Controversa de durată provocată de utilizarea îndulcitorilor în locul zahărului provine din opinii contradictorii despre potențialul îndulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au încercat să clarifice dilema, însă nu au reușit să aducă probe indubitabile într-o direcție sau alta.
Un studiu recent, citat de TheBrighterSide și considerat revolutionar, a analizat efectele înlocuirii zahărului cu îndulcitori artificiali și naturali în alimente. Aceștia nu numai că nu cresc pofta de mâncare, ci chiar ajută la scăderea nivelurilor de zahăr din sânge. Un beneficiu major pentru condiția generală de sănătate.
Adevărul despre îndulcitori
Studiul a arătat că prin consumul unor alimente care conțin îndulcitori poți să scazi senzația de foame.
Mai mult, îndulcitorii oferă beneficii adiționale ca reducerea zahărului din sânge. Acest lucru e deosebit de favorabil persoanelor aflate la risc de a dezvolta diabet de tip 2.
Cercetătorii implicați în acest studiu, condus de Universitatea din Leeds, au concluzionat că există suficiente dovezi credibile despre efectul îndulcitorilor în organism. Aceștia nu afectează negativ apetitul și pot reduce eficient valoarea zahărului din sânge, contribuind indirect la scăderea în greutate.
Conducătorul studiului, Catherine Gibbons, profesor asociat la School of Psychology din cadrul Universității din Leeds, a subliniat importanța reducerii consumului de zahăr în combaterea bolilor metabolice asociate cu obezitatea, cum este diabetul de tip 2.
Îndulcitorii ar putea fi utili în cadrul dietelor de slăbit
Adevărul despre îndulcitori. În opinia specialistului citat, simpla restricție a aportului de zahăr fără a oferi alternative poate afecta negativ preferințele de gust, exacerbând pofta de dulce.