Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor, un amestec de piure de banane, lapte de migdale, ovăz și fructe de pădure proaspete e rețeta care ia cu asalt platforma de socializare. TikToker-ul Jazmine Tyler a fost prima care și-a spus părere despre felul de mâncare pentru micul dejun. Totul s-a întâmplat în vara anului 2020. De atunci, videoclipul ei a primit aproape 100.000 de vizualizări, scrie yahoonews.com.
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor
„Dacă nu ai făcut încă fulgi de ovăz copți, ești pierdut”, a spus ea pe TikTok. „Acest amestec de fulgi de ovăz copți are cea mai bună textură umedă și este super sănătos”.
Pentru a face fulgi de ovăz copți, Tyler a combinat fulgi de ovăz, banane coapte, scorțișoară, lapte de migdale, ou, vanilie și fructe de pădure. Toate au fost amestecate într-o tavă dreptunghiulară. Apoi a pus vasul în cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.
Tyler spune că a decis să încerce rețeta după ce a văzut-o virală pe TikTok. Aceasta a spus că mai caută adesea mese sănătoase postate de alți utilizatori. „Rețeta a avut o textură mult mai pufoasă decât terciul obținut pe plită”, spune Tyler pentru Yahoo Life.
„Te face să te simți ca și cum ai mânca o prăjitură la micul dejun. Este cu siguranță o modalitate excelentă de a face mesele zilnice mai plăcute”.
Felul de mâncare este, de asemenea, versatil, cu mai multe variații care apar în mediul online.
Ce spune specialiștii despre această rețetă
Nikki DeLuca este instructor de fitness și antrenor personal. Ea spune că a fost atrasă de rețetă datorită capacității de a crește conținutul de proteine prin stropirea cu unt de nuci și amestecând cu o lingură de pudră de proteine. La facultate, DeLuca spune că își amintește că a comandat fulgi de ovăz copți cu fructe de pădure la o cafenea locală.