Pe lângă merele dulci și fulgii de ovăz sănătoși și consistenți, mai adaugi în compoziție și banane bine coapte. Acestea oferă consistență aluatului, dar și aromă și gust dulce. Dacă nu dorești să folosești unt sau ulei de floarea soarelui, poți opta pentru ulei de cocos sau un alt tip de ulei sănătos.
Chiar dacă nu folosești făină clasică, fulgii de ovăz măcinați suplinesc acest ingredient de bază pentru aluaturi clasice. Zahărul este suplinit din plin de mere și de banane.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert delicios și foarte sănătos.
Brioșe cu mere și fulgi de ovăz – Ingrediente
- 3 mere mari și dulci
- 2 banane coapte
- 2 ouă mari
- 500 gr fulgi de ovăz
- 50 gr ulei de cocos
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară.
Rețeta brioșelor cu fulgi de ovăz – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare aluatului de brioșe. Macină fulgii de ovăz cu ajutorul unui robot de bucătărie până când se transformă în făină. Amestecă făina din fulgii de ovăz cu praful de copt, un praf de sare și pudra de scorțișoară. Oprește o mică parte din fulgii de ovăz întregi, pentru decorul brioșelor.
Citește și despre beneficiile consumului fulgilor de ovăz și de ce sunt recomandați în dieta zilnică.
Curăță bananele, rupe-le în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender electric. Adaugă peste ele uleiul de cocos și ouăle. Uleiul de cocos îl vei folosi solid, așa cum este în borcan. Nu necesită diluare pentru că se va înmuia în timpul amestecării ingredientelor.