Reclamă

Cu ce se mănâncă untul de arahide. Idei de gustări delicioase și sănătoase

Untul de arahide reprezintă una dintre cele mai populare gustări. Are o aromă perfectă, iar textura sa este pur și simplu minunată. Hai să aflăm mai multe despre el, ce beneficii are și cu ce se mănâncă untul de arahide.

Publicat: 21 martie 2022, 7:56

Untul de arahide este un aliment care nu este procesat. Este doar din arahide, adesea coapte și mai apoi măcinate până se transformă într-o pastă. Aceste lucruri nu sunt însă suficiente pentru producători. În funcție de compania care îl produce, acesta mai poate avea în compoziție zahăr, uleiuri vegetale sau grăsimi trans.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest lucru nu este deloc benefic organismului. Zahărul adăugat și grăsimile trans au fost de-a lungul timpului legate de mai multe afecțiuni ale organismului sau de boli ale inimii.

Ce conține untul de arahide și ce beneficii are

Untul de arahide este o sursă bună de proteine. Acesta este o sursă de energie destul de echilibrată care furnizează toți cei trei macronutrienți majori. O porție de 100 de grame de unt de arahide conține:

  • Carbohidrați: 22 de grame de carbohidrați (14% din calorii), dintre care 5% fibre;
  • Proteine: 22,5 grame de proteine (14% din calorii), ceea ce este destul de mult în comparație cu majoritatea altor alimente vegetale;
  • Grăsimi: 51 de grame de grăsime, însumând aproximativ 72% din calorii;
  • Vitamina E: 60% din valoarea zilnică recomandată;
  • Vitamina B3 (niacina): 84% din valoarea zilnică recomandată;
  • Vitamina B6: 29% din valoarea zilnică recomandată;
  • Folat: 18% din valoarea zilnică recomandată;
  • Magneziu: 37% din valoarea zilnică recomandată;
  • Cupru: 56% din valoarea zilnică recomandată;
  • Mangan: 65% din valoarea zilnică recomandată.

Chiar dacă untul de arahide este destul de bogat în proteine, are un conținut scăzut de metionină, un aminoacid esențial.

Reclamă

Alunele aparțin familiei leguminoaselor, care include și fasolea, mazărea și lintea. Proteina din leguminoase este mult mai scăzută în metionină și cisteină în comparație cu proteina animală. Deficitul de metionină este de obicei asociat cu o deficiență de proteine sau cu anumite afecțiuni ale organismului. Deficitul de metionină este extrem de rară pentru persoanele care sunt în general sănătoase.

Cu ce se mănâncă untul de arahide

Untul de arahide nu este potrivit doar pe o felie de pâine făcută la toast. În realitate, acesta poate fi consumat în mai multe variante. Se potrivește deopotrivă în mâncărurile sărate, dar și în deserturi, iar aroma lui va schimba gustul preparatelor.

Reclamă

Untul de arahide și merele

Untul de arahide și merele formează o echipă de nota 10. Acestea două sunt o combinație perfectă pentru o gustare delicioasă. Nimic nu te împiedică să le consumi dimineața sau după masa de prânz.

Untul de arahide și fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt o sursă bună de fibre. Aceștia sunt perfecți pentru a fi consumați dimineața, la micul dejun și studiile spun că ajută la creșterea longevității. Cu toate acestea, gustul lor nu este tocmai plăcut dacă sunt consumați simplu, doar cu lapte sau iaurt. Sfatul nostru este să-i combini cu untul de arahide. Nu vei regreta.

Untul de arahide și cartofii dulci

Untul de arahide este clar să aduce o aromă deoasebită în preparatele dulci cum ar fi biscuiții sau brioșele. De aceea, el se poate combina perfect și cu cartofii dulci. Pune o lingură de unt de arahide peste un cartof dulce proaspăt gătit la cuptor și te vei îndrăgosti de această combinație.

Untul de arahide și carnea de vită

Chiar dacă poate suna un pic ciudat, această combinație de unt de arahide cu carne de vită este perfectă. Untul de arahide se potrivește de fapt bine cu multe feluri de mâncare din carne de vită, mai ales pe un burger. Gândește-te: unt de arahide dulce și cremos deasupra unui burger sărat? Același lucru este valabil și în cazul unor felii de bacon.

Unt de arahide și castraveți murați

Chiar și site-ul New York Times susține această combinație! Untul de arahide și murăturile pot părea o echipă ciudată, dar cele două ingrediente fac de fapt o echipă pe cinste. Gândește-te la combinația de sărat și dulce. E perfectă și e pe lista de exemple cu ce se mănâncă untul de arahide.

Untul de arahide și clătitele

Siropul de arțar și untul sunt de obicei topping-urile favorite atunci când vine vorba despre clătite. Dar ai combinat vreodată clătitele americane, gustoase și pufoase, cu unt de arahide? Acesta adaugă clătitelor un pic de dulceață și suficiente calorii cât să obții senzația de sațietate până la următoarea masă.

Untul de arahide îngrașă? Câte calorii are o lingură

Chiar dacă este cremos și are o textură crunchy, untul de arahide nu este un ingredient la care te gândești atunci când vrei să urmezi o dietă. Deși este bogat în proteine, acesta are în compoziție o cantitate mare de grăsimi. O singură linguriță de unt de arahide poate avea 100 de calorii.

Untul de arahide e inclus pe lista de alimente neperisabile pe care e bine să le ai oricând în casă.

Cu toate acestea, untul de arahide nu te va împiedica să scapi de numărul de kg pe care ți l-ai propus. De fapt, acesta te poate ajuta să scapi mai repede de grăsimea acumulată, spun cele mai recente studii.

O dietă care include niveluri ridicate de grăsimi mononesaturate, cum ar fi cele care se găsesc în nuci, poate ajuta oamenii să slăbească și, de asemenea, să prevină bolile de inimă și alte afecțiuni de sănătate, potrivit unui studiu pe mai mulți ani, care a fost realizat pe un eșantion de 100.000 de bărbați și femei. Studiul a fost efectuat de către Fundația pentru Educație și Cercetare Nutrițională a Consiliului Internațional al Nucilor.

Un studiu mai vechi din 2009, care a urmărit peste 50.000 de femei de-a lungul a opt ani, a concluzionat că consumul regulat de nuci le reduce ușor riscul de creștere în greutate și obezitate.

În timp ce cercetările sunt în desfășurare, se pare că există dovezi puternice pentru untul de arahide ca instrument eficient de slăbire, atunci când este consumat cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×