrurile pentru care te simți copleșită, scrie-le pe cel care te fac puternică și recunoscătoare pentru ceea ce ai. În felul acesta îți vei exersa gândirea pozitivă, care pe termen lung te va ajuta să fii mai puțin stresată decât în mod obișnuit. Indiferent că alegi un jurnal clasic sau unul digital, cel mai important lucru este să înveți să ai o atitudine optimistă asupra viitorului tău.

Petrece mai mult timp cu prietenii și familia

Momentele petrecute alături de prieteni sunt moduri foarte utile prin care poți să scapi de stres. Relațiile sociale sunt foarte importante în viața unei persoane. Sprijinul pe care-l primim de la prieteni și familie ne poate ajuta enorm de mult în situațiile stresante.

Să fii parte a unui grup te poate face să te simți mai importantă. În plus, senzația că aparții unui grup de oameni poate fi extrem de liniștitoare. Un studiu realizat recent printre femei a demonstrat că timpul petrecut cu prietenele sau cu cei mici te poate ajuta să eliberezi mai ușor oxitocina. Hormonul care îndepărtează de cele mai multe ori stresul din viața noastră. Un alt studiu a arătat faptul că femeile și bărbații care au mai puțini prieteni au tendința să fie anxioși sau depresivi.

Învață să spui ”nu”

Nu toate lucrurile ar trebui să fie făcute de tine. Atunci când îți dorești să ai controlul asupra tuturor lucrurilor poți ajunge inevitabil într-o situație stresantă. Dacă ai tendința să-ți asumi mai multe responsabilități decât ar trebui, e momentul să reconsideri această atitudine.

Nu face niciodată mai multe lucruri deodată. În schimb, învață să ai o atitudine deschisă și să ceri ajutorul atunci când ai nevoie. O atitudine selectivă te va ajuta foarte mult în ceea ce privește eliminarea situațiilor stresante din viața ta.  

Evită procrastinarea

Ultimul din cele cinci moduri prin care poți să scapi de stres ține de evitarea procrastinării. Procrastinarea are loc atunci când ai de rezolvat un lucru, însă eviți tot timpul să-l duci la bun sfârșit. Procrastinarea te poate face să fii anxioasă și automat stresată.

Cel mai important lucru este să-ți faci o listă a priorităților de la care să nu te abați. Încearcă să rezolvi lucrurile pe rând, în liniște și să nu te aglomerezi. Învață să-ți setezi obiective realiste pe care să le atingi rând pe rând. Cel mai important lucru este să fii organizată și să nu lași niciodată pe mâine ce poți face azi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×