Reclamă

Secretul care te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos. Cum poți ajunge la silueta mult visată

Există un secret pe care toți specialiștii în controlul obezității îl cunosc. Este o schimbare de perspectivă care poate aduce succesul în strategia ta de pierdere în greutate. Iată secretul care te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos, dezvăluit de specialiști renumiți.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 7 ianuarie 2024, 6:07

Potrivit dr. Nikhilesh R. Sekhar, chirurg în cadrul New York Bariatric Group, secretul numărul unu în materie de slăbit, despre care nu vorbește însă nimeni, este consistența.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretul care te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos

Potrivit doctorului în chirurgie bariatrică, citat de Parade, faptul că nimeni nu vorbește despre această metodă se datorează lipsei sale de spectaculozitate.

Nu aduce rating și expunere în social media. Însă consistența înseamnă să mănânci ceva mai puțin și să faci puțin mai multă mișcare zilnic, subliniază Sekhar.

În viziunea acestuia, a servi mese sănătoase zi de zi și a nu recurge la înfometare o zi, pentru ca a doua zi să dai iama în frigider sau să te îndopi târziu în noapte, sunt alte trucuri sigure ca să pierzi în greutate.

Consistența înseamnă crearea unui plan de care să te ții zilnic.

De exemplu muncești din greu la sală o zi, iar apoi timp de o săptămână nu mai pui piciorul la sală, ceea ce e total greșit, completează Sekhar.

Reclamă

Cel mai eficient tratament de slăbit pentru persoanele obeze

Dacă ai încercat să mănânci sănătos și să faci mișcare la modul serios, și totuși cântarul nu îți arată ce ai dori să vezi, dr. Sekhar apreciază că slăbitul ca urmare a intervenției chirurgicale de specialitate rămâne cel mai eficient tratament în cazul obezității extreme.

Studiile au demonstrat că operația bariatrică duce la o pierdere în greutate mai mare decât dieta singură, explică specialistul.

Reclamă

În viziunea acestuia, deși în cazul operației e posibilă reîngrășarea, cantitatea totală de kilograme pierdute rămâne totuși semnificativă chiar și după 5 ani. 

Cea mai sigură metodă soft de pierdere în greutate

Cea mai sigură și non-invazivă metodă de slăbit este reducerea graduală a aportului de calorii și creșterea ușoară a consumului de calorii, completează dr. Sekhar. 

Concret, trebuie să consemnezi tot ce mănânci zilnic și întregul tău exercițiu fizic. De asemenea, specialistul recomandă folosirea unor aplicații de numărare a caloriilor și a pașilor. Dacă vrei să știi exact de câte calorii ai nevoie zilnic, consultă un dietetician acreditat.

În ceea ce privește mișcarea, e bine să incluzi în rutina ta de fitness ridicări de greutăți sau orice alt tip de antrenament de forță, care accelerează arderea zilnică a caloriilor.

Totuși, număratul caloriilor nu funcționează la toată lumea. În acest caz, medicul sugerează să îți împarți farfuria în jumătate la fiecare masă. „O jumătate de farfurie o umpli cu fructe și legume, un sfert de farfurie cu proteine și celălalt sfert cu carbohidrați bogați în fibre”, opinează dr. Shekhar. 

Folosind acest truc, crești nivelul tău de activitate incluzând un antrenament de forță (dezvoltare musculară) în rutina săptămânală de fitness.

Vei începe să vezi progrese concrete. Înfometarea în niciun caz nu e o soluție, căci vei recupera din plin mai târziu. Pe lângă aceste trucuri, medicul mai recomandă controlul stresului și culcatul devreme, respectiv trezitul devreme dimineața.

Cum se aplică regula 80/20 în materie de slăbit

O altă tehnică ce și-a dovedit eficiența în materie de pierdere în greutate este 80/20.  „Ideea e să mănânci sănătos 80% din timp, iar 20% să poți mânca ce dorești”, completează dr. Sekhar. 

Teoretic toate alimentele pot fi incluse într-o dietă sănătoasă, totuși unele trebuie mâncate în cantități reduse. Deși regula 80/20 se bazează pe un anumit adevăr, ea poate duce la mâncat compulsiv dacă nu e abordată corect.

O altă viziune greșită vine din setarea unor ținte nerealiste în materie de slăbit, mai observă chirurgul bariatric.

„Propuneți-vă să slăbiți jumătate de kilogram – 1 kilogram săptămânal mâncând puțin mai puțin și făcând mișcare puțin mai mult zilnic”, conchide medicul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×