Reclamă

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Există o nouă rețetă pentru micul dejun în tendințe pe TikTok. Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor pare o modalitate delicioasă cu care îți poți începe ziua. Se prepară rapid, e o gustare sănătoasă și o poți consuma în orice moment al zilei.

Publicat: 27 martie 2022, 6:52 / Actualizat: 4 august 2022, 18:04

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor, un amestec de piure de banane, lapte de migdale, ovăz și fructe de pădure proaspete e rețeta care ia cu asalt platforma de socializare. TikToker-ul Jazmine Tyler a fost prima care și-a spus părere despre felul de mâncare pentru micul dejun. Totul s-a întâmplat în vara anului 2020. De atunci, videoclipul ei a primit aproape 100.000 de vizualizări, scrie yahoonews.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor

„Dacă nu ai făcut încă fulgi de ovăz copți, ești pierdut”, a spus ea pe TikTok. „Acest amestec de fulgi de ovăz copți are cea mai bună textură umedă și este super sănătos”.

Pentru a face fulgi de ovăz copți, Tyler a combinat fulgi de ovăz, banane coapte, scorțișoară, lapte de migdale, ou, vanilie și fructe de pădure. Toate au fost amestecate într-o tavă dreptunghiulară. Apoi a pus vasul în cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.

Tyler spune că a decis să încerce rețeta după ce a văzut-o virală pe TikTok. Aceasta a spus că mai caută adesea mese sănătoase postate de alți utilizatori. „Rețeta a avut o textură mult mai pufoasă decât terciul obținut pe plită”, spune Tyler pentru Yahoo Life.

„Te face să te simți ca și cum ai mânca o prăjitură la micul dejun. Este cu siguranță o modalitate excelentă de a face mesele zilnice mai plăcute”.

Reclamă

Felul de mâncare este, de asemenea, versatil, cu mai multe variații care apar în mediul online.

Ce spune specialiștii despre această rețetă

Nikki DeLuca este instructor de fitness și antrenor personal. Ea spune că a fost atrasă de rețetă datorită capacității de a crește conținutul de proteine prin stropirea cu unt de nuci și amestecând cu o lingură de pudră de proteine. La facultate, DeLuca spune că își amintește că a comandat fulgi de ovăz copți cu fructe de pădure la o cafenea locală.

Reclamă

Iată cum poți consuma fulgii de ovăz pentru a pierde în greutate.

A devenit rapid micul ei dejun preferat, deși își amintește că gustul a fost „fad”. În timpul pandemiei de COVID-19, când a văzut postări despre fulgi de ovăz cu fructe de pădure pe TikTok, a decis să-și creeze propria versiune.

„Amestecul de miere și shake-ul de scorțișoară îi conferă și mai multă aromă”, spune DeLuca. „Acum îmi fac fulgi de ovăz copți cu fructe de pădure aproape în fiecare săptămână la micul dejun sau chiar îl aleg ca o gustare în timpul săptămânii. Este cantitatea perfectă de dulceață și este o masă sănătoasă și confortabilă. Îl pot mânca în orice moment al zilei, înainte sau după un antrenament și să sunt mulțumită”.

Cât de sănătoasă este rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure

Johane Filemon este un nutriționist și un dietetician recunoscut, care spune că ingredientele diferite la o singură masă, precum aceasta, pot fi o modalitate excelentă de a adăuga mai mulți nutrienți diferiți la o masă.

„Această rețetă de fulgi de ovăz este foarte colorată și este plină de nutrienți. Conține fibre solubile și vitamina C, care pot ajuta la o digestie corectă. Este grozav și pentru cei care doresc să înceapă ziua într-un mod sănătos și nu au mult timp la dispoziție. Îți permite să o pui la copt și să pleci pentru a te pregăti pentru ziua în curs”.

Rosalynn Daniels este blogger de gastronomie care a testat recent rețeta în propria ei bucătărie. Aceasta a adăugat semințe de chia pentru a face felul de mâncare puțin mai sățios. Potrivit lui Daniels, micul dejun viral a necesitat doar două minute ca timp de pregătire. E nevoie de doar 25 de minute la cuptor pentru ca micul dejun să fie gata.

„Dacă ai nevoie de ceva rapid dimineața, această rețetă este ușor de făcut. O poți pregăti chiar cu o seară înainte”, spune Daniels, adăugând că și copiilor ei le-a plăcut preparatul.

Fermitatea preparatului și faptul că este o rețetă ușor de pregătit îi determină pe oameni să apeleze la ea ori de câte ori au nevoie să pună pe masă un mic dejun rapid.

Daniels spune că, deși credea că fructele de pădure se potrivesc de minune în rețetă, este dornică să schimbe un pic ingredientele. Ea plănuiește să încerce mere și nuci data viitoare când va pregăti felul de mâncare.

„Nu o să mint, casa mirosea foarte bine”, a spus Daniels pe TikTok.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×