Reclamă

Cât de des ar trebui să te cântărești pentru cele mai bune rezultate. Ce spun studiile despre această metodă de control a greutății

Cât de des ar trebui să te cântărești pentru cele mai bune rezultate afli din articolul de mai jos. Studiul pe care îl menționăm în aceste rânduri a analizat menținerea greutății pentru o bună sănătate a organismului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 mai 2024, 8:37

Dacă îți dorești foarte mult să slăbești, probabil că te urci frecvent pe cântarul din baie pentru a verifica progresul. Se pare că în funcție de cât de des pășești pe cântar poți influența evoluția ta favorabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des ar trebui să te cântărești pentru cele mai bune rezultate

Un studiu publicat recent în jurnalul Obesity a încercat să găsească legături între cât de des se cântărește cineva care încearcă să slăbească și cât de multe kilograme ajunge să piardă de fapt.

Cercetătorii au studiat 74 de adulți supraponderali sau obezi, cu o vârstă medie de 50 de ani. Cei care au participat la studiu au fost urmăriți pe o perioadă de nouă luni. Analiza i-a urmărit după ce au finalizat un program de scădere în greutate de trei luni.

Participanții au fost rugați să își monitorizeze greutatea. Ei și-au arătat și aportul alimentar și activitățile, dar au înregistrat și zilele în care s-au cântărit.

În cele din urmă, ei au descoperit că cei care se cântăreau cel puțin trei zile pe săptămână aveau mai multe șanse să-și mențină pierderea în greutate la sfârșitul celor nouă luni. Cei care și-au urmărit statisticile timp de cinci zile sau mai mult în fiecare săptămână au avut mai multe șanse să continue să piardă în greutate.

Reclamă

Între timp, cei care s-au cântărit doar una sau două zile pe săptămână au înregistrat o „creștere semnificativă în greutate”.

Se pare că menținerea greutății se poate obține atunci când te urci pe cântar de patru ori pe săptămână.

Modele de auto-monitorizare pot fi importante dincolo de numărul total de înregistrări finalizate. Abordarea lentă și constantă se pare că este cheia succesului pentru menținerea unei greutăți optime.

Reclamă

De exemplu, auto-monitorizarea constantă în cel puțin trei până la cinci zile pe săptămână poate fi benefică. Specialiștii sugerează că degeaba te cântărești 7 zile pe săptămână într-o perioadă dacă în alta îți monitorizezi greutatea doar de două ori.

Care sunt concluziile studiului

Studiul a deschis, de asemenea, ușa pentru mai multe cercetări, deoarece au existat anumite limitări în ceea ce privește analiza sa.

„Rezultatele nu pot fi interpretate cauzal”, au recunoscut oamenii de știință. Cu toate acestea, cercetarea este „unica în explorarea pragurilor de auto-monitorizare a aportului alimentar în rândul persoanelor care au fost încurajate să continue auto-monitorizarea zilnică în timpul unei perioade de întreținere post-slăbire”, scrie în concluzia studiului.

Monitorizarea greutății pe cântar este așadar un lucru benefic care te poate ajuta la motivație. Cu toate acestea, dacă vrei să începi o cură de slăbire, discută mai întâi cu medicul. Acesta îți va oferi cele mai bune sfaturi și îți știe istoricul medical.

Desigur că poate fi descurajant atunci când te urci pe cântar și vezi că nu ai mai slăbit sau ai luat câteva sute de grame. Cu toate acestea, îți va fi mult mai ușor să iei măsuri ca să scapi de ce ai acumulat decât atunci când nu știi cu ce te confrunți și ajungi să acumulezi pe zi ce trece.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Deciziile spontane sunt la ordinea zilei pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024 îți aduce previziuni astrale pentru toate zodiile. Vor exista probleme pe plan financiar și momente de...
2
O femeie îmbrăcată elegant, în cadru feeric
Horoscop
Zodiile care sunt cei mai buni profesori. Nativii care au darul predării
Ești un profesor care caută să descopere secretele din spatele priceperii sale la catedră sau doar vrei să înțelegi care nativi au abilități înnăscute de predare? Ai mai jos o listă făcută de astrologi...
3
Shiloh Jolie-Pitt cu părul prins la un eveniment public
Divertisment
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut după ce și-a tuns părul scurt
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut de când a decis să treacă printr-o schimbare radicală de look. Adolescenta s-a tuns scurt și se bucură de această perioadă așa cum...
4
Leonardo DiCaprio cu o șapcă pe cap și în timp ce vorbește la un telefon
Divertisment
Cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul și Vittoria Ceretti nu au mai ținut cont de nimic
S-a aflat cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul a fost surprins în compania iubitei sale. El și Vittoria Ceretti nu s-au mai ascuns de camerele de fotografiat și-au dat frâu...
5
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
PARTENERI
×