Reclamă

Batoane de cereale fără coacere. Rețetă de batoane energizante

Dacă îți plac batoanele de cereale delicioase și crocante, află că le poți prepara și acasă, iar rezultatul final va fi mult mai gustos și mai sănătos. Îți oferim mai jos o rețetă de batoane de cereale fără coacere, simplă și ușor de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 21 iunie 2022, 6:26

Nu ai nevoie de zahăr și nici de alți îndulcitori pentru a te bucura de gustul dulce al batoanelor. Ai opțiunea să adaugi câteva fructe deshidratate, care vor îndulci sănătos batoanele. Rețetele pentru astfel de batoane sunt foarte versatile. Poți opta atât pentru fructele uscate preferate, cât și pentru cantitățile acestora, în funcție de cât de dulci preferi batoanele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, poți adăuga cerealele preferate, dar și fructe oleaginoase care le completează gustul. Poți adăuga nuci, fistic, alune, însă în cantități mai mici pentru că acestea sunt consistente și au o valorea calorică ridicată.

Pe post de liant de legătură între ingrediente, poți folosi diferite uleiuri vegetale sau unt vegetal. Untul de arahide, cocos, sau cel de cacao sunt ideale pentru astfel de batoane. Descoperă și cum să consumi corect ovăzul ca să pierzi în greutate.

Îți oferim mai jos una dintre aceste rețete de batoane energizante, împreună cu listă detaliată de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Batoane de cereale fără coacere – Ingrediente

  • 200 gr de curmale deshidratate
  • 75 gr ulei de cocos
  • 150 gr ovăz
  • 140 gr migdale crude, nesărate
  • 25 gr merișoare
  • 25 gr stafide
  • 20 grame semințe de dovleac
  • puțină sare.
Reclamă

Rețetă de batoane de cereale fără coacere – Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția batoanelor, urmează câțiva pași necesari pentru reușita acestora.

Lasă uleiul de cocos la temperatura camerei pentru 30 de minute, pentru a deveni lichid.

Reclamă

Pune curmalele în apă fierbinte pentru a se hidrata. Lasă-le la hidratat pentru aproximativ 30 de minute.

Rumenește ușor semințele de dovleac în tigaia de teflon așezată pe flacăra aragazului. Opțional, presară și puțină sare peste ele. Toacă migdalele mai mărunt cu un cuțit ascuțit sau mărunțește-le cu ajutorul unui chopper.

Poți rumeni ușor la tigaie și fulgii de ovăz pentru a deveni mai crocanți, la fel și migdalele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți începe prepararea compoziției.

Cum prepari compoziția pentru batoane energizante

Scurge curmalele și îndepărtează-le sâmburele, dacă nu a fost îndepărtat înainte de deshidratare. Cu ajutorul unui blender vertical, transformă curmalele într-o pastă. Aceasta, împreună cu uleiul de cocos, vor face puntea de legătură între celelalte ingrediente.

Pune într-un bol încăpător fulgii de ovăz, semințele de dovleac, migdalele mărunțite, stafidele și merișoarele. Amestecă-le, apoi adaugă pasta de curmale și uleiul de cocos diluat. Amestecă ingredientele pentru a omogeniza compoziția de batoane de cereale fără coacere.

Așază hârtie de copt sau folie de prospețime într-o tavă de 20/20 cm. Întinde compoziția pentru batoanele energizante în ea și niveleaz-o uniform. Așază o altă hârtie deasupra și cu dosul unui pahar presează bine compoziția în tavă pentru a fi cât mai compactă. Pune tava la congelator pentru 30 de minute. Este important acest pas pentru a putea porționa perfect batoanele.

Vezi mai multe imagini cu batoanele energizante în GALERIA FOTO!

Batoane de cereale fără coacere porționate pe hârtie de copt
Batoanele porționate se pot păstra la frigider în caserole cu capac / Shutterstock

După ce le-ai porționat în mărimile dorite, le poți păstra la frigider în caserole cu capac. Poți servi batoanele la mic dejun sau în pauza de masă de la birou, pentru a-ți asigura energia necesară unei zile de lucru. Sunt delicioase și hrănitoare.

Și dacă îți plac astfel de preparate gustoase și sănătoase pentru mic dejun, îți mai oferim și o rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Două evenimente astrale aduc schimbări și noi începuturi pentru nativii din zodiac. Este vorba este Luna Nouă și Eclipsa de Lună care vor fi nelipsite. Citește horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024...
3
Două porții de alivancă moldovenească
Rețete
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu...
4
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
5
Cremă de fistic în bol de sticlă și pe felie de pâine, alături de un borcan cu fistic
Rețete
Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară
Dacă adori fisticul, rețeta de cremă de fistic te va cuceri atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și culorii apetisante. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și...
PARTENERI
×