Servirea unei cești de cafea este un adevărat ritual. Deși consumul de cafea este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de apariție a bolii Alzheimer, există și unele efecte secundare pe care organismul le poate experimenta.
Ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de cafea
Conform Bibliotecii Naționale de Medicină, prea multă cofeină poate duce la anxietate, insomnie, neliniște și o frecvență cardiacă accelerată. Specialiștii menționează, de asemenea, că cafeaua poate crește acidul din stomac, ceea ce pentru unii poate duce la arsuri la stomac.
Dacă oricare dintre aceste efecte secundare ți-au afectat viața și te-ai gândit să renunți la cafea, sunt șanse să fii fost intimidată să iei această decizie.
Renunțarea la obiceiul de a bea cafea poate fi intimidantă, mai ales dacă ești îngrijorată cu privire la simptomele de sevraj.
Dependența de cofeină nu este din punct de vedere tehnic o dependență, dar poate duce la simptome ale sevrajului dacă renunți brusc la ea.
Simptomele pot include dureri de cap, somnolență, greață și iritabilitate. Află mai multe și despre ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ciocolată. Iată cum va reactiona organismul tău după această decizie.
Poți avea un somn mai bun
Specialiștii de la Healthline spun că poți avea un somn mai bun dacă renunți la cafea. Cofeina este un stimulent, ceea ce înseamnă că accelerează activitatea din creier și sistemul nervos.