Reclamă

Care este cel mai bun moment pentru a te cântări. Așa vei putea obține rezultatele corecte

Se spune că momentul cântarului este momentul adevărului. Cântarul nu minte niciodată, însă pentru a nu dezvolta sentimente de frustrare, este important să afli care este cel mai bun moment pentru a te cântări. Sunt implicați mai mulți factori decât ai crede, ne asigură experții, care ne recomandă să profităm de o cântărire corectă în cadrul planului nostru de slăbit.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 14 ianuarie 2024, 7:14

Înainte de a te urca pe cântar, asigură-te că o faci la momentul potrivit și în modul potrivit. A sta desculță pe o suprafață plană este metoda perfectă prin care poți obține un rezultat de maximă acuratețe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este cel mai bun moment pentru a te cântări

Dacă ți-ai propus să pierzi câteva kilograme în noul an, află că nu ești singura. Un studiu recent al publicației Forbes a arătat că pierderea în greutate este a patra cea mai populară rezoluție de început de an. De aceea, un instrument sigur, care furnizează măsurători precise, este o cale importantă în eforturile tale de a slăbi. În acest sens, succesul cântăririi depinde de modul și momentul în care folosești cântarul.

În primul rând, nu uita că cifra prezentată de cântar nu este măsurătoarea definitivă a sănătății tale. Dacă ai o relație sănătoasă cu propria greutate, această cifră poate fi un instrument de aur. Îți dă o indicație valoroasă despre progresul tău către o țintă generală.

Momentul ideal este dimineața

Ținând cont de acest aspect, află că există un anumit moment al zilei când ai mai multe șanse să vezi rezultate precise după ce te-ai urcat pe cântar. Caută continuu cel mai potrivit moment al zilei pentru a te cântări. Află mai multe trucuri pe care să le iei în calcul, dar și când e indicat să nu te urci pe cântar.

Reclamă

Cea mai corectă evaluare a greutății are loc când te cântărești la prima oră dimineața. Fă asta după o scurtă perioadă de odihnă și luarea micului dejun sau consumului unui pahar cu apă. Potrivit experților, dimineața este momentul ideal pentru a te cântări. Asta deoarece i-ai dat organismului tău șansa de a digera corespunzător tot ce ai mâncat și băut în ziua anterioară.

Mai multe trucuri pentru a obține un rezultat precis al cântarului

În afară de setarea momentului perfect din zi pentru a te cântări, există mai multe modalități prin care poți să te asiguri că obții un rezultat corect. Este un indiciu deosebit de important când îți monitorizezi kilogramele. 

Reclamă
  • Cântărește-te săptămânal la aceeași oră a zilei.
  • Pune cântarul pe o suprafață solidă, plană.
  • Stai desculță pe cântar și dreaptă, menținându-ți greutatea distribuită uniform pe ambele picioare.
  • Poartă haine puține și ușoare atunci când te cântărești.

Indiferent ce decizi, ține-te de aceste sfaturi de fiecare dată când te cântărești pentru a obține o acuratețe mai mare.

Dietele low-carb favorizează menținerea greutății pe termen lung

Pe de altă parte, relatează Euronews, un studiu recent arată că dietele cu un conținut scăzut de carbohidrați, bogate în grăsimi și proteine din plante, sunt asociate cu o acumulare mai mică de kilograme pe termen lung. Consumul de proteine și grăsimi pe bază de plante, alături de cerealele integrale poate fi util în efortul de a nu te îngrășa la loc după un program de slăbit.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că acest tip de dietă cu conținut mic de carbohidrați este mai potrivită pentru menținerea greutății pe termen lung comparativ cu dietele compuse din carne și amidon rafinat. Dietele low-carb au fost deja asociate cu modificări favorabile ale greutății pe termen scurt. Cercetătorii precizează însă că nu există încă date suficiente pentru a evalua efectele acestor diete în cazul menținerii greutății pe termen lung.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×